Домашни мезета

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
dankata
Мнения: 526
Регистриран на: Нед Сеп 03, 2006 20:35
Местоположение: София
дал Браво: 9 пъти
получил Браво: 118 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот dankata » Вто Яну 08, 2019 12:42

Boci написа:Ще пробвам, алкохола много ли оказва влияние на вкуса


Ако е много ароматен рома, ще се усеща после. Препоръчвам ти да избереш някой изпитан и не ухаещ.

Аватар
Boci
Мнения: 3921
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 301 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Пет Яну 11, 2019 19:31

Брезаола

подправки за 1 кг месо

35 гр сол
6 гр захар
2 гр чесън на прах
5 гр черен пипер
0,5 гр мащерка
0,25 гр розмарин
1 гр резене (може и без него)
2 гр лют пипер

Месото се дупчи на няколко места с нож, слага се в плик и зрее от 5 до 7 дни в хладилника, после се окачва да се суши.
Прикачи снимка/и
IMG_20190111_123554.jpg
IMG_20190111_123554.jpg (104.71 KiB) Прегледано 233 пъти
IMG_20190111_123705.jpg
IMG_20190111_123705.jpg (111.14 KiB) Прегледано 233 пъти
IMG_20190111_123957.jpg
IMG_20190111_123957.jpg (112.92 KiB) Прегледано 233 пъти

Аватар
Boci
Мнения: 3921
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 301 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Пон Яну 14, 2019 20:23

Първите бомби в естествено черво са на дъската вече
Прикачи снимка/и
IMG_20190114_200626.jpg
IMG_20190114_200626.jpg (64.43 KiB) Прегледано 162 пъти
IMG_20190114_201121.jpg
IMG_20190114_201121.jpg (106.71 KiB) Прегледано 162 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(6)
2011-2012(19) 2015-2016(11)

Аватар
Boci
Мнения: 3921
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 301 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Чет Яну 17, 2019 9:09

:fish2:
Прикачи снимка/и
IMG_20190117_090652.jpg
IMG_20190117_090652.jpg (110.71 KiB) Прегледано 95 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(6)
2011-2012(19) 2015-2016(11)

galenik
Мнения: 67
Регистриран на: Вто Апр 14, 2009 19:23
дал Браво: 26 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот galenik » Чет Яну 17, 2019 12:08

Здравей колега подправките в рецептите са килограм материал а рома и той ли е 50 мл. за килограм месо.

Аватар
Boci
Мнения: 3921
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 301 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Чет Яну 17, 2019 12:14

Би трябвало и за рома да важи. Аз бих препоръчал на всеки да се придържа към рецептите, НО може да се променят стойностите според вкуса. Ако някой не харесва черен пипер, намалява грамажа или го маха, например. Аз алкохола го сипвам на около. Сега последно на 2 кг месо сипах около 100мл вино, можеше и по- малко.

Празът е велико нещо, придава уникален вкус
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(6)
2011-2012(19) 2015-2016(11)

galenik
Мнения: 67
Регистриран на: Вто Апр 14, 2009 19:23
дал Браво: 26 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот galenik » Чет Яну 17, 2019 17:54

Благодаря.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта