Страница 2 от 2

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Пет Яну 06, 2012 0:10
от tedy
joro_olyмпус написа:Картофите определено са шийт, сухите подправки също, кратуни от морска риба също. Но ми хареса и ще я пробвам задължително -.......:wink: :D
Прав си спор няма ама във момента е по трудно за пресен Девесил а и обичам да пробвам различни варианти,във случая я правя за първи път така.. :D Пък и рецепти за чорба има сигурно поне 50 че и повече,важен е крайния резултат..!

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Пет Яну 13, 2012 21:40
от nissana
Добре Теди,а с глави от дорадо,лаврак-т.е. морски дали ще стане?Нещо се запалих последно време по готвенето.

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Нед Яну 15, 2012 15:33
от tedy
nissana написа:Добре Теди,а с глави от дорадо,лаврак-т.е. морски дали ще стане?Нещо се запалих последно време по готвенето.
Че що да не стане!Никога не робувам на някакви неписани правила,само това или само онова!Вкараш ли сърце и мерак няма начин да не се получи вкусотия!

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Пет Яну 20, 2012 22:44
от joro_olyмпус
Това е истината! Ще пробвам - ама аз вече имам малък опит - не се получава добре съчетанието на морска с речна риба.

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Пет Яну 20, 2012 23:57
от tedy
joro_olyмпус написа:Това е истината! Ще пробвам - ама аз вече имам малък опит - не се получава добре съчетанието на морска с речна риба.
Опитай тази точно по този начин и после ще си говорим пак пък и ако побараш мерудията да е зелена от някъде ............

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Съб Яну 21, 2012 14:15
от martineti
Браво бе майсторе! Така се прави работата.

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Съб Яну 21, 2012 23:46
от joro_olyмпус
Аз имам замразен девисил в бурканче. Пробвах вече, като катурнах вътре огромна кратуна от Хек. Плюс куп речни обитатели. Ами става вкусно, ама не е същото. Саламурата си иска речна рибка. Все пак благодарско за рецептата, вкус другар няма и трябва да се пробва. Инак не става! :wink:

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Нед Яну 22, 2012 11:51
от майсторчетоСтрахил
tedy написа: трудно за пресен Девесил
joro_olyмпус написа:Аз имам замразен девисил в бурканче.
Редиш лятото в един буркан : Ред сол ,ред девисил.Солта не позволява на пресния девисил или други зелени подправки да замръзнат до степен на буца лед и стои почти като пресен :idea:
Като гледам и твоята чорбица метода и е почти като моя с малки различия.Аз първо сварявам картофите със зеленчуците ,но само обелени и срязани на две.След това ги вадя и смачквам на пюре, добавям ги накрая със сварената и почистена от кости риба .
Супер изглежда чорбицата :D ,да ви е сладко и наздраве !

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Вто Сеп 04, 2012 16:59
от pepcho_tdm
В Тетевен това се нарича саламура. :mrgreen:

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2012 22:12
от guspata_35
поклон на майстора,отлична рецепта.понеже съомгата е кът при моя милост,използвах глава от толстолоб :mrgreen: аудиторията остана очарована,съдейки по лъсната тенджера и тази седмица се заканиха да ми намерят глава от съомга :D :D :D нямате друга работа вие,сега само за чорба говорят :D :D :D :mrgreen:

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Съб Сеп 15, 2012 22:59
от tedy
guspata_35 написа:поклон на майстора,отлична рецепта.понеже съомгата е кът при моя милост,използвах глава от толстолоб :mrgreen: аудиторията остана очарована,съдейки по лъсната тенджера и тази седмица се заканиха да ми намерят глава от съомга :D :D :D нямате друга работа вие,сега само за чорба говорят :D :D :D :mrgreen:
Радвам се че ти е харесала :D

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Съб Сеп 09, 2017 17:29
от rivezoro
29 снимка ще си я сложа на деск :tup: топа

Re: Рибена Чорбица!

Публикувано на: Съб Сеп 09, 2017 21:32
от babydoctor
tedy написа:
koragroup написа:Вчера направих Рибената Чорбица!
Стана превъзходна!
Всяка рецепта си има свой "чаромат" :!:
Важен е мерака :wink:
Да ти кажа почти никога не готвя една супа или ядене по един и същи начин!Просто един път нямам един продукт или разполагам с друг в повече,и с готвенето е по същия начин!Единия път ще ми скимне да задуша зеленчука другия път директно да го сваря а трети първо да го пекна на скарата и след това в тенджерата!Та гледам да си разнообразявам работния ден и по този начин.... :D Иначе си мноого прав тоя занаят не го ли вършиш със сърце и душа по добре се не хващай-респективно и със готвенето е така за да стане си иска мерак,душа и ...
п.п И да ти кажа това със доматите и картофите си е малко за "Ловците на митове",може да се съглася че за някакво минимално време ще забави сваряването на картофа....
Крайно вриме де имаше и у3мно изказване..