Класация на рибоците според личният вкус

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Pol™
Мнения: 615
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 9:24
Риболов: шаранжийски - МИНИМУМ
Местоположение: шоплука
ЛС/Мейл:

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот Pol™ » Пон Яну 02, 2012 18:55

СКобар не съм ял. Ако некой фане пресен нека ме покани - виното е от мене !
Всичко друго, но не и лицемер.
Може да ме настроите, но не и да свирите на мен!

Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11691
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 6 пъти
ЛС/Мейл:

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот joro_olyмпус » Пет Яну 06, 2012 0:07

Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.

Аватар
stefan_ss
Мнения: 123
Регистриран на: Нед Юли 15, 2007 14:47
Местоположение: Пещера
получил Браво: 1 път

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот stefan_ss » Нед Юни 10, 2012 17:08

Пъстърва и костур !
MalibuKayaks Sierra10
Колкото повече риболовци,толкова повече риба !!!

Аватар
babydoctor
Мнения: 15503
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 12 пъти
получил Браво: 69 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот babydoctor » Нед Юни 10, 2012 22:25

joro_olyмпус написа:Изключително вкусен и адски противен от извиращите отвсякъде плаващи и раздвоени костици. Като наловя на Марица по-дребни ще те поканя - могат да се препържват.

Жорка, писал съм го някъде, но пак ще припомня - за това ме светна един пациент в Кюстендил 82-83-та г. Вика - докторе, за да избегнеш тези "изплюй хапка" костизи, правиш през 1 - 2 мм. нарези напречно на рибата до гръбнака, после пържиш, както обикновено. Е, тогава по-малки от 1 - 1.2 кг. скобари не се ловяха. Като ги пържех по този начин, си четях книжка, докато ги ям, все едно ям кифла. Сега, с малките не знам, тогава малки просто нямаше.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

nik_ivo
Мнения: 43
Регистриран на: Нед Мар 11, 2012 19:57
Риболов: Всякакъв

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот nik_ivo » Сря Сеп 12, 2012 23:48

Костур
Пъстърва
Каракуда от Ивайловград
Кротушки ама ги няма нещо или аз не съм ловил по-точно не знам къде ги има
Сом
Бяла
Костура пържен може и на скара.Пъстървата във фолио със сол лимон самардала и малко зехтин и на скарата направо невероятна.

Аватар
oldman
Мнения: 199
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 10:37
дал Браво: 2 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот oldman » Пет Окт 19, 2012 14:52

1. Сом
2. Едра каракуда
3. Едър шаран
Сомът обича смелите!

Иво Ломски
Мнения: 1041
Регистриран на: Сря Яну 28, 2009 20:59
Местоположение: София
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 19 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот Иво Ломски » Сря Окт 24, 2012 11:23

1. Чига;
2. Резовец (Мисля че истинското име на тази риба е "ивичест бибан", но не съм сигурен. По Дунав е известен с името "резовец". За съжаление и той изчезна...);
3. Костур;
4. Бяла;
5. Сом;
6. Черна мряна.
Живот без страст не е живот а само съществуване...

KOCENCEN
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Мар 20, 2013 11:49
Риболов: спининг, щука, харпун

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот KOCENCEN » Чет Апр 11, 2013 12:21

От няколко години ловя само клен и щука, но като прочетох предпочитаните от колегите риби си спомних за много от тях които съм ловил ял.Много вкусни са и вретенарките.

ekolev
Мнения: 15
Регистриран на: Нед Фев 17, 2008 17:22

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот ekolev » Пет Мар 28, 2014 10:02

1. Бяла риба(смадок)
2. Костур
3. Сом до 4-5 кг.
4. Пъстърва
5. Дунавски шаран

Всяка риба, освен пържена според мен е похабена.

Аватар
кирил великий
Мнения: 102
Регистриран на: Чет Юли 12, 2012 14:01
дал Браво: 3 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот кирил великий » Пет Мар 28, 2014 13:14

Чига - пържена на колелца (напречни резени).

Изображение

Есетра - пържена на колела (напречни резени).

Изображение


Пъстърва - томена в олио и зехтин (руска рецепта. Костите се стопяват напълно. Вкусът е на консерва "Форель в масле" или "Шпроты").
Пъстърва - печена с масло и лимон.


Лин - томен в олио и зехтин.
Лин - пържен.


Бяла риба (едър костур също) - панирана така (брашно, яйце, галета, яйце).

Изображение



Шаран на фурна с плънка по румънски.

Изображение

Шаран пържен.
Шаран томен в олио и зехтин.
"Всяка грешка има свои име и фамилия."

Saint P
Мнения: 18
Регистриран на: Чет Апр 26, 2007 23:47
Местоположение: SF

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот Saint P » Пет Сеп 05, 2014 16:12

с уточнението, че щом е сладководна задължително треа да е пържена!

1.Моруна
2.Бяла (обезателно панирана с яице и т.н.)
3.Смом (европейски)
4.Шаран (високопланински най-добре!)
5.Балканка/Черна мряна
6.Кюфтетата от едра платика на леля ми :)
7.Щука/Костур (одран)
8.Толстолоп/Бял амур/Американка
9.Лин
10.Уклей

KOCENCEN
Мнения: 7
Регистриран на: Сря Мар 20, 2013 11:49
Риболов: спининг, щука, харпун

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот KOCENCEN » Пон Ное 24, 2014 14:12

1.Виьон (пизгал).
2.Гулеж
3.Михалца.

S_BANKOV
Мнения: 122
Регистриран на: Нед Мар 25, 2012 17:07
Риболов: Фидер и плувка.
получил Браво: 1 път

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот S_BANKOV » Нед Дек 07, 2014 15:05

Дунавски облец - уклей
Ситна таранка и червеноперка
Кротошка и пръскачи

Силно препържени с горещо олио и потопени в бира

Много обичом и толстолоп но скара, дран и филетиран.
Човек трябва така да живее, че като умре един ден, и гълъбите да се стискат от уважение, като прелитат над паметника му.

Аватар
Iso
Мнения: 1360
Регистриран на: Сря Юни 13, 2007 17:58
Местоположение: Европейската част на България
дал Браво: 77 пъти
получил Браво: 98 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот Iso » Вто Яну 26, 2016 22:06

Тъпея пред компа и ровя на сам на там. Чета и лигите ми текат, пък що не дръннат и моите пет стотинки у гъдулката. Рибите които съм признал за подходящи за консумация са следните (от малко към голямо):
пържена лещанка - стига да има кой да я чисти;
пържена кротушка - ако има къде да се хване и кой да я очисти;
пържен уклей - ако има кой да го очисти;
костур - всякакъв;
бяла риба - разрешена от закона;
Каракуда над 500гр.;
толстулоб над 10кг.;
и вся остальная сволач после третьего водки! :D
Когато си умрял, не знаеш, че си мъртъв. Трудно е само за останалите. Същото е и когато си тъп.
Убий глупака с мълчание.
Чудя се защо се разбирам с чуждите жени, а с моята не мога?!

Аватар
GE6_HUNT
Мнения: 477
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:55
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 12 пъти
ЛС/Мейл:

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнениеот GE6_HUNT » Сря Яну 27, 2016 13:38

Моята класация за българските риби е както следва:
1. Чернокоп на скара с много лимон
2. Паламуд в буркани
3. Пържен купешки шаран от развъдник или пържена едра каракуда

P.S. Най-много обичам рибена супа, но тя е с повече модели риба съответно с лефер, калкан и хек или бяла риба, сом и шаран.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта