Страница 1 от 1

Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Пет Дек 05, 2014 21:45
от Pacho.Ivko
Как се готви хайвер на щука ? 800 грама хайвер

кг. 4,200
дължина 82см

Изображение

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Съб Дек 06, 2014 7:18
от tihomirnk
Ще ме прощаваш,ма това е една от най-чичовските коледни снимки ,които съм виждал напоследък :lol:(шегувам се) ,за хайвера не препоръчвам консумация -осолен,щуката има лошото качество да приема един от малкото паразити които се предават на човеците,след термична обработка нема грижи.
Ама както си го задал въпроса ,звучи като от предаване на Ути Бъчваров за сготвяне на благо ягне :D .
Верно ли е пръва щука която си намерил някъде... :lol:

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Съб Дек 06, 2014 21:37
от fisherman 007
Като всеки друг хайвер пържи се...

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Нед Дек 07, 2014 15:32
от Marco Polo
Не че няма цял кулинарен раздел във форума...

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Пон Дек 08, 2014 17:57
от kamson
Според мен хайвера не става,пробвал съм да го пържа и да го оставям да зрее за тарама,не ми харесва

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Пон Дек 08, 2014 18:08
от babydoctor
За тарама верно е кофти, пържи и яж - не знам защо на хищниците хайверът не става за разбиване. :roll: Разкажи поне къде и как я хвана, теб само на кулинария те е избило... :D

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Вто Дек 09, 2014 18:07
от zampo
на хищниците хайверът не става за разбиване
Ааа , става , става, приготвя се като черния хайвер. След есетровите риби, най-хубавия хайвер е на щуката , след това този на распера :wink:

Re: Късметлия - Яз. Огоста

Публикувано на: Вто Дек 09, 2014 20:53
от Дълголай
Измиваш го хубаво и отделяш ципите. След това му чукваш едно яйце солчица и магданоз нарязан на ситно. Разбъркваш хубаво и после по една лъжица в тигана. Ще си оближеш пръстите.
Добър апетит