Търсят се говежди жили
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Търсят се говежди жили
Търсят се говежди жили за демонстрация на много старата горнооряховска рецепта "Говежди жили в гърне".
-
- Мнения: 5639
- Регистриран на: Вто Юни 06, 2006 19:43
- Риболов: и жени
- Местоположение: Дружба 2
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 17 пъти
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Жили ще се намерят (стават и телешки, а може и некоя опашка да пуснеш), ама я сподели рецептата , аз я знам де - но не е толкова стара, иначе си е автентична
Последно промяна от Bimmer на Съб Мар 06, 2010 0:31, променено общо 1 път.
- there is no replacement for displacement.
- Life depends on _uck !!!
- Life depends on _uck !!!
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Рецептата е супер проста. В глинен гювеч се нарязва кило картофи. Бухаш вътре сичкото зеленчук, който намериш във фризера. Желателно моркови, чушки, патладжан, бамя и прочие. Много малко мазнина, подправки и сол на вкус и добавяш жилите. Замазваш капака на гювеча с тесто и слагаш във фурната вечер преди лягане на 150-170 градуса. Сутринта отваряш капака и започваш да се облизваш.
Правят я по два начина тая манджа - едната е редена (ред жили, ред зеленчук) заливаш с винце докато се покрие, замазваш и печеш.
Другата не редиш,ами бухаш к'вото си нарезал докато се напълни, заливаш с винце и почваш да печеш- първите 4 часа доливаш с винцето като изври -после доливаш запоследно, замазваш и допичаш още 3-4 часа. Ама става бая тежко с винце, та може да доливаш водица в съотношение 50/50. Дегостирал съм многократно с променливо задоволство, ама не съм го готвил самостоятелно никогиш
Мен ме интересува от 'де се взимат жилите (от коя част на добичето). Едните викат вратни, другите-к'вот дадът ( и с капачки от коленни стави ставало)
Другата не редиш,ами бухаш к'вото си нарезал докато се напълни, заливаш с винце и почваш да печеш- първите 4 часа доливаш с винцето като изври -после доливаш запоследно, замазваш и допичаш още 3-4 часа. Ама става бая тежко с винце, та може да доливаш водица в съотношение 50/50. Дегостирал съм многократно с променливо задоволство, ама не съм го готвил самостоятелно никогиш
Мен ме интересува от 'де се взимат жилите (от коя част на добичето). Едните викат вратни, другите-к'вот дадът ( и с капачки от коленни стави ставало)
Последно промяна от Bimmer на Нед Мар 07, 2010 0:19, променено общо 1 път.
- there is no replacement for displacement.
- Life depends on _uck !!!
- Life depends on _uck !!!
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка:
Щото закуската е важно нещо. Аз понеже съм прост българин, само гледам да се не мина ако съм я платил в хотела. Момци, да ми не мине котка път - ако намеря жили ще има и снимки. Нещо не търся, както трябва - нямам време ич. Бимер - дреме ти на ..а от де са жилите, все е колаген.ecoplast написа:голям си манипулатор, после що българите пиели от сутринта....