France 2: за риба в долината на Лоара

Кътче с риболовен имунитет за колегите в странство.
Аватар
dunavski
Мнения: 330
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 22:59
Риболов: мач, фидер, муха
Местоположение: Rugby - UK
дал Браво: 51 пъти
получил Браво: 322 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот dunavski » Чет Апр 05, 2018 22:19

То и аз днес ходих да изтупам прахта от мача в буквалният смисъл на думата :lol: :lol: :lol: даже съзнателно оставих всичките фидери в къщи зада не се изкушавам. Едно време това беше любимият ми метод на риболов, но човек когато не практикува едно нещо, то се забравя. С прашката стрялях свадбарската във всички посоки и два часа не можах да намеря дъното :lol:. От двата метода фидера е по-лесният, но също така и доста ограничен от към презентация, мача от друга страна предлага по-разнообразна презентация, но е доста по-труден за усвояване и може би затова доста хора избират фидера пред мача. Даже в Англия където е измислен този метод вече почти никой не го практикува с изключение на пелет ваглера.
Всички искат да отидат в рая, но никой не иска да умре

Аватар
outsider
Мнения: 2329
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 21 пъти
получил Браво: 757 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот outsider » Чет Апр 05, 2018 22:31

dunavski написа:То и аз днес ходих да изтупам прахта от мача в буквалният смисъл на думата :lol: :lol: :lol: даже съзнателно оставих всичките фидери в къщи зада не се изкушавам. Едно време това беше любимият ми метод на риболов, но човек когато не практикува едно нещо, то се забравя. С прашката стрялях свадбарската във всички посоки и два часа не можах да намеря дъното :lol:. От двата метода фидера е по-лесният, но също така и доста ограничен от към презентация, мача от друга страна предлага по-разнообразна презентация, но е доста по-труден за усвояване и може би затова доста хора избират фидера пред мача. Даже в Англия където е измислен този метод вече почти никой не го практикува с изключение на пелет ваглера.


Орхане къде се изгуби бе човек? Аз викам тоя с тези мухи за.ба фидери и мачове.. :lol:
Тва за мача и фидера ... е истина , ама не е цялата истина. :wink: На едно първоначално ниво , фидера е по-прост , и презентира малко по-ограничено от мача. В същото време , той е по-универсален от към ловене на течение (включително много силно) , и откъм дистанция. Обаче тва , с което фидера се отличава от всичко друго , е абсолютно неподражаемата му способност към хранене на петното по хиляда различни начина , която не може да се постигне с никаква друга техника. Което дава възможност за многоетапна стратегия на хранене , която именно е тънката част на фидер риболова.
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
I

Аватар
dunavski
Мнения: 330
Регистриран на: Пет Апр 03, 2009 22:59
Риболов: мач, фидер, муха
Местоположение: Rugby - UK
дал Браво: 51 пъти
получил Браво: 322 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот dunavski » Чет Апр 05, 2018 23:21

На течение там вече е въпрос на маса и фидера има предимство, но за ситни и гъсти риби един фиксиран ваглер би свършил много по-добра работа и защо ти трябва да захранваш по хиляда различни начина :roll: Както и да е, и двете техники си имат място и време, но аз смятам, че като цяло мача изисква по-добра техника. То в ЮК мача до така степен зацикли, че се налага да поръчвам ваглери и слайдери от Франция тук освен пелет ваглери и малките паунови ваглери на Дренан друго няма :roll:

п.п. И тоз френски магазин в, който нямат захранки на Сенсас и ти продават стик миксове за 15 евро, които тук струват 6 паунда директно да го закриват :D :twisted:
Всички искат да отидат в рая, но никой не иска да умре

Аватар
outsider
Мнения: 2329
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 21 пъти
получил Браво: 757 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот outsider » Нед Юни 03, 2018 17:28

Здрасти , банда. Днес риболовът беше кратък - освен че не кълвеше ( десетина рибета със съвместните усилия на фидер и директен телескоп ), ами и взеха да се събират едни черни облаци , и всеки момент ще започне Всемирният Потоп , краят на света , Апокалипсиса , и други катаклизми :mrgreen:

Затова пък вчера.... :twisted:

Ранна утрин на Мартиниерския канал:

Изображение

Изображение

Е , ранна... :wink: - към 11:30 , разбира се. :lol: От една страна , щото станах по никое време , а от друга - щото тоя канал е като оня остров от Карибските пирати - можеш да го откриеш , само ако вече си бил там. Така че аз се повъртях из полетто около час и половина :evil: , споменах разни майки , и накрая го намерих.

https://www.google.fr/maps/@47.2091707, ... a=!3m1!1e3

Целта: да се проучи терена преди квалификационния кръг за фидер Купата на Франция другата седмица.
Инфото : има скимъри , платики , и сомчета.

Бъркам храна - жълта , сладка , ароматна , и не особено лепкава. Дълбочината е към два метра , дистанцията - 24 , водата е доста мътна. Стартирам. Минават десет минути , докато започнат някакви индикации. Индикациите са неохотни и леки , и минават няколко минути докато хвана първия скимър:

Изображение

За половин час имам две-три риби , като след два скимъра ме налазват тези:

Изображение

Кълват тънко и пипкаво , и практически без да мръдне върха , нагълтват така , че се чудиш къде точно да бръкнеш с куковада , че да стигнеш по-лесно до куката.. :lol:

В тоя момент се появява съседа - бях го поздравил докато си избирах място , и той се стяга за турнира. Познаваме се от минали състезания , така че не се стснява да дойде да бръкне в храната ми. Смръщва поглед , и ми обяснява че храната ми е прекалено лепкава. Той бил смесил пръст с храна за уклей... :o :shock:

-Добре де - опитвам се аз да внеса здрав разум в дискусията - няма ли да бъде прекалено бедна за сезона тая рецепта?
-Що ми е по-хранителна , нямам риба над педя?

:roll: :)
Аааааа , ти си направил храна за дребна риба , и понеже ловиш (в резултат на тая работа) , само дребна риба , си стигнал до извода , че тва е правилната храна? Хммм... :wink:

Съседът си заминава , а аз тръгвам да решавам задачата - рибата се завърта на петното , хващаш две-три , и се омита. Следва пауза , от няколко минути , идват сомчетата , хващаш две-три , те изчезват , и пак се завърта скимър. С напредването на деня , скимъра наедряваше , като средния размер е 300 - 600 грама. Опитите да се отсеe скимъра с дълъг повод не работи....или , всъщност работи стопроцентово : отсява скимъра тотално , щотo с дълъг повод се хващат само сомчета! :lol:
Изглежда че платиката , като по-едра и силна , се настанява плътно до хранилката , и на сомчетата им се налагаше да обират трохите по периферията..Минавам на инлайн кошница с къс повод , която не работи както се иcка от нея , обаче не мога да разбера защо. Връщам се на стандартния монтаж , имам индикации през цялото време , без да хващам кой знаe колко риба - явно рибата е нащрек , и нещо не и харесва...Минавам на повод 0.12 , и тънка , малка кука - ми да бе Иване , сега ли се сeти? С тоя номер риболова тръгва , като размера на рибата значително се увеличава. Естествено , за целта е нужен адски параболичен фидер , добре че забърсах един точно такъв на едно неотдавна отминало състезание.. :wink: :D
И всичко вървеше много добре , докато ме налазиха сомчетата , ама едно след друго. И всяко сомче отиваше в живарника с една кука в корема , щото даже не се опитвах да ги вадя.

(Като стана дума , тоя път реших да проведа тренировката със живарник. Естествено , зад мен се извървя всякакъв шпионаж - пенсионери на разходка , тичащи девойки , велосипедисти , разни хора , които си разхождат кучето... Шпионите страшно са задобряли , рeших аз . Особено ме впечатлиха тези , които се бяха дегизирали като куче... :lol: Обаче шампионът на шпионажа беше някакъв тип , който се представи като състезател - щекар , който не ловял на фидер изобщо , и даже не знаел че има състезание туk в събота. Е тоя ако го видя другата седмица да разпъва плaтформа и пет фидера , го ФФащам за врата и го ффърлям в канала , честно! :evil: :lol: :lol: )

И така , сомчетата страшно ме дразнят , и аз пак се връщам към пелет фидера. Повод 0.16 , кука ном. 10 , пет бели червея. Рязко кълване ...едър скимър? :roll: После почват индикации - рибата се върти около пелет фидера , обаче не ще да кълве. Ммммм...ко викаш , Иване? Със стандартния монтаж рибата иска тънък повод и ситна кука , ама с пелет фидера ще преглътне ченгел и канап без проблем? И що така? :mrgreen:
Да видим... сменям повода с 0.14 и тънка кука 14-ти номер , глей ся ква ИлИгантнъ раутъ:

Изображение

Тва се оказва убийствения монтаж , който търсех целия ден - оттук се почва едно вадене на едър скимър - бе направо платики , една след руга , и накрая (след 6 часа риболов) , се наложи да се снима рибата в 40-литровата бака:

Изображение

Изображение

Дали нещо от това ще рaботи в събота? Силно подозирам че като се наредим 40 разбойници , рибата ще е рядка , паузите - дълги , а канала не позволява да се бърка навътре , така че тиража(тапите) ще е решаващ фактор.. :roll:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
I

Аватар
Markony
Мнения: 1983
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 86 пъти
получил Браво: 14 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот Markony » Пон Юни 04, 2018 10:09

Ох-ох, каква благинка. Най-обичам със сутрешната биричка да чета от твоите репортажи :tup: В събота викаш да стискаме палци?
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info

Аватар
outsider
Мнения: 2329
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 21 пъти
получил Браво: 757 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот outsider » Вто Юни 12, 2018 19:31

И така , вече видяхме кво стана на състезанието в събота. :lol:
Съботата , да ви кажа , е идеалния ден за провеждане на състезания - остава ти куп храна , жива стърв , цял почивен ден пред теб , и... мерак да хванеш и малко риба... :mrgreen:

Неделя. Паркирам на местната рекичка , и установявам , че водата е мътна , и има леко течение. Облачно и меко , баш за платики работа.

Изображение

Паралелно се мята втора пръчка , с кълцан торен , и две големи парчета торен на кука номер 12. Я костур ще мине , я нещо по-екзотично...
На фидера съм на бял червей , имам и вердевас. Практически веднага ме налазват баби , смесени с по някой ситен скимър. На торния червей също кълве:

Изображение
:lol: :lol: :lol:

След две-три такива и едно бибанче , проумявам , че рибата се е настроила да яде торен , и правя две прoмени - на фидера минавам на него , а напръчката с кълцания торен минавам на кука номер 8 , и три големи червея. Ox , ox..
Изображение

Изображение


Докато тази линия удря на камък , с фидера откривам топлата вода - сега внезапно ме налазват платики , като след втората , която успя да скъса повод 0.12, минавам на сериозно влакно , и се почва сериозен риболов: мяташ , поставяш фидера на стойката , минута и половина , колкото да се разтовари хранилката , кълване. :twisted:
Още една платика в живарника. 8)

Изображение

Като стана дума за хранилки , тва в последно време ми е любимия модел:

Изображение
Изображение
Изображение

Така минават два часа , за които , както показа последващото преброяване на населението , бях хванал , покрай разнообразния дребосък, едни 14 платики. Междувременно , на торния червей с големия ченгел , все пак успях да хвана нещо "по-така":

Изображение

След това платиката се изнесе , и сега торният вече не вървеше. Те така - допреди десет минути искаше само него , сега - не щеше да чуе. Минавам на бял , и се оказва че са ме налазили баби. Ловя баби още някое време , смесени с бабки , едно костурче , едно шаранче , и дребен скимър , обаче над главата ми пак започнаха да се събират облаци , и реших да вдигам гълъбите докато е време. Резултата:

Изображение

14 между този...

Изображение
...и този размер

Изображение


Дребосъка:

Изображение

Изображение

Изображение

А бе що не състезание не мога да изкарам един такъв живарник , ма'а му стара? :?
Даже и само кофата с дребната риба на бая състезания нямаше да ми дойде зле... :lol: :lol:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
I

Аватар
Markony
Мнения: 1983
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 86 пъти
получил Браво: 14 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот Markony » Сря Юни 13, 2018 7:06

Абе, все си задавам един въпрос. На теб не ти ли трябва професионален носач на багаж? За заплащането ще се разберем, две кифтета и некоя бира...
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info

Аватар
outsider
Мнения: 2329
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 21 пъти
получил Браво: 757 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот outsider » Сря Юни 13, 2018 20:20

:lol: :lol: :lol: :lol: - усещам че не си опитвал френската бира... :wink: :mrgreen:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
I

Аватар
Markony
Мнения: 1983
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 15:54
Местоположение: с. Гурмазово
дал Браво: 86 пъти
получил Браво: 14 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот Markony » Чет Юни 14, 2018 0:13

outsider написа::lol: :lol: :lol: :lol: - усещам че не си опитвал френската бира... :wink: :mrgreen:

Добре де, шъ съ цупя малко, но ще я преглъщам :mrgreen:
NOMINATIONS BUG ...
http://www.kenga-bg.info

bat.galin
Мнения: 1354
Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
Местоположение: Добрич
дал Браво: 219 пъти
получил Браво: 142 пъти

Re: France 2: за риба в долината на Лоара

Мнениеот bat.galin » Пет Юни 15, 2018 10:19

:D
кифтетата гледай, вино там има !


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 3 и 0 госта