Страница 1 от 4

Дайте някоя читава рецепта за распер!

Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 0:02
от docenta
Здравейте колеги,
Онзи ден хванах няколко распера по над килограм и триста. Най-мразя да пържа рибата, защото не е здравословно, а понякога не е и вкусно.
Сигурен съм, че някой от вас знае хубава рецепта за распер и ще я сподели, та да не бастисвам бадева рибата.
Благодаря предварително!

Публикувано на: Пон Фев 26, 2007 17:24
от CORMORAN
Обезкостяваш-вадиш двете филета и на скарата,около 6 мин.,после обръщаш,пак 6 мин. Филетата може да ги нарежеш на 2 или 3 парчета, да не се къса като я обръщаш.Предварително ги намажи с малко олио да не залепя за скарата.Сос-половин кофичка кисело мляко,половин майонеза,чесън,копър,сол-разбиваш с пасатора и поливаш вече опечените парчета.Пиенето-по твой избор........

Публикувано на: Вто Юли 01, 2008 21:53
от Footman
Распера вкусна риба ли е? Тъй като не съм чувал много, много да се готви.

Публикувано на: Чет Юли 17, 2008 23:26
от fori
Като всеки един хишник има вкусно месо и обилие от костици.

Публикувано на: Чет Юли 17, 2008 23:43
от joro_olyмпус
Рибата - особено екземплярите над 3 кг. са с доста сухо месо, едри кокали и много безвкусни. Не си струва загубата на време за готвене. Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.

Публикувано на: Пет Юли 18, 2008 0:38
от dankata
Ето ти две изпробвани рецепти, за които ти трябва само сол и филето от рибата:
На керемида
Изображение

Пушен
Изображение

Ааа, да не забравяме и бирата ;)

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 1:26
от Asio
joro_olyмпус написа:Рибата - особено екземплярите над 3 кг. са с доста сухо месо, едри кокали и много безвкусни. Не си струва загубата на време за готвене. Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.






Тотално БЕЗХАБЕРИЕ относно готвенето на риба . Колега по добре си поствай по някоя друга тема , защото виждам че тази изобщо не ти е ясна, ама изобщо. Моят майстор готвач би те заритал из кухнята за подобно крайно некомпетентно изказване .

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 1:45
от Asio
Footman написа:Распера вкусна риба ли е? Тъй като не съм чувал много, много да се готви.




Това лично за мен е най-смешният пост в този форум . Вие като колега от Русе не би трябвало да споменавате подобно лишено от вкус мнение .

Утре, аз ще размразя един добър екземпляр распер от фризера и ще го приготвя по моята лична рецепта която ще споделя с вас, защото не желая да виждам подобни лишени от всякакъв смисъл изказвания на хора живеещи по брега на Дунав. Распера е една удивително вкусна и здравословна риба от голямото семейство на шарановите риби. Все едно аз да кажа сега че шарана е пълна пумия. Е мойте извинения, но нека некомпетентните по тази тема да замълчат. Любители на Расера , очкваите моята топ рецепта за приготвяне на тази вкусна риба. Бъдете живи и здрави, наслаждавайте се на своя улов и не забравяйте , че рибата е най-здравословното меню в човешката история, безспорен символ на здраве и дълголетие. :D

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 8:51
от Мунчо
Колега, само да ти обърна внимание, че всеки твой пост е потенциално конфликтен! И стилистичната издържаност ни най-малко не оправдава подобно отношение...

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 9:39
от Левака
Мунчо написа:Колега, само да ти обърна внимание, че всеки твой пост е потенциално конфликтен! И стилистичната издържаност ни най-малко не оправдава подобно отношение...
Колега Asio помисли над това което ти е написал Мунчо!!!

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 10:57
от ivo Vratsa
joro_olyмпус написа: Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.
Е кое по точно не е вярно тук, колега Аsio? :roll:

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 13:58
от sestrata
ivo Vratsa написа:
joro_olyмпус написа: Уклея, кротушките и дребният морунаш са 100 пъти по-вкусни.
Е кое по точно не е вярно тук, колега Аsio? :roll:
Ами щеше да е вярно, ако беше написано така:
Уклея, кротушките и дребният морунаш са МИ 100 пъти по-вкусни. :lol:
Дет викат руснаците "на вкус и цвет, товарищей нет.

Иначе, като изключим реЗките квалификации бих се доверил на Асен, който е професионален готвач. :idea:

Публикувано на: Пет Окт 31, 2008 14:03
от Росен
А, ве, Павка, той снощи изпусна ли се за рецептата, изтървах ли я? Айде давайте, че утре съм за распери, да знам к'во да ги правя ... :wink:

...

Публикувано на: Нед Ное 02, 2008 2:24
от Asio
Конфликтно или не това е. Всеки има право да си изказва мнението както си пожелае . Днес не успях защото ме заангажираха изненадващо, утре съм (вече днес) на Сребърна за щука, Вдругиден обаче рецептата ще е тук. Повече от сигурен съм, че след като я опитате , распера ще стане по-търсен обект. Хапвайте наздраве и не ме закачаите поне на тема готвене, много време мимам по кухните, и у дома и по някой елитни ресторанти .

Публикувано на: Нед Ное 02, 2008 20:31
от wertus
Междувпрочем на последното състезание на Тунджа хапнах распер приготвен от местният готвач и ми хареса. Явно всяка манджа си иска майстора!