Една много лесна и вкусна рецепта за сафрид
1.Чистите сафрида
2.Слагате го на скара и там се пече около 10-ина минути
3.Слагате в чинията
4.Поръсвате копърче
5.Заливате с мастика
и чудесно ястие за горещите дни
Сафрид на скара :)
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
И за скумрията съм чувал, че става по вкусна, ако се пече с вътрешностите. Само не знам, дали това се отнася и за дълбокозамразената океанска такава,,,
Яни, в прекия смисъл ли да разбирам, че заливаш рибата с мастика?
Яни, в прекия смисъл ли да разбирам, че заливаш рибата с мастика?
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Аз като дрът морски вълк ще ви обясня за сафрида - с вътрешности се пече/пържи само ако е пресен. В коремът му има жлеза, която придава лека горчивина като вкус и местните созополчани много го харесват. Аз пробвах и не беше лошо, но стига да си кулинарен експериментатор, а не консерватор!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- joro_olyмпус
- Мнения: 11699
- Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
- Местоположение: Част от седмицата в София
- дал Браво: 6 пъти
- получил Браво: 9 пъти
- Обратна връзка: