Как се приготвят рапани?
Как се приготвят рапани?
Ако някой знае, нека напише, защото има някаква тънкост за да не станат жилави, но досега не съм разбрала каква е.
- Flintstone
- Мнения: 157
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 22:11
- Местоположение: Backstones-on-Bedrock
Re: Как се приготвят рапани?
Яко варене му е "майката" на рапана... между 2 и 4 часа като сол слагаш чак към края!Veronika написа:Ако някой знае, нека напише, защото има някаква тънкост за да не станат жилави, но досега не съм разбрала каква е.
Има и още една тънкост, която знам от един твой градски - мн.добър готвач на морски деликатеси, а именно, че ги вари във "ВиВ"
т.е. Вода и Водка .
Съотношението е 50/50 или дори в повече за водката, но не забравяй да оставиш и за после при консумациията на готовите рапани...
Алкохола много спомага за омекването, но и рецептата си става скъпичка, като за първокласен ресторант
Успокоението е, че не е нужно да е Абсолют или Финландия
После стават и за паниране или на салата ...мммм - вкусноооо!!!
Поздрави и успех !!!
Yabadabadooooooooo
- Flintstone
- Мнения: 157
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 22:11
- Местоположение: Backstones-on-Bedrock
Няма какво да чакаш ами ако имаш повечко рапани пробвай по двата начина и после ще кажеш каква е истината...
Аз ако имах рапани до сега да съм ги замезил, та ако ще и да хрупкат като ги дъвча
Поне провокирахме повече мнения, че явно до сега се спотайваха знаещите
П.С. Във Франция съм ял и сурови рапани - разбирай живи, само че от онези най-дребните (бейби рапанчета). Ами не са били хич лоши, щом ги хапвах всяка вечер в продължение на 45 дена...
Аз ако имах рапани до сега да съм ги замезил, та ако ще и да хрупкат като ги дъвча
Поне провокирахме повече мнения, че явно до сега се спотайваха знаещите
П.С. Във Франция съм ял и сурови рапани - разбирай живи, само че от онези най-дребните (бейби рапанчета). Ами не са били хич лоши, щом ги хапвах всяка вечер в продължение на 45 дена...
Yabadabadooooooooo
Правилно.Ще пробвам и трите начина и ще ви светна после каква е истината за тия гадини. Че много ги обичам, ама само в едно заведение ги докарват както трябва. Другаде и в къщи досега само провал. Ама майстора в тва заведение не казва тайната, като тия от Хепи, дето си крият как се правят панираните им кашкавалчета. писледния ми експеримент с тях ще е да ги увия с тесто за мекици.
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Моета "стратегия" за рапани е:
ппоизтъргвам налепа върху черупките (понякога дава дъх), после ги слгам в техджерата, вода колкото да ги покрие, сол - много, оцет - на око Солта и оцета са да изкарат слузта.
само ги кипвам
след като ги охладя очистжам ядките от черупките и червата. така полученият полуфабрикат е готов за всякакви рецепти, включително и фризера. Преди употреба е хубаво да се оставят да престоят за около вечер в лимонов сок (ако имат някакъв дъх ) Отбелязвам пак това си е полуфабрикат!
От тук нататък е лесно
Можете да ги сложите да се варят с много копър. Варят се м/ду 5 и 10 мин. Ако се варят повече стават прекалено жилави. После се оставят в марината от лимонов сок, малко соев сос, лук, магданоз и.. черен пипер Е те такова мезе няма! Супер стават Да ви е сладко
ппоизтъргвам налепа върху черупките (понякога дава дъх), после ги слгам в техджерата, вода колкото да ги покрие, сол - много, оцет - на око Солта и оцета са да изкарат слузта.
само ги кипвам
след като ги охладя очистжам ядките от черупките и червата. така полученият полуфабрикат е готов за всякакви рецепти, включително и фризера. Преди употреба е хубаво да се оставят да престоят за около вечер в лимонов сок (ако имат някакъв дъх ) Отбелязвам пак това си е полуфабрикат!
От тук нататък е лесно
Можете да ги сложите да се варят с много копър. Варят се м/ду 5 и 10 мин. Ако се варят повече стават прекалено жилави. После се оставят в марината от лимонов сок, малко соев сос, лук, магданоз и.. черен пипер Е те такова мезе няма! Супер стават Да ви е сладко
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
-
- Мнения: 108
- Регистриран на: Пет Ное 24, 2006 23:16
- Местоположение: софия
- получил Браво: 1 път
паста пат-а-фри (кашкавалчетата на хепи)
400гр. бира /3 яйца/580гр.брашно/200газирана вода или само вода ако няма/една водна чаша пяна от бира
сега обяснявам като за начинаещи
слагаш две купи в едната 3 те белтъка и пяната от бира и разбиваш на сняг като за целувки обче консистенцията трябва като я пипнеш да е леко твърда и я оставяш на страна вземаш другата купа и в нея слагаш жълтъците от 3 те яйца 580 гр. брашно 200 грама газ. вода или само вода и разбиваш с миксера на най слабото!!!!!!!!!!!!!
след това сабираш двете смеси и ги объркваш с ръка не с миксер или тел а с ръка!!!!!!!до получаване на еднородна смес- това е една от най трудните пасти трябва да ги пускаш много бързо кашкавалите и самата паста спада и не става след около 4 часа ако не знаеш технология по хубаво ходи си ги яж в хепи преди 10 години работих там от там я знам имаш да черпиш една бира
400гр. бира /3 яйца/580гр.брашно/200газирана вода или само вода ако няма/една водна чаша пяна от бира
сега обяснявам като за начинаещи
слагаш две купи в едната 3 те белтъка и пяната от бира и разбиваш на сняг като за целувки обче консистенцията трябва като я пипнеш да е леко твърда и я оставяш на страна вземаш другата купа и в нея слагаш жълтъците от 3 те яйца 580 гр. брашно 200 грама газ. вода или само вода и разбиваш с миксера на най слабото!!!!!!!!!!!!!
след това сабираш двете смеси и ги объркваш с ръка не с миксер или тел а с ръка!!!!!!!до получаване на еднородна смес- това е една от най трудните пасти трябва да ги пускаш много бързо кашкавалите и самата паста спада и не става след около 4 часа ако не знаеш технология по хубаво ходи си ги яж в хепи преди 10 години работих там от там я знам имаш да черпиш една бира