Късметлия - Яз. Огоста

Общ форум за риболова и хората с люспа в мозъка.
Pacho.Ivko
Мнения: 2
Регистриран на: Пет Дек 05, 2014 21:23
Риболов: Язовирски

Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот Pacho.Ivko » Пет Дек 05, 2014 21:45

Как се готви хайвер на щука ? 800 грама хайвер

кг. 4,200
дължина 82см

Изображение

tihomirnk
Мнения: 51
Регистриран на: Нед Яну 22, 2012 18:21
Риболов: Almost all
Местоположение: Габрово
дал Браво: 4 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот tihomirnk » Съб Дек 06, 2014 7:18

Ще ме прощаваш,ма това е една от най-чичовските коледни снимки ,които съм виждал напоследък :lol:(шегувам се) ,за хайвера не препоръчвам консумация -осолен,щуката има лошото качество да приема един от малкото паразити които се предават на човеците,след термична обработка нема грижи.
Ама както си го задал въпроса ,звучи като от предаване на Ути Бъчваров за сготвяне на благо ягне :D .
Верно ли е пръва щука която си намерил някъде... :lol:

Аватар
fisherman 007
Мнения: 523
Регистриран на: Сря Апр 18, 2007 20:27
Местоположение: София
дал Браво: 2 пъти
получил Браво: 1 път

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот fisherman 007 » Съб Дек 06, 2014 21:37

Като всеки друг хайвер пържи се...
Не е луд този който ходи за риба,
луд е този който му дава.

Аватар
Marco Polo
Мнения: 10184
Регистриран на: Пон Яну 29, 2007 14:40
Риболов: Желязо, пластмаса и най-вече дървоТО! :D
Местоположение: София
получил Браво: 8 пъти
ЛС/Мейл:

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот Marco Polo » Нед Дек 07, 2014 15:32

Не че няма цял кулинарен раздел във форума...
Всеки има право да бъде прост, ама някои си превишават правата!

Броят на нещата, за които не ми пука, започва тревожно да расте!

Дай ми красноречие, за да говоря и мъдрост, за да замълча...
Лука 11:9-13

Някои хора ако паднат от нивото на егото до нивото на интелекта си, вероятно ще се пребият.

kamson
Мнения: 34
Регистриран на: Чет Апр 28, 2011 19:11
Местоположение: софия

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот kamson » Пон Дек 08, 2014 17:57

Според мен хайвера не става,пробвал съм да го пържа и да го оставям да зрее за тарама,не ми харесва

Аватар
babydoctor
Мнения: 15671
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 25 пъти
получил Браво: 97 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот babydoctor » Пон Дек 08, 2014 18:08

За тарама верно е кофти, пържи и яж - не знам защо на хищниците хайверът не става за разбиване. :roll: Разкажи поне къде и как я хвана, теб само на кулинария те е избило... :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Аватар
zampo
Мнения: 1085
Регистриран на: Чет Сеп 28, 2006 11:57
Риболов: спининг , тролинг
Местоположение: Враца
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 17 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот zampo » Вто Дек 09, 2014 18:07

на хищниците хайверът не става за разбиване


Ааа , става , става, приготвя се като черния хайвер. След есетровите риби, най-хубавия хайвер е на щуката , след това този на распера :wink:
Вярвай само на писмени документи,защото в един момент нечестивците се отмятат!!!!!!!!
Матей Преображенски(Миткалото)

Аватар
Дълголай
Мнения: 99
Регистриран на: Пет Апр 04, 2014 8:29
Риболов: Вече само спининг баце...
Местоположение: Враца
дал Браво: 44 пъти
получил Браво: 28 пъти

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Мнениеот Дълголай » Вто Дек 09, 2014 20:53

Измиваш го хубаво и отделяш ципите. След това му чукваш едно яйце солчица и магданоз нарязан на ситно. Разбъркваш хубаво и после по една лъжица в тигана. Ще си оближеш пръстите.
Добър апетит
Еееех, да бех римлянин, или поне малко тракиец..... Сигурно щех да се казвам Риболовит


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта