консервиране на риба

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

консервиране на риба

Мнениеот vlado_fidera » Вто Мар 22, 2005 18:02

Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.

петър_петров
Мнения: 2
Регистриран на: Нед Фев 17, 2013 11:02
Риболов: дънен

Re: консервиране на риба

Мнениеот петър_петров » Нед Мар 17, 2013 18:54

добра рецепта :wink:

Аватар
jagger1
Мнения: 2285
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 12:33
Местоположение: София
дал Браво: 269 пъти
получил Браво: 137 пъти

Re: консервиране на риба

Мнениеот jagger1 » Нед Мар 17, 2013 19:49

vlado_fidera написа:Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1.Нарязваме домати които прибавяме най отгоре.Всичко това варим 3 ч на умерен огън и най добре на нощна тарифа.След като се охлади редим в буркани като всеки ред отделяме с подправки-черен пипер,даф.лист,русалия,копър.Пълним бурканите със соса от варенето и стерилизираме 15-20 мин.По тази рецепта можемда съхраняваме и пържена риба.


Привет.
Вода слага ли се, когато се вари 3 часа? Казваш олио:оцет=2:1. Няма ли да изгори 3 часа без вода?
Защо винаги се борим срещу вятъра, а просто не обърнем посоката си, за да работи енергията му за нас?
= = = = = =
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.

Аватар
ba4_iulian
Мнения: 17
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 17:54
Местоположение: В.Търново

Re: консервиране на риба

Мнениеот ba4_iulian » Пон Мар 18, 2013 18:31

не :D

mucca
Мнения: 6
Регистриран на: Сря Май 15, 2013 21:28

Re: консервиране на риба

Мнениеот mucca » Вто Май 21, 2013 14:55

Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.

mucca
Мнения: 6
Регистриран на: Сря Май 15, 2013 21:28

Re: консервиране на риба

Мнениеот mucca » Вто Май 21, 2013 14:55

Консервирал съм си риба по тази рецепта и е много хубава.

zanev
Мнения: 73
Регистриран на: Нед Апр 12, 2009 10:30
Местоположение: Козлодуй

Re: консервиране на риба

Мнениеот zanev » Сря Май 22, 2013 17:44

И аз но с малки разлики. Варенето е в тенджера под налягане - около 40мин, като се добавя преди това и 1-2 чаени лъжици сода бикарбонат(костите стават на хрущял).Рибате се реже на едри парчета,главите НЕ се слагат.Правил съм консерви с морунаж,скобар,платика и таранка.Стават ненормални и за мезене и за наяждане... :lol: :lol: :lol: !

Аватар
vovata
Мнения: 85
Регистриран на: Пет Ное 13, 2009 17:27
Риболов: тролинг
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Re: консервиране на риба

Мнениеот vovata » Вто Сеп 17, 2013 18:42

:tup: и аз съм я правил но слагам 3части олио,2части оцет и една част вода за заливката
Едно е да искаш, друго е да можеш,а трето и четвърто е да го направиш

Аватар
milenapetkova
Мнения: 3
Регистриран на: Вто Окт 08, 2013 17:47
Риболов: риболов на дъно

Re: консервиране на риба

Мнениеот milenapetkova » Сря Окт 09, 2013 15:00

Мерси за рецептите, мисля да изпробвам тази от първия пост скоро. :tup:

Аватар
sharo1
Мнения: 1202
Регистриран на: Съб Юли 18, 2009 16:41
дал Браво: 38 пъти
получил Браво: 19 пъти

Re: консервиране на риба

Мнениеот sharo1 » Сря Окт 09, 2013 20:00

milenapetkova написа:Мерси за рецептите, мисля да изпробвам тази от първия пост скоро. :tup:


Това от първата рецепта

Почистена и измита риба се осолява и оставя на студено 12 ч.Редим в по широка тенджера най много в три реда като се стремим рибите да са една върху друга.Поръсваме с няколко зърна черен пипер,бахар,даф.лист.Заливаме с олио и оцет в съотношение 2:1


После обаче

...залива се ,докато се покрие рибата,вари се половин час на слаб огън,може и на газов котлон,след като се свали от огъня се оставя да изстине,защото се стяга и не се разкашква и се изважда рибата . В сместа дето е варена се слага лютеница,купешка-има си сите подправки -кофичка 2-3 кг или 2-3 по големи буркана,зависи от гъстота която ни се харесва.
Бърка се и се реди рибата в буркан,като на всеки ред се слагат 3-4 колелца кисели краставички,заливаме със соса с лютеницата.Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)

hkoko
Мнения: 70
Регистриран на: Чет Дек 20, 2012 21:26
Риболов: спининг
Местоположение: Стара Загора
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 6 пъти

Re: консервиране на риба

Мнениеот hkoko » Вто Май 20, 2014 22:13

Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)


Вголяма заблуда си и не умееш да готвиш :idea:

Аватар
Мунчо
Мнения: 16370
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 256 пъти
получил Браво: 640 пъти
ЛС/Мейл:

Re: консервиране на риба

Мнениеот Мунчо » Вто Май 27, 2014 8:45

hkoko написа:
Варим бурканите в казан 3 часа,след 2-3 месеца костите са омекнали напълно.Тва за скобар и бабушка-(таранка-каракуда-дребна е няма омекване на костите)


Вголяма заблуда си и не умееш да готвиш :idea:


А туй-то! Рече и отсече. :lol:
"...
Но аз не ти се сърдя Лена.
Не съм еснаф. Аз съм поет."

"Душевно сме болни, а духовно сме богати"

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта