Сафрид на скара :)

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
TeHeB
Мнения: 545
Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
Местоположение: Burgas
получил Браво: 1 път

Сафрид на скара :)

Мнение от TeHeB »

Една много лесна и вкусна рецепта за сафрид
1.Чистите сафрида
2.Слагате го на скара и там се пече около 10-ина минути
3.Слагате в чинията :D
4.Поръсвате копърче
5.Заливате с мастика
и чудесно ястие за горещите дни :lol: :lol: :lol: :wink:
Аватар
RIMOHIT
Мнения: 3909
Регистриран на: Пон Юни 13, 2005 19:10
Местоположение: Бургас-Стара Загора
дал Браво: 40 пъти
получил Браво: 21 пъти

Мнение от RIMOHIT »

Ако стр сигурни че сафрида пресен в никакъв случей не го чистете
Пробвайте за да видите разликата.Само дето тази година сафрида е много малко :lol:
Аватар
bat.galin
Мнения: 1954
Регистриран на: Чет Дек 06, 2007 18:50
Местоположение: Добрич
дал Браво: 637 пъти
получил Браво: 446 пъти

Мнение от bat.galin »

Ако сте сигурни че сафрида пресен в никакъв случей не го чистете...
Разликата наистина е впечатляваща, аз го пека на туч и посолявам леко самия туч преди печене.
Мунчо
Мнения: 16627
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 415 пъти
получил Браво: 923 пъти
Обратна връзка:

Мнение от Мунчо »

И за скумрията съм чувал, че става по вкусна, ако се пече с вътрешностите. Само не знам, дали това се отнася и за дълбокозамразената океанска такава,,,
Яни, в прекия смисъл ли да разбирам, че заливаш рибата с мастика?
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ
Аватар
Коце
Мнения: 6447
Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
Риболов: и бира чадо!
Местоположение: София
получил Браво: 9 пъти

Мнение от Коце »

Аз като дрът морски вълк ще ви обясня за сафрида - с вътрешности се пече/пържи само ако е пресен. В коремът му има жлеза, която придава лека горчивина като вкус и местните созополчани много го харесват. Аз пробвах и не беше лошо, но стига да си кулинарен експериментатор, а не консерватор!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Жлеза - ветър. Има жлъчка и фашкии. :wink: :D
Аватар
TeHeB
Мнения: 545
Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
Местоположение: Burgas
получил Браво: 1 път

д

Мнение от TeHeB »

Мунчо така го прави дядо ми .. да в буквалния смисъл .. когато е готов поръсва копър и слага мастика отгоре за аромат .. и после .. оуе мауе :D
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”