Страница 1 от 1

Макара от китайските сайтове...

Публикувано на: Пет Дек 01, 2017 8:57
от KGramatikov
Здравейте,

На вашето внимание искам да представя едни макари от китайските сайтове

Mumujiuri_A6-FGA11

Понякога, когато човек има свободно време, интернет и кредитна карта, се случват такива неща :) Не го казвам с лошо, а като опит да се разнообрази с нещо ново и непознато на нашия пазар. Та на шега са поръчани две бройки на няма такава цена, но какво се крие под добре описаната реклама и приличния външен вид.

След пристигането им на наша земя дойдоха веднага при мен за да им сменя оригиналната грес, защото миришат на товарен влак. Иначе греста си е добре, като смазочни качества, но .....

А и любопитството какво има вътре е голямо.

На пръв поглед нормална бюджетна макара. Корона от ЦАМ с добро качество.

Водещата ролка е подпряна на два лагера и се върти перфектно.

Единствено в макарата се използва един капсулован лагер, който е сложен на короната, а същия размер такъв при пиньона е отворен, което води до изхвърляне на греста в стоп лагера. Самия стоп беше пълен с грес, но си функционираше безотказно. Евентуално в процеса на работа, когато греста почне да се "желира" би се появил проблем.

В тази макара на основното задвижване лагерите са един размер и естествено капсуложания лагер бе преместен на пиньона, за да не пълни стопа с грес.

Безкрайния винт е подпрян на два лагера. Под оста има направляващи, за да стабилизират движението и да не прескача клина и да реже винта.

Като недостатък мога да посоча, че пиньона е на един лагер а в задната си част е подпрян директно в корпуса на макарата. Друг недостатък е че повечето лагери са отворени.

Но за тези пари стават.

Старата грес е махната. Макарите са измити и обезмаслени. Нанесена е нова грес с тефлон. След сглобяване си въртят леко и мазно :)

И нямаше да ви занимавам с тази марка, но от както са купени, на шега, така си въртят вече втора година на фидер и то доста, без да има каквото и да е оплакване от тях.

Човека си има и истински макари и възможности, но е решил тези да ги скапе до край.

Когато това се случи ще продължа темата :) От пролетта ще почнат трета си година във вярна служба.

Надявам се четивото да ви хареса и за в бъдеще мога да кача и още такива проекти.

Поздрави и наслука.