Замразена риба?

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
kaleeff
Мнения: 558
Регистриран на: Пет Май 09, 2008 10:10
Риболов: Спининг
Местоположение: София/Монтана
дал Браво: 167 пъти
получил Браво: 39 пъти

Замразена риба?

Мнение от kaleeff »

Според вас колко време след замразяването рибата е годна за консумация. Говоря за замразена в домашни условия на обикновена камера на хладилника!
Аман от манекене...
Даниел Казаков
Мнения: 165
Регистриран на: Пет Яну 22, 2010 13:35
Местоположение: Русе
Обратна връзка:

Re: Замразена риба?

Мнение от Даниел Казаков »

Здравей колега,много зависи от температурата която ти достига фризера или камерта което зависи от хладилника(Мраз,Снайге,Бош и т.н.) на колко си го сложил от терморегулатура и в следствие на многото условия еднозначен отговор не може да се даде.Най важното условие обаче е ДА НЕ Е ОСОЛЕНА РИБАТА никаква сол не трябва да се слага предварително.Моя фризер на максимална мощност поддържа -22 градуса по целзий до 6 месеца няма проблем по дълго не се е задържала риба за да ти кажа резултата
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Re: Замразена риба?

Мнение от babydoctor »

Ами на повечето камери има нарисувани рибки - съхранение 1 м. После стават тричави. Иначе, няма да ти се развалят и година. Аз откакто ядох една замразена скумрия, отсвирих завинаги замразените риби и търся само охладени.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
katri
Мнения: 82
Регистриран на: Чет Дек 30, 2010 11:05
дал Браво: 1 път

Re: Замразена риба?

Мнение от katri »

И аз съм стигал до 6 месеца - никакъв проблем за консумация след това.Разбира се за всички е ясно , че най-добре е рибата да се консумира по-възможност прясна и тогава е с най-добри вкусови качества.Веднъж дълбоко замразена, обаче е ве едно и също дали ще е консумирате след 1 или след 6 месеца.
ogi70
Мнения: 169
Регистриран на: Сря Яну 20, 2010 9:43
Местоположение: Язовири и гори

Re: Замразена риба?

Мнение от ogi70 »

Различните видове не се съхраняват по еднакъв начин.

Бяла риба - задължително се изчиства от люспи , вътрешности и хриле , така до една година във фризера баез проблем.


Шаран - тоно обратното , замразв се без да се чисти нищо!До една година не променя вкусовите качества.


Каракуда,бабушка и др. подобни - не се препоръчва замразяване , защото за кратко време стават тричеви на вкус.Все пак ако решите да гиприбирате в камера трябва задължително да се изчистят , нищо , че са братовчеди на шарана.Ако гисабирате във фризер за рибни консерви "Ропотмо" няма проблм.
Наличието на риболова, ракията и добрите приятели е доказателството, че господ ни обича!
Аватар
Поморийския
Мнения: 348
Регистриран на: Вто Апр 01, 2008 16:50
Местоположение: Поморие Чикаго
получил Браво: 1 път

Re: Замразена риба?

Мнение от Поморийския »

Буташ рибата в туба с вода изамразяваш
inetbiznes
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Юли 05, 2011 12:46
Обратна връзка:

Re: Замразена риба?

Мнение от inetbiznes »

dhp_pm написа:Буташ рибата в туба с вода изамразяваш
И аз така правя.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”