Пъстърва във фолио със зехтин
Публикувано на: Съб Юни 21, 2008 15:07
Здравейте колеги, ей това е една моя любима рецепта за пъстърва .. измислих я защото не мога да пускам скара в къщи .. та това беше като алтернативен вариант .. то взе, че стана повече от добре ..
Това са продуктите:
1. Пъстърва един брой ( за всяка от порцийте) -който каквато има ...или каквото може да си хване
2. Магданоз, копър, чесън (за предпочитене е да е зелен, но иначе може да намачка на каша), лук, черен пипер, лимон, домат и зехтин.
3. Алуминиево фолио за печене
Приготвя се по следния начин:
1. Фолиото се намазва със зехтин (може да се замени и с масло, но краве, става друг вкус, пак е хубаво)
2. Лимонът се нарязва на колелца, които се подреждат отдолу като канапе в/у което да сложим пъстървата. Това се прави с цел да не залепне кожичката за фолиото и да ни "иде на кино" половината кеф при хапването после. ... а и кръгчетата лимони да са дебели поне половин см.
3. С другата половина от лимона (изтискваме) намазваме рибата и поръсваме с черен пипер и сол
4. Наразваме всички зелени съставки,както лука и чесъна също.. Объркваме ги и пълним с част от тях корема на рибката.. с отаналата част поръсваме отгоре.
5. Поливаме със зехтин, ако ползвате масло го нарязвате отгоре.
6. Режем домата на шайби и ги подреждаме най-отгоре
7. Завиваме фолиото добре.. трябва да не се оставя възможност на мазнината да изтече от някъде.. но и в никакъв случай да не се смачква фолиото върху рибата плътно..
8. Пече се във фурнта ( за по сигурно се слага в тавичка) на 220 градуса за около 50 мин. Като всеки знае онзи номер когато и побелее окото.. значи е ОК. След това се къса фолиото отгоре и се оставя така за още 10-15 мин. да се запече
.......... после бира, вино който каквото обича
Това са продуктите:
1. Пъстърва един брой ( за всяка от порцийте) -който каквато има ...или каквото може да си хване
2. Магданоз, копър, чесън (за предпочитене е да е зелен, но иначе може да намачка на каша), лук, черен пипер, лимон, домат и зехтин.
3. Алуминиево фолио за печене
Приготвя се по следния начин:
1. Фолиото се намазва със зехтин (може да се замени и с масло, но краве, става друг вкус, пак е хубаво)
2. Лимонът се нарязва на колелца, които се подреждат отдолу като канапе в/у което да сложим пъстървата. Това се прави с цел да не залепне кожичката за фолиото и да ни "иде на кино" половината кеф при хапването после. ... а и кръгчетата лимони да са дебели поне половин см.
3. С другата половина от лимона (изтискваме) намазваме рибата и поръсваме с черен пипер и сол
4. Наразваме всички зелени съставки,както лука и чесъна също.. Объркваме ги и пълним с част от тях корема на рибката.. с отаналата част поръсваме отгоре.
5. Поливаме със зехтин, ако ползвате масло го нарязвате отгоре.
6. Режем домата на шайби и ги подреждаме най-отгоре
7. Завиваме фолиото добре.. трябва да не се оставя възможност на мазнината да изтече от някъде.. но и в никакъв случай да не се смачква фолиото върху рибата плътно..
8. Пече се във фурнта ( за по сигурно се слага в тавичка) на 220 градуса за около 50 мин. Като всеки знае онзи номер когато и побелее окото.. значи е ОК. След това се къса фолиото отгоре и се оставя така за още 10-15 мин. да се запече
.......... после бира, вино който каквото обича