Чеснова "апетитка" за пържена риба

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Мунчо
Мнения: 16446
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
Риболов: пуристки
Местоположение: гАбРоВо
дал Браво: 305 пъти
получил Браво: 766 пъти
ЛС/Мейл:

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Мнениеот Мунчо » Пон Юли 02, 2012 12:51

Toва е престъпление!
БОКА НА УЛЪТО.

"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko

СТАРИ ВИДРИ

vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Мнениеот vlado_fidera » Нед Фев 28, 2016 9:27

В така приготвената апетитка добавям суп.л-ца кисело мляко и малко галета
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.

Аватар
sword-fish
Мнения: 177
Регистриран на: Пет Фев 05, 2010 22:17
Местоположение: София
ЛС/Мейл:

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Мнениеот sword-fish » Пет Апр 29, 2016 8:54

Потекоха ми лигите след толкова вкусотии !!!!
:tup:

Аватар
kalinux
Мнения: 3541
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 196 пъти
получил Браво: 198 пъти
ЛС/Мейл:

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Мнениеот kalinux » Вто Авг 16, 2016 10:07

Да ядеш риба без сос си е наистина кощунство. Аз ползвам 4 соса за риба.

1. Зелен сос - чесън, копър, магданоз, олио (зехтин), оцет, лимон, вода и сол. Обръщам внимание на водата като задължителен. Слагам оцет и лимон едновременно.

2. Бял сос - майонеза, кисело мляко и по малко сол, оцет, зехтин, черен пипер, горчица, червен пипер и чесън. Подправките не са задължителни, но подсилват вкуса.

3. Гръцки сос - лимон и към него на миксера добавяте по малко зехтин, докато се леко сгъсти. Добавяте сол и по желание чесън.

4. Черен сос - унисос,мед,лимон, чесън и сол.

Приятно хапване. :tup:
С внимание към детайлите

antoanBS
Мнения: 452
Регистриран на: Нед Май 17, 2009 17:33
Риболов: Spining ribolov s kayak
Местоположение: burgas
дал Браво: 1 път
получил Браво: 4 пъти

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Мнениеот antoanBS » Сря Авг 24, 2016 9:58

а ние пък от големия гьол черно море си правим скордаля :) подобно на вашето ама към чесъна добавяме и олио от пържената риба оцет кисело мляко трохи хляб малко орехи някой слагат и малко майонеза опитайте
nespori s glupak 6tete svali na negovoto nivo i 6te te bie s opit
Hobie mirage drive outback

Аватар
babydoctor
Мнения: 15698
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 25 пъти
получил Браво: 107 пъти

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Мнениеот babydoctor » Чет Сеп 08, 2016 14:21

Като махнеш орехите и майонезата и увеличиш чесъна, ще е супер - така се прави и по Дунава, поне в Северозапада...Ма граца примерно с орехи не си представям, а циганка пък хептен... :D
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???

Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11693
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 7 пъти
ЛС/Мейл:

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Мнениеот joro_olyмпус » Вто Сеп 13, 2016 0:29

Апетайзера вече си го приготвям от в къщи, преди риболов. Та, като си наловим дребни рибета за стръв и артисат да си ги комкаме на реката прясно изпържени.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта