Страница 1 от 1

Пъстърва във фолио със зехтин

Публикувано на: Съб Юни 21, 2008 15:07
от mr. Peter
Здравейте колеги, ей това е една моя любима рецепта за пъстърва .. измислих я защото не мога да пускам скара в къщи .. та това беше като алтернативен вариант .. то взе, че стана повече от добре ..
Това са продуктите:

1. Пъстърва един брой ( за всяка от порцийте) -който каквато има ...или каквото може да си хване :-)
2. Магданоз, копър, чесън (за предпочитене е да е зелен, но иначе може да намачка на каша), лук, черен пипер, лимон, домат и зехтин.
3. Алуминиево фолио за печене

Приготвя се по следния начин:

1. Фолиото се намазва със зехтин (може да се замени и с масло, но краве, става друг вкус, пак е хубаво)
2. Лимонът се нарязва на колелца, които се подреждат отдолу като канапе в/у което да сложим пъстървата. Това се прави с цел да не залепне кожичката за фолиото и да ни "иде на кино" половината кеф при хапването после. ... а и кръгчетата лимони да са дебели поне половин см.
3. С другата половина от лимона (изтискваме) намазваме рибата и поръсваме с черен пипер и сол
4. Наразваме всички зелени съставки,както лука и чесъна също.. Объркваме ги и пълним с част от тях корема на рибката.. с отаналата част поръсваме отгоре.
5. Поливаме със зехтин, ако ползвате масло го нарязвате отгоре.
6. Режем домата на шайби и ги подреждаме най-отгоре
7. Завиваме фолиото добре.. трябва да не се оставя възможност на мазнината да изтече от някъде.. но и в никакъв случай да не се смачква фолиото върху рибата плътно..
8. Пече се във фурнта ( за по сигурно се слага в тавичка) на 220 градуса за около 50 мин. Като всеки знае онзи номер когато и побелее окото.. значи е ОК. След това се къса фолиото отгоре и се оставя така за още 10-15 мин. да се запече

.......... после бира, вино който каквото обича ;-)
Изображение

Публикувано на: Съб Юни 21, 2008 19:11
от Мунчо
Meрси, колега! Рибката изглежда страхотно и ще пробвам задължително рецептата!

Публикувано на: Съб Юни 21, 2008 23:00
от joro_olyмпус
Внимание!!! Много моля колегията да внимава с лимончето. При предозиране над три кръгчета вкуса на лимона става преобладаващ, особенно ако е с кората, което е много гадно и изкофтя цялата майстория и хубавата риба.

Публикувано на: Нед Юни 22, 2008 11:48
от mr. Peter
Това, което казва колегата Жоро е донякъде верно (зависи кой колко обича лимоните)... аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус.. Така, че ако някой я прави тази рецепта може да пробва с лук и после да сподели мнение ... щото аз докато хвана пъстърва пак ще мине сигурно една година :-)

Публикувано на: Нед Юни 22, 2008 16:24
от bendy
Задължително ще я пробвам тази рецепта ! Шокарте тенк ю :lol: !

Публикувано на: Нед Юни 22, 2008 22:10
от Julian_84
Аз действам по същата схема само че за плънка ползвам замразени зеленчуци (царевицка, морковче, чушка ) който запържвам за 5мин и след това пълня рибата като слагам по малко пушено или синъо сирене в плънката.

Публикувано на: Нед Юни 22, 2008 22:37
от Gaspoud d"Ankh
mr. Peter написа:.. аз след като я хапнах ми дойде на акъла че можеше да се заместят две от лимоновите кръгчета с такива от лук.. защото печения лук има супер вкус..
Или резенче ябълка - но по-тъничко за да не стане рибата прекалено "варена" :lol: Експериментирал съм го със скумриика и на втория опит стана добре :lol:

Публикувано на: Пет Юни 27, 2008 2:07
от chombe
дам това с лимона е верно друг е въпроса че кръгчета лимон
с кората горчат махайте кората по възможност не ги гледайте тези по снимките на разни списания те са направени да изглеждат добре
не да са вкусни :wink: