Премахване на блатен дъх

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
BookerT
Мнения: 422
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 20:03
Местоположение: София

Премахване на блатен дъх

Мнениеот BookerT » Пон Дек 04, 2006 19:31

Колеги, прочетох темата, която имаме в нашия най-вкусен подфорум, но там е даден само един начин за премахване на балтиня дън( а именно с лъжицата винен оцет в устата). Интересно ще бъде ако споделите вашият опит и изпитани рецепти.

П.С.
Ясно е, че най-добрият начин е да върнеш рибата. Говориме за купена такава.

Аватар
babydoctor
Мнения: 15503
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 69 пъти

Мнениеот babydoctor » Пон Дек 04, 2006 20:03

Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата - имам един куп рецепти, пробвал съм ги, не става. И това не с риба от някой гаден гьол, а от Искъра при Чомаковци, от Струма под Благоевград в края на лятото.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Аватар
Левака
Мнения: 5157
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 2 пъти
ЛС/Мейл:

Мнениеот Левака » Пон Дек 04, 2006 20:39

babydoctor написа:Не се лъжи - няма начин да се оправи рибата .


Абсолютната истина. :idea:
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/

Аватар
Мунчо
Мнения: 16278
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 222 пъти
получил Браво: 521 пъти
ЛС/Мейл:

Мнениеот Мунчо » Пон Дек 04, 2006 20:57

Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...
"...
Но аз не ти се сърдя Лена.
Не съм еснаф. Аз съм поет."

"Душевно сме болни, а духовно сме богати"

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

Аватар
Левака
Мнения: 5157
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 12:13
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 2 пъти
ЛС/Мейл:

Мнениеот Левака » Пон Дек 04, 2006 22:18

Мунчо написа:Има начин- ако е жива, два- три дни да я държиш в течаща чиста вода...не е много удобно и приложимо, обаче...


Да става но не два-три дни а толко месеца. :lol: :lol: :lol: :lol:
Убий глупака с мълчание.

http://sladkarnica-jasi.com/

BookerT
Мнения: 422
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 20:03
Местоположение: София

Мнениеот BookerT » Пон Дек 04, 2006 23:29

Просто питах за информация, не че имам такава риба, а иначе такива ми ти процедури с пречистване във вода няма кой да прави и кой да се занимава с такива миризливци. Бях чувал некви си митове за обезмирисяване и исках да споделите и вашето мнение, та за тва и се изоках. Благодаря

Аватар
Васил
Мнения: 1542
Регистриран на: Съб Авг 27, 2005 17:12

Re: Премахване на блатен дъх

Мнениеот Васил » Вто Дек 05, 2006 5:24

BookerT написа: само един начин за премахване на балтиня дън

===============================================
В кофата за болкук :twisted:

Аватар
kamen
Мнения: 302
Регистриран на: Чет Авг 18, 2005 17:34
Местоположение: varna
получил Браво: 1 път

Мнениеот kamen » Вто Дек 05, 2006 15:35

24 часа в айрян.Просто го опитайте и кажете :wink:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА

Аватар
Tedo
Вносител
Мнения: 2333
Регистриран на: Пон Юни 26, 2006 17:07
Местоположение: София
получил Браво: 1 път
ЛС/Мейл:

Мнениеот Tedo » Вто Дек 05, 2006 16:43

kamen написа:24 часа в айрян.Просто го опитайте и кажете :wink:


но първо изпийте айряна - след това рибата няма да ви мирише! гаранция! :idea:

Аватар
babydoctor
Мнения: 15503
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 69 пъти

Мнениеот babydoctor » Вто Дек 05, 2006 16:51

Tedo написа:но първо изпийте айряна - след това рибата няма да ви мирише! гаранция! :idea:
Аха - особено ако му ливнеш 200-300 грама медицински спирт. :roll:
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия

Мнениеот chombe » Чет Юни 07, 2007 9:43

ако става дума за шарко тарбуха се маже с канела за друга риба се
взема една пластмасова купа пълни се с вода в нея се нарязват :чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк :D

Аватар
babydoctor
Мнения: 15503
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 69 пъти

Мнениеот babydoctor » Чет Юни 07, 2007 9:51

chombe написа:чесън,копър,слага се черен пипер, дафинов лист ,50 гр бяло вино и лъжица оцет или лимон рибата изчистена се накисва в нея за около 2-3 часа в хладилник няма и следа от дъх роден съм в силистра там рибарите така действат дунавската риба си мирише на тиняк :D
И това съм пробвал, + дивисил - не става. Аз пък в Лом съм израсъл, ма тогава рибата не миришеше, а саламура и боб чорба задължително се правеха с дунавска вода...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия

Мнениеот chombe » Чет Юни 07, 2007 10:02

тогава и аз нямам на идея с кво друго освен с хлорна вар :D

chombe
Мнения: 108
Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
Местоположение: софия

Мнениеот chombe » Чет Юни 07, 2007 10:06

между другото това с айряна е идея в един ресторант във варна продавахме акула замразена а пък тя като се замрази отделя амоняк
киснехме я в кисело мляко и мирисът изчезва но кисекото мляко неотрализира амоняка за другите миризми... ??? не знам но мисля да пробвам наистина дали ще стане :idea:

dzaekov
Мнения: 518
Регистриран на: Чет Дек 23, 2004 15:01

Мнениеот dzaekov » Чет Юни 07, 2007 15:06

Пичове, решавам въпроса с дъха, като пускам рибата..... ако не падне много кислородното съдържание на водата, той не и пречи!!!


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта