Страница 1 от 1

Tubertini Ryobi Concept D

Публикувано на: Пет Юни 29, 2018 8:20
от KGramatikov
Здравейте,

На вашето внимание искам да представя един проект свързан с една макара на RYOBI.

Tubertini Ryobi Concept D

Тези макари пристигнаха при мен, за профилактика и с леки оплаквания от две бройки.

Използвани са за фидер риболов от един от нашите добри състезатели.

Като цяло е доста здрав модел доработка на за мен успешното VERTIGO, но не може да ги пуснем на световното 2018 в Италия по фидер със съмнение в изправността им и естествено не добър външен вид(предвид вида риболов).

Естествено се насочих към най-ползваната с оплакване, че влакното влиза под водещата ролка. За мое голямо учудване вече тази ролка е доработена и доста по-лесна за обслужване, но болта не беше затегнат или се беше разхлабил. Другите модели използват болт със назъбване, което играе роля на пружинна шайба, за превенция от саморазвъртане.

Всичко е разглобено и почистено, като е наблегнато на основната предавка, поради факта че макарите са почти нови и много малко експлоатирани.

Останалите са почистени и са обслужени водещите ролки както и затегнати въпросните проблемни болтове. Ако имате такава макара, проверете въпросния болт!

Разликата със Vertigo е цвета, допълнителната скоба под бигела, която предпазва от попадане на влакното под шпулата и детайла на водещата ролка. Всичко останало е еднакво.

Като цяло много добър и надежден модел, който ще служи вярно, в най-пленяващото хоби – риболова 

С пожелание за първо място в класирането и да преборят всички отбори, в това трудно съревнование.

Успех! 

Поздрави и наслука.