пикантна пържена риба със сос
-
- Мнения: 152
- Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
- Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
- Местоположение: sofia
- получил Браво: 5 пъти
пикантна пържена риба със сос
Вземаме необходимото количество почистен аржентински хек.Отделяме филетата. Натриваме ги със сол,черен пипер или рибна подправка.Накисваме в прясно мляко и оставяме за 45 мин.Отцеждаме и панираме в равни количества брашно/царевично и пшеничено/.Рибата трябва да е подсушена.Изтръскваме излишното брашно и потапяме в предварително разбити с малко черен пипер яйца.Пържим на не много силен огън до готовност и от двете страни.Готовата риба поставяме в съд от йенско стъкло.Заливаме със сос от ситно счукан или пасиран чесън,копър,лимонов сок и зехтин.Който желае може да прибави и малко чили,сол на вкус.Внимателно и периодично раздрусваме рибата в съда.Оставяме да ароматизира със соса.След около 1 ч.може да се консумира с кисели краставички,лютеница и задължително студена биричка и мек хляб .Наздраве и добър апетит
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
- babydoctor
- Мнения: 15953
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
- Местоположение: София
- дал Браво: 46 пъти
- получил Браво: 160 пъти
Бре, Мунчо, чили-сос има у всека бакалия. Ама ЛЮТИ, да знаеш. Има го и в сух вариант, но то е за манджи, тука Фидера има пред вид другото - в едни опаковки като кетч-ъп е. Наздраве.Мунчо написа:Мали, филето вече е в хладилника!
Абе какво представлява чилито, кой може да ми каже и къде се продава?
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???