Бадемова пъстърва

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
daniel krilov
Мнения: 2287
Регистриран на: Пет Яну 21, 2005 10:04
Местоположение: София /иначе от Бацова Махала/
получил Браво: 2 пъти
Обратна връзка:

Бадемова пъстърва

Мнение от daniel krilov »

Продукти:една пъстърва, сметана HOPLA 200гр, едно парченце топено сирене Президент, сирене Рокфор20-30гр.счукани бадеми 50-60гр.сол и сока от един лимон.
Приготвяне:Измивате изчистената пъстърва обескостявате я и я овкусявате с лимона и солта, слагате рибата на не много силна скара докато се опече добре през това време в един тиган изсипвате сметаната и когато тя кипне добавяте рокфора, топеното сирене и бадемите. Когато соса се сгъсти се сваля от огъня с него заливаме готовата вече пъстърва украсяваме със стръкче магданоз и нашата риба е готова за консумация.Добър апетит :wink:
П.П.За гарнитура препоръчвам задушени с масло и копър пресни картовки(по възможност по мънички)
http://www.mouche-fr.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
troutbum
Видри, видри,видри........
Daniel Krilov, Fishing club Old Otters – Sofia, Bulgaria
Най-мразим пораснали лузари
http://www.starividri.org" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kriloffishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Re: Бадемова пъстърва

Мнение от joro_olyмпус »

daniel krilov написа: обескостявате я
Малийййй, чак ми замириса вкусно! Отдавна не съм правил пъстървички, но мен хич ме няма с обезкостяването, не че не съм се мъчил- нещо не се получава, като хората. Аз я завивам във фолио, с масълце солчица и лимонче, и я позапичам за 15 мин. във фурната. Добър апетит :D
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”