Пъстърва с гъби, запечена в хартия

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
FerveXcho0
Мнения: 26
Регистриран на: Пон Авг 29, 2011 10:51
Риболов: Всякакъв
Местоположение: Пловдив

Пъстърва с гъби, запечена в хартия

Мнение от FerveXcho0 »

Рецептата е на 1 приятел на баща ми. Аз много я харесвам.

ПРОДУКТИ

1 пъстърва, изчистена, измита и подсушена
2 стръка зелен лук, нарязан на дребно
1 стрък пресен чесън, нарязан на дребно
шепа гъби ( в случая кафява кралска печурка), нарязани на филийки
ситно нарязан пресен магданоз
3 тънки резенчета лимон
зехтин
1-2 с.л. сухо бяло вино
сол
черен пипер
хартия за печене

Нацин за приготвяне :

1. Нарежете лука, чесъна и магданоза на дребно и ги смесете. Нарежете гъбите на филийки.

2. Разпределете част от зелената смес върху лист хартия за печене. Поръсете пъстървата със сол и черен пипер от всички страни. Напълнете коремната кухина с част от сместа от и поставете резенче лимон(разрязано на две) вътре .

3. Поставете пъстървата върху хартията. Отгоре наредете резенчета лимон, поръсете с останалите гъби и зелени подправки. Полейте с малко зехтин и 1-2 с.л. сухо бяло вино.

4. Сгънете като пакет, поставете в тавичка и печете около 30 мин. при 200 градуса .
Наслука колеги !
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”