Класация на рибоците според личният вкус

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от joro_olyмпус »

Помъчих се да направя анкета, ама отдавна не съм го правил и не се справих. Става дума за рибоци ловени в реките на България. Какво е според вас кулинарното ви предпочитание?
Riboko
Мнения: 792
Регистриран на: Нед Фев 14, 2010 19:45
Местоположение: София

Мнение от Riboko »

Любимите ми речни риби (за ядене) са:
1.Пъстърва
2.Черна мряна
3.Кротушки
4.Речни шарани
5.Щуки
Тва е моята подредба според вкуса ми, ще ми е интересно какви са вашите предпочитания
Няма малки и големи, има хванати и изтървани!
Аватар
derminatora
Мнения: 386
Регистриран на: Нед Ное 29, 2009 23:53
Местоположение: Враца

Мнение от derminatora »

Речни:

1 Морунаж
2 Черна мрена
3 Скобар


Язовирни:

1 Таранка(каракуда)
2 Шаран
3 Бяла риба
4 Кустур
5 Сом
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

Грешката е моя. Не делим рибите на речни и язовирни, защото са едни и същи. Имах предвид сладководни.
Pol™
Мнения: 615
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 9:24
Риболов: шаранжийски - МИНИМУМ
Местоположение: шоплука
Обратна връзка:

Мнение от Pol™ »

Лин-Мряна-Пъстърва-Каракуда(ЛогодаШка)-Шаран(над 3 кила)-Сом(до 3 кила)-Бела-Щука
Всичко друго, но не и лицемер.
Може да ме настроите, но не и да свирите на мен!
maslinkata
Мнения: 152
Регистриран на: Чет Сеп 11, 2008 21:57
дал Браво: 61 пъти
получил Браво: 14 пъти

Мнение от maslinkata »

1.Пъстърва.
2.Сестра и-черна мряна.
Аватар
TeHeB
Мнения: 545
Регистриран на: Вто Апр 27, 2010 14:11
Местоположение: Burgas
получил Браво: 1 път

Мнение от TeHeB »

Пъстърва
Бяла риба
Шаран-
Каракуда
сом
Аватар
lusox_iv
Мнения: 318
Регистриран на: Чет Юни 11, 2009 23:28
Местоположение: София
дал Браво: 4 пъти

Мнение от lusox_iv »

Пъстърва
Бяла риба
Щука
Костур
Уклей

Но да си призная,най-обичам да ям риба от консерва,а за там бабушките и кефалите са по-добрият избор.
Аватар
sandista
Мнения: 4210
Регистриран на: Чет Сеп 11, 2008 18:48
Риболов: Spinning
Местоположение: Враца/ The "Great" Capital
дал Браво: 97 пъти
получил Браво: 178 пъти

Мнение от sandista »

РаткУ , ти сериозно ли ?
Инак за апване аз най-обичам беловарченца :) ПрепрЪженки :)
Live your life in such a way that when your feet hit the floor in the morning,
Satan shudders & says:"Oh crap....he's awake!!!"

Go Fishing! Leave nothing but steps, take nothing but pictures!
Аватар
zdp
Мнения: 164
Регистриран на: Чет Май 26, 2005 10:49
Местоположение: София
дал Браво: 56 пъти
получил Браво: 5 пъти

Re: Класация на рибоците според личният вкус

Мнение от zdp »

Най-вкусната е прясната риба - примерно един час след изваждане от водата, до масата, а иначе:
1. Лин,
2. Черна мряна,
3. Филенца дран костур, около педя,
4. Сом до 3 кг.

Като условие, че е приготвена пържена.
TRAP
Мнения: 4663
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 23:45
Местоположение: София/Видин/
получил Браво: 1 път

Мнение от TRAP »

1.Сом
2.Бяла риба
3.Щука
4.Пъстърва
5.Костур
6.Шаран
7.Бял Амур
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
ogi70
Мнения: 169
Регистриран на: Сря Яну 20, 2010 9:43
Местоположение: Язовири и гори

Мнение от ogi70 »

Аз харесвам възрастните/старите/ риби от почти всеки вид.Например най–гадната за ядене риба е платика 500г–милиони кости в съчетние с тричево,безвкусно месо.Същата риба когато порасне над 1,5кг става деликатес.Същото важи за каракуда,бяла риба,кефал и тн.
Наличието на риболова, ракията и добрите приятели е доказателството, че господ ни обича!
jim_jim_jim
Мнения: 32
Регистриран на: Сря Юли 22, 2009 10:27

Мнение от jim_jim_jim »

Най-отвратителна е бабушката иначе най-добра

1. черна мряна
2. лин
3. пъстърва
4. сом
5. щука
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

По новите правила не мога да променя заглавието на темата и да пусна анкета. Молбата ми е да се пускат и снимки придружени с рецепти. Темата я сгреших изначално още.
Pol™
Мнения: 615
Регистриран на: Чет Окт 28, 2010 9:24
Риболов: шаранжийски - МИНИМУМ
Местоположение: шоплука
Обратна връзка:

Мнение от Pol™ »

Баце, ти след седмица мое поискаш и да дегустираш бе !

Темата си е много хубава. Таман ше понаучиш имената на некоя и друга рибка

:lol: :lol: :lol:
Всичко друго, но не и лицемер.
Може да ме настроите, но не и да свирите на мен!
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”