Премахване на блатен дъх
Премахване на блатен дъх
Колеги, прочетох темата, която имаме в нашия най-вкусен подфорум, но там е даден само един начин за премахване на балтиня дън( а именно с лъжицата винен оцет в устата). Интересно ще бъде ако споделите вашият опит и изпитани рецепти.
П.С.
Ясно е, че най-добрият начин е да върнеш рибата. Говориме за купена такава.
П.С.
Ясно е, че най-добрият начин е да върнеш рибата. Говориме за купена такава.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата - имам един куп рецепти, пробвал съм ги, не става. И това не с риба от някой гаден гьол, а от Искъра при Чомаковци, от Струма под Благоевград в края на лятото.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
- Левака
- Мнения: 5158
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
- Местоположение: София
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Абсолютната истина.babydoctor написа:Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата .
Убий глупака с мълчание.
http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Левака
- Мнения: 5158
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
- Местоположение: София
- дал Браво: 11 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Да става но не два-три дни а толко месеца.Мунчо написа:Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...
Убий глупака с мълчание.
http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://sladkarnica-jasi.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Премахване на блатен дъх
===============================================BookerT написа: само един начин за премахване на балтиня дън
В кофата за болкук
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
-
- Мнения: 108
- Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
- Местоположение: софия
- получил Браво: 1 път
ако става дума за шарко тарбуха се маже с канела за друга риба се
взема една пластмасова купа пълни се с вода в нея се нарязват :чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк
взема една пластмасова купа пълни се с вода в нея се нарязват :чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
И това съм пробвал, + дивисил - не става. Аз пък в Лом съм израсъл, ма тогава рибата не миришеше, а саламура и боб чорба задължително се правеха с дунавска вода...chombe написа:чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???