Домашни мезета

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Boci
Мнения: 4030
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 65 пъти
получил Браво: 429 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Пет Мар 01, 2019 11:54

Последни напъни
Прикачи снимка/и
IMG_20190301_112221.jpg
IMG_20190301_112221.jpg (193.87 KiB) Прегледано 478 пъти
IMG_20190301_115224.jpg
IMG_20190301_115224.jpg (175.06 KiB) Прегледано 478 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(0)

Аватар
Boci
Мнения: 4030
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 65 пъти
получил Браво: 429 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Пет Мар 01, 2019 21:10

:fish7:
Прикачи снимка/и
IMG_20190301_210036.jpg
IMG_20190301_210036.jpg (94.64 KiB) Прегледано 441 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(0)

Аватар
Boci
Мнения: 4030
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 65 пъти
получил Браво: 429 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Чет Мар 14, 2019 11:58

Цалапишки бабек

Един комшия прави тази година, тествах го, много е добър и следващата зима живот и здраве и са аз ще пробвам

Рецепта за 1кг месо

950гр. - свинско
50гр. - сланина от гърба
25гр.- сол
27гр. - червен пипер
5гр. - черен пипер
5гр.-кимион
3гр.- захар
50мл червено вино

След като се напълни в черва(в моя случай са колагенови ф45) се опушва за 2-3 часа.
25гр. сол не е много. Аз мислех, че ще стане солено, но е перфектно на сол. Следващия път ще използвам черва ф50 или ф55. Вкуса му е уникален. Да знаете, че вкуса много зависи и от вида талаш. Щях да забравя и най-важното. Месото или да е накълцано или да се мели на най-едрата решетка(10мм и повече). Има и една тънкост: след като се напълни червото и се надупчи тук-там, за да му излезе въздуха, се топва в гореща вода за секунда. Тази рецепта ми бе дадено от човек, чийто баща живее в Цалапица. Аз нямах голям решетка и месото го смлях на 6мм, но определено по-едро ще е много по-добре. Стана готово за 2 седмици.
Прикачи снимка/и
FB_IMG_1552557223613.jpg
FB_IMG_1552557223613.jpg (120.85 KiB) Прегледано 329 пъти
FB_IMG_1552557217853.jpg
FB_IMG_1552557217853.jpg (139.7 KiB) Прегледано 329 пъти
FB_IMG_1552557210072.jpg
FB_IMG_1552557210072.jpg (148.47 KiB) Прегледано 329 пъти
Последна промяна 1 на Boci, променена общо 0 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(0)

Аватар
Boci
Мнения: 4030
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 65 пъти
получил Браво: 429 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Чет Мар 14, 2019 11:59

А приключих за този сезон. До края на месеца съм подсигурен
Прикачи снимка/и
IMG_20190311_092909.jpg
IMG_20190311_092909.jpg (236.88 KiB) Прегледано 327 пъти
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(0)

Аватар
salmonman
Мнения: 232
Регистриран на: Пон Яну 03, 2005 23:57

Re: Домашни мезета

Мнениеот salmonman » Сря Апр 10, 2019 10:27

Колега, може ли един въпрос. Как опушваш мезетата в домашни условия?
Единственото нещо което обичам повече от риболова е родината си
www.starividri.org

Аватар
Boci
Мнения: 4030
Регистриран на: Вто Фев 21, 2006 22:43
Риболов: Feeder,carp, ICE fishing and spining
Местоположение: Sofia
дал Браво: 65 пъти
получил Браво: 429 пъти

Re: Домашни мезета

Мнениеот Boci » Чет Апр 11, 2019 16:39

Най-елементарният начин. Взимаш един кашон и го дупчиш добре. Месата ги закачаш вътре да висят. В консервена кутия палиш талаша и го оставяш да пуши така 2-3 часа. Кашонът е без дъно. Това е.

По-добрият вариант е с димогенератор, който чисти катрана от пушека, но тук вече трябва да си го направиш и е по-сложно.
2007-2009(15) 2012-2013(17) 2016-2017(23) L(27)
2009-2010(25) 2013-2014(14) 2017-2018(11)
2010-2011(14) 2014-2015(16) 2018-2019(16)
2011-2012(19) 2015-2016(11) 2019-2020(0)


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта