хайвер

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
nobreak
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Юни 27, 2012 13:22
Риболов: на дъно

Re: хайвер

Мнениеот nobreak » Сря Мар 09, 2016 19:22

Колеги, я кажете от морунажа хайвера става ли за ядене и как е?

monika petrova
Мнения: 1
Регистриран на: Нед Май 15, 2016 14:31
ЛС/Мейл:

Re: хайвер

Мнениеот monika petrova » Нед Май 15, 2016 14:45

Здравейте. Прочетох темата, обогатих информацията си за мъжкия и женския хайвер, но ... не прочетох за готварска рецепта :) Освен пържен, може ли да се приготви и по друг начин? Освен, че много пръска, не ми понася пърженото, та ... търся други рецепти.

Аватар
babydoctor
Мнения: 15546
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 71 пъти
Online

Re: хайвер

Мнениеот babydoctor » Вто Май 17, 2016 18:53

Можеш да го пържиш с капак в повече олио и няма да те пръска. А по-добрият вариант е да го оставиш в хладилника за месец - два да узрее и да си го разбъркаш с миксера...С олио и накисната филия среда от хляб. А и малко лимонов сок накрая...
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Vid
Мнения: 634
Регистриран на: Пон Апр 11, 2011 2:58
Местоположение: Haskovo
дал Браво: 32 пъти
получил Браво: 9 пъти

Re: хайвер

Мнениеот Vid » Сря Май 18, 2016 1:18

monika petrova написа:Здравейте. Прочетох темата, обогатих информацията си за мъжкия и женския хайвер,

Не прочете ли по горните корифейски мнения? Та, мъжки хайвер при рибите нямало, имало друго де може да се яде и дори в натюр... :D

Инак, ""мъжкия хайвер"" Я си го апвам пържен, толкова е тежко-хранителен, че след консумация на чиния........., съм като този :22:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека

galenik
Мнения: 61
Регистриран на: Вто Апр 14, 2009 19:23
дал Браво: 12 пъти

Re: хайвер

Мнениеот galenik » Сря Май 18, 2016 14:46

Има и в една друга тема мисля че беше "Прясно рибно и вкусно" там е обяснено от добиването ,осоляването и разбиването на хайвера.Вчера я пробвах и хайвера стана уникален.Много благодарности на автора за споделената рецепта.

Аватар
babydoctor
Мнения: 15546
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 71 пъти
Online

Re: хайвер

Мнениеот babydoctor » Сря Май 18, 2016 17:09

Е, тя страшна рецепта, няма що...Бъркаш, сипваш олио, бъркаш, пак сипваш, по някое време и филията слагаш и пак...бъркаш. Ама по Дунава ако споменеш за миксер, ще те хвърлят в реката. Единственият начин за тях е дървено хаванче и бъркане до побъркване... :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

люско
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Окт 31, 2013 14:25
Местоположение: Русе
дал Браво: 1 път
получил Браво: 3 пъти

Re: хайвер

Мнениеот люско » Сря Май 18, 2016 18:33

Те по Дунава доматите с коловете ги хапват,че за един хайвер що да не загубят половин ден да го бъркат... :lol:

Аватар
babydoctor
Мнения: 15546
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 15 пъти
получил Браво: 71 пъти
Online

Re: хайвер

Мнениеот babydoctor » Сря Май 18, 2016 20:39

Бе...да ти кажа - майстор съм, но като техния хайвер не съм го докарвал - верно, че моят беше от язовирски каракуди и шарани, ама... :D Та може и да има нещо верно... :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта