Жоре, чак сега виждам, освен да ти прекопирам рецептата и да дам някой линк в момента:
ЗАЕК В ТИКВА
Продукти:
1 заек
4 моркова
чесън, лук /арпаджик/,праз - 2 стръка
200 гр. бекон
половин буркан пасирани домати
чаша червено вино
копър,босилек,кимион, чер.пип.
1 тиква - кръгла и не много голяма, за да влезе във фурната
Тиквата се издълбава, оставя се капак, натрива се със сол и черен пипер.
Заекът се нарязва на порции и се запържва в олио.Шпикова се с чесън и морков и се нарежда в тенджерка, а върху него всички продукти/ моркови, чесън,лук,праз,бекон,вино,домати,подправки/.
Оставя се да се задуши, докато всичко стане готово за ядене /около 30 мин./
После всичко се изсипва в тиквата и се пече около 45мин. на 180-200 градуса.
Заека Валю или Пълнен заек - зарезАн
- ecoplast
- Мнения: 3540
- Регистриран на: Пон Мар 13, 2006 8:53
- Местоположение: Исперих, живота си тече, но Времето е спряло.
- получил Браво: 4 пъти
Re: Заека Валю или Пълнен заек - зарезАн
Дзен-учителя Башо:Който знае, не говори!
“Който постъпва честно, не живее лесно.”. Радой Ралин
"Бъдещето е внимателно обезвредено настояще." А. и Б. Стругацки
“Който постъпва честно, не живее лесно.”. Радой Ралин
"Бъдещето е внимателно обезвредено настояще." А. и Б. Стругацки
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Re: Заека Валю или Пълнен заек - зарезАн
И аз днес направих отново рецептата с импровизации, ама няма снимки. Пълнежа е стандартния, но вместо картофи за отвън изпържих кило горски гъби с праз, смесих ги с кафяви маслини/отварям скоба, това са реално ферментирали такива - всичко останало, различно на цвят е плод на химия/. И добавих чаша ориз. Получи се нещо невероятно. По средата Заю шпикован с чесън и крехък, а от двете му страни две дробенета - постно и месно и двете вкусни. А по принцип пършивите зайци имат вкус на дъска, ако не преминат през марината и те тази рецепта.