пикантна пържена риба със сос

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado_fidera
Мнения: 152
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 5 пъти

пикантна пържена риба със сос

Мнение от vlado_fidera »

8) 8) Вземаме необходимото количество почистен аржентински хек.Отделяме филетата. Натриваме ги със сол,черен пипер или рибна подправка.Накисваме в прясно мляко и оставяме за 45 мин.Отцеждаме и панираме в равни количества брашно/царевично и пшеничено/.Рибата трябва да е подсушена.Изтръскваме излишното брашно и потапяме в предварително разбити с малко черен пипер яйца.Пържим на не много силен огън до готовност и от двете страни.Готовата риба поставяме в съд от йенско стъкло.Заливаме със сос от ситно счукан или пасиран чесън,копър,лимонов сок и зехтин.Който желае може да прибави и малко чили,сол на вкус.Внимателно и периодично раздрусваме рибата в съда.Оставяме да ароматизира със соса.След около 1 ч.може да се консумира с кисели краставички,лютеница и задължително студена биричка и мек хляб .Наздраве и добър апетит :!: :P :P
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

Мали, филето вече е в хладилника!
Абе какво представлява чилито, кой може да ми каже и къде се продава?
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

Мунчо написа:Мали, филето вече е в хладилника!
Абе какво представлява чилито, кой може да ми каже и къде се продава?
Бре, Мунчо, чили-сос има у всека бакалия. Ама ЛЮТИ, да знаеш. Има го и в сух вариант, но то е за манджи, тука Фидера има пред вид другото - в едни опаковки като кетч-ъп е. Наздраве.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

А, ОК, мерси!
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”