RQ: калмари за мезе?

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

RQ: калмари за мезе?

Мнение от Gaspoud d"Ankh »

Вчера се обзаведох с един плик + още разни продукти ;)
Та идеята ми е какво най-добре може да се спретне със следния асортимент:
Калмари
Два вида консервирани гъби - ако не се лъжа "шитцу" и "намеко"
Соеви кълнове
Зелен лук и зелен чесън
Марули
Копър
Магданос
Лимон
Опшънъл добавки - лют-тай-сос; кълцани-тай-чушки; сусамов-лют-тай-сос; соев сос; уочестър; горчица;
Загледах някакъв рибен сос /пак тай/ който евентуално ще напазарувам на прибиране /не съм сигурен какъв ще е ефекта - имам предвид дали няма да е прекалено рибено/.
Ще се консумира с ябълкова и/или водка.
Нещо по салатено ?
Не е задължително да изсипвам всичките продукти - не е проблем да донапазарувам :lol:
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

Мнение от Gaspoud d"Ankh »

.....ааа щях да забравя - мотаят ми се вкъщи и
Черен ориз
Кисели крастваички
Маслини
Маслинена паста :lol:
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
fori
Мнения: 3210
Регистриран на: Сря Авг 09, 2006 13:24
дал Браво: 9 пъти
получил Браво: 35 пъти

Мнение от fori »

начи, за мезе стават най-добре така (по мое мнение)
1. Фащаш една тенджера и си правиш чайче - босилек, риган, дафинов лист, някоя друга тайна подправка и сол. Като кипне чайчето, пускаш вътре калмарите за 5-7 мин.
2. Вадиш калмарите, разфасоваш на кръгчета.
3. Фащаш един вок, при липсата на такъв просто по-дълбок тиган, нарязваш чесън, запържваш леко със зехтин и фъргаш калмарите. Трябва да се пържат на силен огън с яко бъркане. Допълнителна екстра е да се добави ойстър сос и чили за морски продукти. Пържи се докато не определиш че са готови (органолептично)
По тоя начин едно кило калмарски туби в комплект с 3 скумрии на скарата изпиха почти каса бира снощи.
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Черният ориз направо го изхвърли, а Фори е гад - не вика! :D
Аватар
Gaspoud d"Ankh
Мнения: 2195
Регистриран на: Пет Апр 21, 2006 12:50
Местоположение: Монтана
получил Браво: 1 път

Мнение от Gaspoud d"Ankh »

.....ще го бъркам за захранка за средно-азиатски тарани :lol:
.....експеримента се оказа пълен провал - получи се нещо като друсан кебап с калмари :lol:
Затова вчера се обърнах към някой традиционни похвати и направих едно леко аперетивче от две вратни некълцани, задушени с биричка, табаско и бял пипер и след това оставени да поизври и да се поизпържат :lol:
Та докато помезвах се заех с основната манджа - половинка свински мръвета, пак малко биричка, табаско и пипер, като поизвря една кутия червен боб и една кутия царевица, още 10тина минути и му сипах една буркан чили на Уки Бен :lol:
See the little angels rise up high, all the little angels rise up, rise up, rise up high.
How do they rise up, rise up, rise up, how do they rise up, rise up high?
They rise arse up! arse up! arse up! see the little angels rise arse up high!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”