Страница 1 от 1

===Давай МИИИИИИИИИИИИИЧ! `18===

Публикувано на: Пон Яну 08, 2018 18:20
от Любака
За много години, приятели! ОТКРИХ!!! И още как открих!!! :tup: Оня извади ножа и гръмна пичювиии!!!

Счупих си личния рекорд за клъст бассамак!
След подобаващо освинване по новогодишните празници и никакви излети в нашата арктическа ледеа епоха тръгнах пак на път и решихме да карам и през уикенда да почивам на път за Тексас от Минесота. Знаех, че при толкоз време трябва да се лови :fish15: Обаче на зло в родния Уисконсин камък и камион се пука и не ни беше дори до песни, че машинката се гелоса в сряда (да знам за на попа снаряда) и изоставих такъми и тръгнах като пръднал заек в люцерна - омърлушен и премръзнал. Та реших да се поглезя в Оклахома - спрях в Кабелас - Оклахома Сити да си взема риболовен билет и такъми от първа необходимост с идеята да ловя с тях по пътя и като се прибера да ги подаря на абоната ми в ютюб с най-високо оценения коментар на видеото от тази седмица :fish1: Дотук добре - избрах каквото ми трябваше (според моите аматьорски разбирания) и попитах за съвет оттам до Далас на юг къде да прекарам "отпуската". Пичовете бяха супер учтиви и готови да помогнат - посъветваха ме да гоня езерото Мъри почти на границата с Тексас с цел да къцам трофейни крапита - отдавнашна моя мечта. Речено - наречено - отпърдях оттам на юг и си избрах място с достъп до сравнително голям град наблизо и недалеч от Щатския Парк на ез. Мъри - което е огромно - кристално бистро е и има огромни дълбочини - от чичо Гугъл намерих кой може да ме изведе с лодка :fish3: и му се обадих на Капитан Марко - пришълец от Калифорния - на когото две неща му липсвали в Оклахома - времето и пъстървата... После ще се разбере защо.
Отговори човечеца, че е с клиенти на ез. Тексома - както подсказва именцето това "езеро" се намира териториално и в двата щата Тексас и Оклахома и е огромно съоръжение за хидромелиорации - туризъм и развъждане на сладководни чудовища и други ихтиозаври, НО :!: - когато стигнах на избраната от мен спирка - се оказа, че местния гьол е замръзнал - говорим за барата до паркига, не за езерата, за които вече мечтаех. Бай Марко ми се обади вечерта като изкарал лодката от Тексома и потвърди, че ще ме изведе да гоним Михаля в неделя! Единствено ме коригира, че е препоръчително да забравя за Мъри и Тексома, поради факта, че Мъри се преобръща в момента и температурите му са драстично паднали от нова година насам а на Тексома се очакват 2м вълни ... Затова ме посъветва да се съглася с него да ме заведе на някъв измислен гьол, моля ви се, на който живеел някъв си Джими Хюстън... Джимито ве! :shock:
Едвам ма нави!
Сутринта се бяхме уговорили за 8 той дойде в 7 (явно е още на Калифорнийско време ако ще закъснее с час като обичайните тур-оператори) - бях възхитен :tup:
"Езерото" е огромно с много ръкави и дълбочини до 25-30м като Марко небрежно спомена, че там е подобрил 4 пъти рекорда на Оклахома за комбинирано тегло на 5 бассамака в състезание (и затова вече не го пускали да се състезава там) говорим за тегла 15-20кг общо за 5 риби :fish6:
Друго бегло споменато бе, че дъжда и вятъра няма да ни уплашат - не бива да очакваме безброй риби но за това пък ако шибнат ще са паметни :11:
Цял Ден :!: Цял ден :fish1: ги гледахме на сонара и не можахме да ги излъжем-
Водата беше 45 Фаренхайт спаднала с 7 и шадовете масово измираха - гледката а сонара беше покъртителна!
Повърхностния слой от 3м (ДА ТРИ МЕТРА!) беше плътно дребосък :shock:
Надолу в равномерен ръмеж падаха отделни бройки умрели рибоци като на дълбочина около 15-18м ги чакаха Крапитата и Бели Бассчета - от своя страа тях пък ги мляскаха големите рибоци, на които ние им се бяхме меракландисали :twisted:
Вятър - дъжд и после още вятър и още дъжд - тези които ме шпионират на сураттефтеря са видяли на живо предаването - как ги скубем от 15 метра на помпане с отвесни блесни дребосъците, защото те така си ручат падащите шадчета, но цял ден не успяхме да ударим Басс :fish15:
Замятахме на Алабама Риг - чадър с 5 силиконови шада от по 15см откинахме де да мятаме и не рачи
Изображение
а този 5 кг звяр бяха го боцнали предната седмица - също така единствена риба за деня от ез. Арбакъл
Най - накрая преди да се стъмни ме огря
Изображение

Re: ===Давай МИИИИИИИИИИИИИЧ! `18===

Публикувано на: Сря Яну 10, 2018 15:42
от Любака
И аз да си поПипам, Роска какви са ти плановете за това лято!? :fish15:
Много би ми било мерак да заковем рекорден Малоуст Бассамак - засега рекорда на Уисконсин е 9 паунда - моя личен е 7 и 3 унции, но знам че със сродна луда глава, можем да погоним Михаля целенасочено и полууспешно :tup:

Пък ако не ще ви водя да храним добитъка...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: ===Давай МИИИИИИИИИИИИИЧ! `18===

Публикувано на: Вто Яну 16, 2018 6:54
от Любака
Вчера беше -24С... Събудих се и писах на Жорката да си седим до топлите гъзери на жените, ама оня ми вика не бъди пОДка и ай да фърфим...
Речено - сторено отидОхме :!: :fish2:

Спраскахме се от студ! Ама яката работа - като на финала влязох в колата носа ми се стопи и протече като чучур на пролет...
:fish7: :fish7: :fish7: :fish7: :fish7:
Инак се представихме незле - рибоците си идваха и отиваха и някои се подлъгваха да смляскат блЯсните...
Междувременно онуй мунче КУРмуранчиту ходил на разузнаване и прибарал едни прозрачни ледове у едни плиткажи с милиони балъци ама като га видат и бегат...

Тая сутрин бях у Фарго - Северна Дакота - мноооооооо зле! Студ ужасен, но сега постепенно пак се прихлъзвам на юг къмто Далас и кой знай какво ще ми присветне утре и вдругиден... :fish15: :tup: :twisted: :twisted: :twisted:

Re: ===Давай МИИИИИИИИИИИИИЧ! `18===

Публикувано на: Нед Яну 21, 2018 0:48
от Любака
:fish7:

:fish7:
Как ма земА :!:
:tup: