France 2: за риба в долината на Лоара

Кътче с риболовен имунитет за колегите в странство.
Аватар
outsider
Мнения: 2284
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 443 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот outsider » Пет Дек 01, 2017 20:44

stancom написа:Баси, да си във Франция, и да пиеш уиски, е углавно престъпление :D


В Йемен или в Пакистан , напълно би могло да бъде - във Франция си къркам уиски се едно съм в Дъблин. 8)

Значи , аз изкарах почти месец без PC - голяма мъка :evil: , и сега проблема е че за един месец аз ходя за риба десетина пъти 8) , и не съм сигурен в последователността на нещата..да речем , че основния обект беше все същата близка рекичка ...

Риболовът тече все по същия сценарий - а именно , със забравяне на разни неща в къщи-стръвта , този път :lol:
Обаче в храната от фризера имаше замразени пинки , така че капото беше спасено с помощта на няколко кротушки , а с едната от тях , бодната на един фидер , уж за костур...

Изображение

Изображение

Изображение

:shock: ...без коментар.
Докато се мъчех с умрелите бели червеи , опитах и на хляб , и за моя изненада , на него кълвеше доста повече - само че не успях нищо да хвана. Обаче ми дойде вдъхновение, и следващия уикенд:

Изображение
:mrgreen:

Изображение

Като на английски канал , майна. :mrgreen: С помощта на импровизиран уред за нанизване на хляба на куката , успях - на щека този път , да хвана някоя риба.
Рибата беше все от този тип...

Изображение

Изображение

Изображение

Уловът на рекичката започва силно да оредява и издребнява , така че сменям водоема - единствения водоем , където кълве средна риба - баби и хибриди , и може да е лови на едни скромни 45 метра:

Изображение

(Може и по-близо , ма тва риблов ли е... :wink: )
Преди две седмици - по обяд беше меко..

Изображение

...и почти тихо. Уловът беше скромен , но и на това сме доволни. Появилият се "инспектор" и той не възрази:

Изображение


Изображение


Миналата седмица - в 11 часа е 5° , подухва... същото място , остъргах разни остатъци от няколко пакета храна , имах малко кастери , полуумрели червеи , обаче рибата беше там , и даже кълвеше доста активно , без това да се превежда kато успешен риболов - фитки и проблеми с куки и поводи - нищо не работеше , по някаква причина , сведе улова до 12-13 риби , като имах кълване за трийсе... :oops: :oops: Силно подозирам че и за такъв резутат ще си мечтая утре , ако се престраша да си покажа носа навън.. :? :lol:

Изображение
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....

Team Sensas Ligérien 49

Аватар
outsider
Мнения: 2284
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 16 пъти
получил Браво: 443 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот outsider » Пон Дек 04, 2017 21:37

Кво да кажем за отминалия уикенд? - нещата тръгнаха зле , после се влошиха :lol: , и само с цената на геоични усилия от страна на главния герой , се удържа скромна победа в последния момент... 8)
И така:

Събота. Студ - страшна работа. Обаче имам инфо , за малко гьолче недалеч от щаб-квартирата , в kоето имало баби. Баби , малък водоем - кво повече да искаш за зимата? Решавам да посветя на разузнаването един час , колкото да опипам почвата. Първи впечатления - да , водоемът НАИСТИНА е малък! :shock:

Изображение

Изображение

:lol: :lol:

- тая радост за окото е разположена в центъра на някакъв парк , в центъра на градчето , и не създава особено усещане че си сред природата. :?
Само патките са в свои води:

Изображение


Отсреща се гласи някакво коледно увеселение , има разпъната шатра , мигат лампички. Аз не обръщам внуимание на тая суета , и все пак успявам да хвана една баба:

Изображение

В тоя момент , отсреща ...пускат музиката! :shock: :evil: Кво , вие си мислите че сълзливите , насилено радостни англо-саксонски коледни песнички , с които ни проглушават ушите между реклама и реклама , са отвратителни? Да не дава Господ да ви се налага да чуете френските такива! :mrgreen: - така и не успях да разбера как властите толерират употребата на коледна музика срещу цивилно , невъоръжено население без право или възможност за самозащита :lol: , така че набързо свих знамената и се спасих с бягство... :oops:

В неделя сутринта с Доминик се трoпосваме на язовира от миналата седмица , с надеждата да половим скимъри на 45 метра , хем да потренираме малко точност ( че някои от нас имат голяма нужда от тренировка , и не бях аз 8) ). В тва занимание - тренировката има предвид , минават три часа. Не сме видели кьораво кълване , и Доминик , който страда от зъбобол , заявява че му стигат толкова скимъри :lol: , и че предпочита да си го боли зъба на топло. Часът е 13:00 . Хладно (5-6°) , но меко , тихо , и аха да се появи слънце. На два километра има друго язовирче , където по това време на годината може да се хване някоя ситна баба. И сега е момента да се пробва дали ги има , да не си губя времето другата седмица.

13:30. Платформа , пръчката , храната - ще седя един час. Живарника и кепа остават в колата. Водоема е доста дълбок , надявам се водата да не е изстинала още. След 3-4 мятания , следва късичко , плахо кълване , и вместо очакваната ситна баба , гепвам платичка. Повода е 0.10 , налага се да ставам от платформата да хващам рибата с ръка..

Изображение

...на следващото мятане все пак хващам една от бабите , за които бях тръгнал:

Изображение


Следващите 4-5 риби са все платички , като кълванетата са практически невидими , даже някои от рибите ги хващам без да съм видял пипване:

Изображение

Изображение

Тука ми писва , и ставам да търся кепа , а също и да сменя върха със стъклен от една унция. И понеже кълванетата са практически невидими , сменям куката от 16 на 20 ( с реален размер 18) , тънка . Мятам , поредното почти невидимо кълване (от 20 метра , с плетеняк :roll: ) , и...

Изображение

:o :o
А бе , кво стана с дребните баби? Тънката кука , издържа геройски. Те я и нея:

Изображение

( VMC anglaise/bolognaise)

Още няколко баби , един читав скимър , после почва да се свечерява..

Изображение

Изображение


....решавам да метна още един път , като преди тва ставам да снимам едно цъфнало по никое време цвете , което от близо се оказва някаква гъба:

Изображение

И така , последно мятане. Трепване на върха от няколко милиметра....

Изображение

:shock: 8)


Баси , ако бях почнал директно от сутрнта тук? Нищо , и на тва съм доволен.. :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....

Team Sensas Ligérien 49


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта