" Записки по френските състезания "

Организирате или искате да участвате в риболовно състезание, това е мястото, където може да разберете къде и кога има такива ;)
Аватар
Imaginary
Мнения: 1
Регистриран на: Чет Сеп 06, 2018 22:55
Риболов: Риболов на мач
дал Браво: 16 пъти
ЛС/Мейл:

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот Imaginary » Чет Окт 04, 2018 16:44

Понеже (и) аз съм с отрицателно IQ, напипах темата с гигантско закъснение от (само) 4 години след стартът й! :lol: След като я пресуших бавно и полека в течение на 3 дни (шефа иде, alt+tab, "к'во стаа шефе, бачкаме си ний тука малко, да, да"), оставам с три изводо-въпроЗа, а именно:
1. Франсетата много лъжат! :lol: :lol:
2. Няма ли начин някой друг да ти тегли тиражите, деа?
3. Няма ли как да настъпаш мотиките още в първият, да речем половин час от състезанието, и после просто да ги размазваш как си знаеш? :fish6:

Благодаря за огромното удоволствие което ми достави четенето на историите ти, сиктир за крайното разочарование, че с'я няма какво да правя в работно време :lol: , и уважения за това което постигаш на ***нанайсет хиляди километри от родината :)

Не спирай да поддържаш духа и темата, чувството за хумор и победите! Четем те, с кеф и очакване :)
Начинаещ рибар. За риболовец още ми е рано :)

Аватар
outsider
Мнения: 2360
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 25 пъти
получил Браво: 1162 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Чет Окт 04, 2018 18:58

Imaginary написа:3. Няма ли как да настъпаш мотиките още в първият, да речем половин час от състезанието, и после просто да ги размазваш как си знаеш?


Идеята е че след определено количество мотики , се изработва условен рефлекс . Проблема е в това , че количеството мотики е различно , и изглежда е свързано с- IQто , и сд руги работи - което значи че мен ме чака още доста бой. :? :lol:

Мерси за комплиментите - ако хептен нямаш кво да правиш в работно време :lol: , в другия подфорум имам още две френски теми - без състезателна насоченост , ма човек като скучае , понякога е готов да прочете кво ли не.. :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
IIIII

Аватар
outsider
Мнения: 2360
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 25 пъти
получил Браво: 1162 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Нед Окт 07, 2018 15:06

...дОбро утро рАботни нАроде! (12:53 местно време... :mrgreen: ) - днес духа зверски вятър , и от време на време превалява. Изобщо не е вярно, че в силен вятър не вали дъжд , показа вчерашната практика - просто вали хоризонтално , няма проблем. :lol:

И така , тренировката ( другата седмица се провежда Регионалната фидер-лига) беше замислена с цел да се напипа скоростния риболов на сомчета - търси се цифрата 220 , но се мечтае за 250 броя - тоест , нито имаше за кво да се пише , нито какво да се снима - механичен , безмозъчен риболов , в който просто трябваше да се напипа правилния по дължина повод , и да се избере нужната по форма и размер кука. В действителност , нещата се оказаха тотално различни , и предчуствам че ще се настъпи нечовешка мотика. Ма такава , квато не съм настъпвал цял сезон - да , от тези , с новия модел дръжка , нали се сещате...

Изображение

:twisted: :lol: :lol:

И така - довличам си задника на водоема към 11 и нещо :oops: , разпъвам два къси фидера на 18 метра , и един на 44. Духа звесрки вятър , облаците са надвиснали над главата ми - аха да ги продупча с върха на фидера..
Бъркам три различни храни - Gros Garons , Кrill&Тuna , и отровно зелената храна за пъстърви , тази с блестящите частици в нея , която изглежда като нещо излязло от научо-фантастичен филм :shock: ...не знам с кво я оцветяват , обаче тва е зелен цвят , майна - в сравнение с тая храна , амазонската джунгла е сивозелена като испанска маслинена плантация.. :lol:

Почвам с храната за баби , като на първо време ловя с дълъг повод , патерностер , и презамятам през 30 - 40 секунди , хем да вкарам храна на петното , хем докато сомчетата се зъвъртят , да хвана някой заблуден силвър.

Първа изненада: докато през лятото , улавянето на силвър беше практически невъзможно , сега се оказа , че има облаци от баби , и ако искам , мога да ловя само тях - дребната подробност , тва е че бабите са с дължина 7-9 см , а за да се уточни теглото им , ще трябва да се теглят по пет бройки накуп , за да ги хване кантара... :roll: :lol:

Tая работа продължава поне 15 минути , без да видя кьораво сомче , независимо от това , че почвам да презамятам през две минути. Решавам да пробвам на далечната , където съм метнал пет кошници - там кошницата пада на дъното , кълването следва на секундата , и вадя тлъсто сомче. Второ , трето .. явно навътре сомчетата са налице - обаче от 44 метра , и в силен вятър , нямам шанс за нужната бройка , така че се връщам на късата дистанция , и почвам да вкарвам стръв , като минавам на другата пръчка , с пелет фидер и къс повод. Сега сомчетата се обозначават , и започва голямото налучкване - опитвам с поводи от 10 до 50 сантиметра , с куки от номер 16 до номер 10 , с всякакви форми , сменям монтажи - инлайн кошница , класически монтаж (тип ФИПС) , пелет фидер , всичко тва - в грамажи от 20 до 40 грама. Цялата тая трескава дейност се провежда в условията на почти ураганен вятър , и резултатите са просто плачевни - всичко работи , с всичко хващам риба, и с всичко я хващам адски зле. :evil:
Имам фитки , не мога да напипам нещо , което да работи по-добре ,и за капак - сомчетатa са от най-разнообразен калибър , като някои са по-ситни и от бабите. В края на втория час имам 25 сомчета :o :cry: , ( тва барабар с бабите) , и един случаен скимър от близо 200 грама - а по идея , трябваше да имам едни 80 - 100 риби... превиденият риболов явно нямаше да се получи - и сега кво правим? :roll: ... в тоя момент зад мен паркира кола , и от нея се подава брадата на Жаки да Силва , който бил тренирал някъде другаде по водоема , и бил хванал...СЕДЕМ КИЛА?!?
:shock: :shock: :shock:

-Сомчета? - зяпвам аз ( ти се будалкаш нещо , бро.. :evil: )

-Не , разбира се - пояснява спокойно Жаки - имаше и сомчета , но основната риба е скимър , ако не намериш скимърите , си мъртъв.

Обяснявам му , че имам само един скимър , и няколко ситни баби , и получавам ухиленото пояснение "тва е , щото не знаеш как да ги ловиш" 8) , след което почва да капе , и нашия специалист се изнася...

(....копеленце тъпо такова. Не знам как да ги ловя , а? :evil: Ще те науча аз тебе....ама на какво ще те науча , като нищо не знам? :( :lol: )

Разбира се , ако риболовът ще е на скимъри , цялата ми организация е грешна и сбъркана от корен - бутам храната настрана , вадя пакета Тerre de Somme , ( а не бе , тръгнал съм аз без глина 8) ) , ръсвам щедра доза Литу , разкарвам пелет фидера , вързвам си подвижен монтаж , 80 санти от кошницата до куката. Светкавично става ясно , че повод с тая дължина вкарва стръвта в квартала ,контролиран от бабите , и ставам жертва на безмилостен рекет и насилие. :mrgreen:
Все пак , хващам и някое скимърче , а при опит да ловя на торен червей - неизбежните сомчета. Започвам да играя с дължината на повода , крайно къси поводи пък ме вкарват в Чайнатаун , където колят и бесят сомчетата , макар че с късия повод също хващам един-два скимъра.

(Рибата идва на вълни - завъртат се сомчета , и ловиш само тях , после идват скимъри , вадиш един-два...трябват монтажи с различни поводи , за да може да се настройва презентацията към наличната риба на петното)

Намирам някакъв среден момент - 40-50 см , който все пак вади повече скимъри , отколкото баби и сомчета , докато трае тая работа , вече почнало да вали , ама нещо тропическо :shock: , някакъв катаклизъм , от тези , които показват по CNN, секи момент ще почнат да хвърчат покриви , и коли да плават по наводнените улици... Аз почти съм свършил отровнозелената храна , (вкарвам една кошница с храна на три с глина) , и сегa съм стигнал до последната храна , рибната , която , независмо от всички предпазни мерки , се е намокрила до състояние на рядка каша , която не може да се вкара с кошница ...ръсвам още една доза глина директно вътре , и получавам , ами...кал с мирис а риба :lol: :lol:

Тва нещо обаче работи , остава само да реша въпроса с фитките , и сега , докато дъжда започва да стихва , аз почвам да уголемявам куките , докато стигнах до ченгелите от началото на септември , десети(че и осми!)номер , с поводи 0.16 - тва реши въпроса с фитките , особено като минах на тежка кошница - скимърите взеха да стигат почти 200 грама живо тегло , и накрая , след близо 6 часа риболов , от които за първите два трябва да бях направил половин кило риба , извадих един живарник с около (на око) , 4-4.5 кг , от които 2/3 се дължеше на скимъра.

Дали нещо от това ще свърши работа другата седмица - тва е въпросът... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
IIIII

Аватар
outsider
Мнения: 2360
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 25 пъти
получил Браво: 1162 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Нед Окт 21, 2018 23:36

Добър вечер. Напоследък не ми остана време за писане , и ако се помотам още малко , ще се събере толкова писане , че няма да ми остане време да отида за риба. :lol:

Миналата седмица се проведе Регионалния фидер турнир , с участието на 50 човека от петте департамента на региона. Как се развиха нещата...

Събота.

Изображение

Приготвям типичните за тук пръчки:

Изображение

'сичко е с монофил , 'сичко е клипнато на 22 метра , ще се търсят сомчета и скимър , като нямам хабер от кое ще има повече , и кое да търся. За целта имам храна , глина и жива стръв в нужните количества.

Изображение

Изображение


Духа силен вятър още от сутринта , след тежката храна минавам на ловене с малки , тежки кошнички:

Изображение


Старта е с дълъг повод , за да обера първите пристигнали на партито - ситни баби и някое скимърче , докато на дъното се завърти риба. Тая работа протича успешнo , в първия половин час имам кълване на всеки 30 секунди , някои даже успявам да ги засека. :D
В първия половин час имам 8 риби , после кълването с дългия повод се отрязва kато с нож , и аз слизам на дъното , където имам сомчета и скимър. В края на първия час имам 17 или 18 риби , значително повече от двамата ми комшии , но комшиите не ме притесняват чак толкова - в сектора имаме представители на местната (департамент 85 ) аристокрация , в лицето на Фреди , който вече е минавал по страниците на тоя пътепис , и откъдето мине той , трева не никне :twisted: ; съсед на Фреди е Батист - тва хлапе още няма шофьорска книжка , обаче вече има разрешително да убива , корсарски патент , и други такива ценни книжа. 8) :lol:
И за да не подценяваме гостите , от нашия департамент сектора е украсен с присъствието на самия Жаки да Cилва , с което първите три места (от общо осем) , вече си имат сериозни претенденти...

Аз не съм дошъл да се давам без бой , и втория час всичко тече по план , с резултат 24 или 25 риби , + тези от първия час. Вятърът се усилва още повече , аз въртя глина и храна - една-две кошници храна , на три - пет с глина , ръгам жива стръв , и всичко върви добре до последния час , в който рибата ми просто изчезва. Добре де - не изчезва съвсем , просто се разрежда тотално , губя всякакъв ритъм , съседите почват да наваксват , аз опитвам с дълги , къси , още по-къси поводи , с всички възможни монтажи , като с всяка смяна губя (без)ценни сeкунди...не знам къде беше грешката - дали не вкарах достатъчно храна/жива стръв , дали вкарах повече от нужното , дали храната беше прекалено суха/мокра...а бе кво да ви баламосвам - скоростния риболов на сомчета е нещо , което практикувам два пъти в годината :oops: , и в тоя риболов меcтните имат докторски и бакалавърски степени , дисертации , патенти , писали са реферати , изнасяли са конференции 8) :lol: ...ще ме бият яко , с други думи. :roll:

Идва кантара. Сомчетата се събират за унищожаване , без тва по някакъв начин да влияе на числеността им , обаче важно е доброто намерение :wink: :

Изображение

И така: Тапата вляво е извадил едни много скромни три кила и половина риба , обаче е имал късмета да закачи и една бяла риба от...3.550 (?!?) :o
С това той става втори в сектора...и тва го има в картите. Фреди е трети , победен и от двамата си съседи ( интересно ми е колко пъти в годината , или на колко години един път му се случва такова нещо :mrgreen: ) , щото малкия Батист е спечелил сектора...при произнасянето на теглото (малко над седем кила) , всички се споглеждаме красноречиво и многозначително - ситното копеленце е било Фреди Робион :shock: :shock: ..Господ да ни е на помощ :lol: :lol:

Четвърти е Да Силва , с 5.200 , моите 4.800 (64 pиби) едва стигат за пето място , с което вече нямам голям шанс за минаване на следващото ниво - освен ако не направя някакъв небивал героизъм в неделя..

Неделя.

Вятърът се е усилил още повече. Падам се в сектора на отсрещния бряг , където в събота първия резулта е 3.5 кг , практически само сомчета. Пак съм в един сектор с Батист , който е до тапата. Тапата е с 6 точки от събота , съседът ми вляво е с 3 , и има шансове да се добере до Трета Дивизия (класрат се първите 13).
Почваме , аз съм скъсил до 20 метра. (забележка - ако трябваше да играя мача наново , и двата дни , щях да ловя на 15-16 метра. Това е една от малкото грешки , които ми идват наум )

Почвам точно по същия начин , за първия час правя 17 риби , после някъде отварят вратата на обора , и сичките изчадия aдови , онези с бодлите и многото мустаци се изплъзват и ме налазват жестоко. 8) :twisted:
При това , на тоя бряг сомчетата са почти двойно по-едри от вчерашните. Къс повод , тежка кошничка , зверски вятър , сомче след сомче! За втория час правя 27 бройки , в края на третия час имам 75 , и почвам да предвкусвам резултат от 110-120 риби , и тегло в района на 9-те кила...Тцъ-тцъ-тцъ.... :( :? четвъртия час дойде с усложняване в ситуацията , сомчетата се разредиха , завъртя се скимър , който в условията на почти ураганен вятър се ловеше адски зле , с безбройни фитки , в действие бяха вkарани всякакви хитрости - не е за вярване как драстично се променя резултатът от такова просто действие , като обръщането на фидера по или срещу вятъра! , и едва в началото на петия час сомчетата се връщат , и тъкмо почвам да си връщам загубения ритъм - имам един 85 риби , когато внезапно , така както нямаше кьорава закачка , сега имаше! :evil:
Закачам самата кошница ,изглежда , щото целия монтаж отиде по дяволите...почвам да въртя оставащите три пръчки , обаче нужната комбинация от точно този връх и точно тази пръчка , не мога да я постигна с другите фидери , и губя едни 15 минути да се правя на идиот , докато накрая ставам (остава половин час до края!) , и правя наново монтажа на идеалния фидер. Докато трае операцията , сомчетата напускат петното , и сега имам скимър...приключвам с 96 риби , и тегло 6.820. Баси , с тва вчера влизах в тройката... :?

И така , Батист е втори , с над 8 кила. Ерик , вчерашния неудачник , печели сектора и той с над осем кила , аз съм трети - пак съм бил двамата си съседи , обаче тва не ме радва кой знае колко - с 8 точки общо , съм потънал в дълбоки ла.на. :? :lol:

Колко дълбоки? - ми , 22-ри от 50.
Моят авер Нико , друг стар познат от тези записки става трети , малкия Батист , който , както се оказва , бил на 17(...) , взема среброто , на половин точка зад...баща си , който печели. :lol:
Фреди остава на една крачка зад медалите , 4-ти , обаче в неделя ни прави малка демонстрация на мускул : 13 кила , практически само сомчета. Над 250 риби , по най-скромна оценка , в условията на ураганен вятър... :o :o

...следсъстезателни лафове , закачки , поздравления към победителите , бири , битпазар , и всякакви такива.
"Ще ходиш ли в Бургньоф?" , пита Ги. Уфффф :roll: ...кво е Бургньоф? Къде е ? Кво се лови там?
Щото не съм сигурен дали ще ми стигне състезателния хъс за още една порция скоростен риболов на 20 метра , честно казано.."Вземи си яки пръчки" , смигва ми съзаклятнически Ги - "и не си губи времето да ловиш на по-близо от 60 метра!" -след което разперва многозначително ръце. Аз хвърлям един поглед на разстоянието между ръцете му , деля гo мислено на две :wink: , и получавам платика от кило и канче. :lol:
Хм! И на 60 метра? На тва му се вика у наше село , "предложение , което не може да се отхвърли" , или нещо от тоя род. 8)

Следователно , вчера , с помощта на GPS -а , се довличам до въпросния Бургньоф , почти по тъмно , тегля номер , и ето ни и нас , убавци:

Изображение

Отляво и отдясно имам по един симпатичен старчок от клуба организатор. Монтират по един фидер , мятат на 30 метра. Тапата вляво е Фабиан - този лови , и от него не чакам подаръци. Все в същия дух - никакви подаръци , искам да кажа 8) , са и съседите ми отдясно , след старчока: Себ и Микаел , които за разлика от мен , познават водоема.
А вятърът се услилва ли , усилва...

Изображение

Аз имам инструкции да ловя на 60 метра и не си и помислям да ловя по-близо. Микаел прави същата работа , Себ остава на едни благоразумни 45.
Старт: пет кошници с храна , колкото да видя кво петно правя в тоя вятър на 60 метра , после вкарвам две-три със жива стръв (кълцана) , после вкарвам и две-три с глина , за мътилка. Имам два проблема:

1. Някак си успях да забравя торния в къщи. :shock: :oops: Кълцам бял с царевица , ма без торен не е същото
2. Не можах да си набавя вердевас. Те тва МНОГО ме притеснява! :evil:

Едни 15 минути след старта , за което време успях да захраня "петно" с дължината на Икарус , вадя първата риба - скимър от поне 300 грама. Бива! Добре! Храната работи , дистанцията работи , сичко живо си чопли носа. Сичко живо , освен Микаел , разбира се който кепчосва първия си скимър , малко по-едър от моя. :roll:
На мен пак ми кълве , и тоя път е риба от поне кило , последвана от втора такава. На ТОВА му казвам аз фидер риболов! :twisted: 8)
През първия час - час и нещо , имам риба на петното , правя фитки , вадя някоя риба , стигам цигфрата 7 , после петното умира. Оттам се почва едно баене , едно сменяне на хранилки , едно кълцане на тва и онова , вкарване на глина с храна , глина без храна , храна без глина...хващах някоя и друга риба , обаче нещата не бяха розови , разбих се да сменям всякаква стръв и комбинации , Микаел явно водеше , а състезанието отиваше към края си. Когато оставаше един час , аз жестоко преувлажних храната , обаче тая работа с нищо не помогна , и тука решавам да изоставя храненето със затворени кошници(било бинтовани булети , било уиндоуси) , и да метна няколко отворени , с цел да размътя малко и над дъното. За целта гепвам те тоя шедьовър на кошничкостроенето...

Изображение


...(съжалявам за снимката) - малко тяло , голяма глава , и сега се оказва , че вятърът престава да бъде чак такава пречка , щото тва чудо лети като куршум , и пада на едно и също място. :o
И при това , изпъва влакното зад себе си , със значително по-малко "корем" , отколкото другите кошници...и тука зацепвам нещо , за което никога не съм се замислям (щото ми е толкова акъла) - при ловене на дистанция в условията на силен вятър , различните по тежест и обем кошници , макар и да удрят в клипса , не стигат същата дистанция , баш заради корема. Извод: за максимална прецизност трябва да се лови само с един модел и грамаж кошница! А аз бях захранил акватория с размера на полвин футболно игрище... :oops:
Сега оставаше втория прблем - храната ми щеше да се разбие в повърхността с тая отворена кошница , така че ръгнах глната вътре , и с така получената храна-кал :lol: , вече можеше да се метне. На трета кошница по тая нова с хема , ми кълве. Не знам дали остават 25 минути , имам 10 риби. Презамятам: кълване практически веднага. ...11
Презамятам.
12... :shock:
Презамятам.
13! :evil:

А бе , сега ли се накани тая риба да ми влезе на петното?!? :x

...и ти сега ли се сети да откриеш как трябваше да ловиш през цялото време , задник такъв? :oops: :oops:

Остават три минути , поне по моя часовник , имам риба , посягам с кепа , и свирят... ама кво свирят? Щото не съм чул сигнала за пет минути...Кепчосвам рибата и гледам че и Микаел има риба. "Кво оправим?" питам. "Пускай я в живарника!" , ми нарежда съседа , който ще тегли сектора (и си е извадил живарника преди половин час да съхне , щото е капо). Микаел пуска своята риба в живарника , аз пускам платиката в живарника , и приключваме. Силно се надявам някой в другите сектори да не е с двеста грама зад мен , че ще ми стане неудобно.. :roll: :oops:

Имаме две капота в сектора , Фабиан е с 4 риби , Себ тегли 400 грама (една риба , не щя да мине по-навътре пет часа..) , аз тегля 9.990 (с 14 риби , неволно си спомних Регионалното.. :mrgreen: ) , Микаел тегли 9.340 (!!!) , и аз печеля сектора. Има 4 сектора , в най-лошия случай съм 4-ти.
В съседния сектор първия е с 5.080...така , вече съм 3-ти. 8)
Отсреща чувам за сеkторна победа от 5.350 - вече съм 2-ри! , и накрая се оказа че съм първи... :)

С това трябваше да приключим състезателния сезон 2018. Обаче се оказа , че има малък турнир на 4-ти ноември , по двойки , и Себ нямал съотборник.. И аз нали съм добра душа... :wink:
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
IIIII

shaman
Мнения: 3230
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:49
Риболов: Спининг, муха и от скоро кльонк с каяк :)
Местоположение: Русе
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 132 пъти
ЛС/Мейл:

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот shaman » Чет Ное 08, 2018 11:57

outsider написа:С това трябваше да приключим състезателния сезон 2018. Обаче се оказа , че има малък турнир на 4-ти ноември , по двойки , и Себ нямал съотборник.. И аз нали съм добра душа... :wink:


Хайде бе човек.. давай репортажа, че ми се изчака чакането ;)

Аватар
outsider
Мнения: 2360
Регистриран на: Сря Юли 06, 2005 16:03
Риболов: състезателен фидер
Местоположение: Loire , France
дал Браво: 25 пъти
получил Браво: 1162 пъти

Re: " Записки по френските състезания "

Мнениеот outsider » Пет Ное 09, 2018 20:14

Малко бях зает тая седмица-така че , със закъснение.. :wink:

Неделя , 4-ти ноември.

Турнира е уж несериозен - няма пликове , а таксата за участие се плаща , щото организатора е решил да има доза фуил и вердевас за всеки отбор , и ги е включил в таксата. Тая работа не пречи всичко живо да се е приготвило "à la guerre comme à la guerre" , и да е монтирало едни арсенали - лошо да ти стане! :shock:
Щото освен всичко друго , състезанието е "опън" , и половината отбори са заложили на щеките , и са монтирали фидерите като крайна мярка ако нищо друго не работи. Ние сме монтирали само фидери (разбира се 8) ) - Себ ще лови на късо , на 20 метра , аз напипах някаква трапчинка , където уж е малко по-дълбоко , на 44. Омесили сме малко количество тъмна храна , и сме приготвили глина , с която да вкарваме фуила с най-малките възможни кошници , а белите ше кълцаме на ситно. Торните така и не ги извадихме от колите...
Свири се сигнал - старт? Да бе , как не! :lol: - свири се сичко живо да се събере на средата на ивицата , кадето е разпъната маса със загряващи напитки ( не , нямам предвид чай и кафе :mrgreen: ) , и някое мезенце - половин час за обмяна на идеи с конкурентите.
Микаел и Дилан ни убиват на място с нечовешката си стратегия: пелети , варено жито , кус-кус :shock: , нула жива стръв , и тотално залагане на едра риба - аз си нахлузвам шапката до очите - температурата е към 6° , и духа един ветрец , и решавам да им оставя едрото :wink: - допивам си чашата , и отиваме да се готвим за тежката.

Десет минути по-късно , Себ вади първата баба , после втора - лови на 20 метра с плетеняк , и практически не вижда кълванетата. Аз презамятам на често , и само благодарение на тая работа хващам някакви риби - при мен са скимъри , понеже кълванетата не ги виждам ИЗОБЩО. Ма хич! :evil: - имам 4 риби без да съм видял пипване , и накрая се принуждавам да призная , че без всякакво обяснение за тая работа , вятърът , който би трябвало да ми свива върха на осем , не му влияе грам , и всъщност ми се налага да ловя с по-тънък връх.
(Смяната на върха е работа за една минута - мятаме , обираме влакно , докато възела на шок лидера стигне до връхчето , режем влакното , сменяме връхчето , съединяваме отново влакното с монофила , и сме готови)

Сега почвам да си виждам кълванетата , и се оказва че са доста редки - при Себ е същата работа , и почва голямо баене , кълцане , добавяне на всякакви мътилки в кошницата...няколко кошници със сухо мляко и какао на прах , не дадоха никакъв резултат , обаче добавянето на жълт Трасикс , и храна с фуил (без глина) , като че ли оживи нещата...между другото , времето напредва , състезанието е с времетраене 4 часа , и получаваме новината , че Микаел и Дилан имат две дърти платики (?!?) - ко , пелети през ноември = на пълна простотия? Освен когато не е , а?... :o :roll:
Остава въпросът , дали имат риба , понеже са захранили като през юни , или понеже ловят десет метра по-далеч от нас , практически до отсрещния бряг , където започва склона към шкарпа. Себ отмерва прецизно едни "50 и няколко" метра :lol: , аз си оставам на същата дистанция , където е започнало да ми кълве доста сериозно ( остават 45 минути). С второто мятане , Себ почва да прави фитки , и да вади сдъвкани червеи , и да ме навива да влизаме на вътре , щото рибата е там , и цял ден се правим на интересни на късо. С неохота се съгласявам - една от допуснатите грешки за деня , губя десет безценни минути , докато Cеб накрая си хваща рибата (ситна баба :lol: ) , а аз се връщам на 44 метра. Сега хващам един скимър от близо 350 грама - най-едрата ни риба за деня , на петното очевидно има риба , и в оставащите 30 минути , с бая фитки , понеже вятърът и дребната риба са кофти комбинация , успявам да стигна бройката 12 риби. Впоследствие оцених като най-голямата грешка за деня , това че през тези последни минути продължих да ловя на вердевас и да храня с фуил - напълно е възможно да имаше и друга риба на петното , и с някое парче торен в кошницата , и най-вече - на куката , да успея да пипна нещо по-читаво...
Свири се край , ясно ни е че сме зле. Ма много! Кантарът идва от другия край , Микаел и Дилан имат 8.840 със СЕДЕМ риби(!!!) , като са оставили почти още толкова в няк'ва драка , и Дилан е хванал една платика след сигнала - нечовешката им система на хранене явно беше правилната за деня , макар и (уж) не за сезона...
Бием съседите отляво с 45 грама , отдясно ни бият , следвам кантара докрая на ивицата , бием още два отбора , и усещам как ще сме в дъното на класацията , ма толкова в дъното , че не ми се мисли... :( :cry:

Дилан и Микаел печелят , после резултатите почват сериозно и бързо да падат , и за моя изненада , с нашите много скромни 2.190 , сме 10-ти от 28 отбора - баси , на места в класацията май имаше пет отбора в рамките на 300 грама разлика!

С това , състезателния сезон 2018 трябваше да свърши - обаче тарикатите от деп.85 (Вандé) не се дават лесно! Перманентно стоплени от разни домашни отвари :twisted: :lol: , докато нормалните хора прибират въдиците в килера и сядат да чакат пролетта , вандейците точели зъби за Зимната Лига ! :o
Все в същия приятелски дух , без такса за участие и награден фонд , обаче не без спортна злоба , от ноември до март ни чакат по едно състезание на месец , да помръзнем заедно , а и капото в компания е по-поносимо...сезонът продължава!

Изображение
500 street fights, and you could consider yourself a legitimate tough guy. You need them for experience , to develop leather skin - so I got started....
IIIII


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта