печена риба пикант
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
печена риба пикант
Рибно филе по избор го измиваме и посоляваме със сол и поръсваме с черен пипер или рибна подправка.Напръскваме с лимонов сок и запичаме равномерно в намазнена с масло тава.В малко олио задушаваме глава лук,добавяме счукан или пасиран чесън,червени чушки и едно ситно нарязано люто чушле.Осоляваме на вкус и поръсваме с малко червен пипер,ситно нарязан магданоз.Наливаме малко бяло вино/колкото ни се отдели от сърцето/.Похлупваме съда и задушаваме 10 мин.Рибата сервираме в чинии и с получената смес натриваме всяко филе по отделно до изчерпване на сместа.Най отгоре слагаме и по парче пържени пушени гърди/бекон/.Сами се досещате какво подхожда на това ястие.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.