Страница 2 от 2

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Публикувано на: Пон Юли 02, 2012 12:51
от Мунчо
Toва е престъпление!

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Публикувано на: Нед Фев 28, 2016 9:27
от vlado_fidera
В така приготвената апетитка добавям суп.л-ца кисело мляко и малко галета

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Публикувано на: Пет Апр 29, 2016 8:54
от sword-fish
Потекоха ми лигите след толкова вкусотии !!!!
:tup:

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Публикувано на: Вто Авг 16, 2016 10:07
от kalinux
Да ядеш риба без сос си е наистина кощунство. Аз ползвам 4 соса за риба.

1. Зелен сос - чесън, копър, магданоз, олио (зехтин), оцет, лимон, вода и сол. Обръщам внимание на водата като задължителен. Слагам оцет и лимон едновременно.

2. Бял сос - майонеза, кисело мляко и по малко сол, оцет, зехтин, черен пипер, горчица, червен пипер и чесън. Подправките не са задължителни, но подсилват вкуса.

3. Гръцки сос - лимон и към него на миксера добавяте по малко зехтин, докато се леко сгъсти. Добавяте сол и по желание чесън.

4. Черен сос - унисос,мед,лимон, чесън и сол.

Приятно хапване. :tup:

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Публикувано на: Сря Авг 24, 2016 9:58
от antoanBS
а ние пък от големия гьол черно море си правим скордаля :) подобно на вашето ама към чесъна добавяме и олио от пържената риба оцет кисело мляко трохи хляб малко орехи някой слагат и малко майонеза опитайте

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Публикувано на: Чет Сеп 08, 2016 14:21
от babydoctor
Като махнеш орехите и майонезата и увеличиш чесъна, ще е супер - така се прави и по Дунава, поне в Северозапада...Ма граца примерно с орехи не си представям, а циганка пък хептен... :D

Re: Чеснова "апетитка" за пържена риба

Публикувано на: Вто Сеп 13, 2016 0:29
от joro_olyмпус
Апетайзера вече си го приготвям от в къщи, преди риболов. Та, като си наловим дребни рибета за стръв и артисат да си ги комкаме на реката прясно изпържени.