Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Абе със две думи жабарска му работа.. Но аз си падам по почти безкрайните вариации за приготвяне на паста(макарони).Във случая ще ги готвим със гореспоменатите продукти,но принципно почти всеки е заменим....Примерно като нямаме телешка кайма взимаме смес,доматите могат да бъдат и от шише мляни и така нататък..
Продуктите:Пене ригате(макарони )Телешка кайма,Гъби(ако си намерите манатарка ще е супер),чесън,белени домати(консерва който режем на едри кубчета)Доматен сос за паста(Купувам си я винаги от Лидъл,има два варианта и е супер сполучлива за цена 1.60 за буркан),настърган Пармезан(1.20 лв.,40гр-Фантастико)магданоз,малко чубрица,босилек и леко побългарих на финала със кашкавал..
Загряваме една кафена чаша зехтин и слагаме да запържим леко чесъна.
Следват гъбите
Каймата като я разбиваме вътре а не предварително със вода!
Следват соса и нарязаните домати от консервата.
През това време макароните се варят на съседния котлон,като добавям по малко от водата във която се варят във соса щом видя че започва да извира и сгъстява!Варете винаги макароните във повчеко вода само със малко сол вътре без олио и други мазнини!
Добавям и пастата вътре,варете я не повече от 3-4 мин!Отцедете и я прибавете да се дозготви във соса като не изхвърляйте водата от варенето ще ви трябва!
Периодично бъркаме и добавяме по черпак от водата на пастата,тъй като ще продължат да дърпат течност докато се сготват!Соса не трябва да е на чорба,по-добре по често и по малко добавяне на течност!Идеята е докато се готвят вътре макароните да могат да поемат колкото се може повече от соса във който се готвят!Пробвам ги през 1-2 минути и малко преди да са готови и слагам капака за още 1-2 минутки...
Ако са готови добавям пармезана за кракто и разбърквам..
Магданоза,другите билки ги слагам заедно със доматите...
Сипвам в чинията и побългарявам със настърган кашкавал отгоре...
Еми това е,остава или винце или биричка .......
п.п Само да кажа че за мене лично винаги си ги оставям леко Алденте,но на доста хора не има допадат така!Заради това съм дал варянт със пълно сваряване на пастата!
Продуктите:Пене ригате(макарони )Телешка кайма,Гъби(ако си намерите манатарка ще е супер),чесън,белени домати(консерва който режем на едри кубчета)Доматен сос за паста(Купувам си я винаги от Лидъл,има два варианта и е супер сполучлива за цена 1.60 за буркан),настърган Пармезан(1.20 лв.,40гр-Фантастико)магданоз,малко чубрица,босилек и леко побългарих на финала със кашкавал..
Загряваме една кафена чаша зехтин и слагаме да запържим леко чесъна.
Следват гъбите
Каймата като я разбиваме вътре а не предварително със вода!
Следват соса и нарязаните домати от консервата.
През това време макароните се варят на съседния котлон,като добавям по малко от водата във която се варят във соса щом видя че започва да извира и сгъстява!Варете винаги макароните във повчеко вода само със малко сол вътре без олио и други мазнини!
Добавям и пастата вътре,варете я не повече от 3-4 мин!Отцедете и я прибавете да се дозготви във соса като не изхвърляйте водата от варенето ще ви трябва!
Периодично бъркаме и добавяме по черпак от водата на пастата,тъй като ще продължат да дърпат течност докато се сготват!Соса не трябва да е на чорба,по-добре по често и по малко добавяне на течност!Идеята е докато се готвят вътре макароните да могат да поемат колкото се може повече от соса във който се готвят!Пробвам ги през 1-2 минути и малко преди да са готови и слагам капака за още 1-2 минутки...
Ако са готови добавям пармезана за кракто и разбърквам..
Магданоза,другите билки ги слагам заедно със доматите...
Сипвам в чинията и побългарявам със настърган кашкавал отгоре...
Еми това е,остава или винце или биричка .......
п.п Само да кажа че за мене лично винаги си ги оставям леко Алденте,но на доста хора не има допадат така!Заради това съм дал варянт със пълно сваряване на пастата!
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1378 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Алденте, алденте трябва...ох, много добре!!!
Абе Теди, ти някъде на публично място тая професия упражняваш ли я, или ти е просто хоби? Шото, ако не е просто хоби, да взема да те навестя в работно време
Абе Теди, ти някъде на публично място тая професия упражняваш ли я, или ти е просто хоби? Шото, ако не е просто хоби, да взема да те навестя в работно време
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Ако броим казармата за публично място че и там бях"Черпак".. ,ще станат 13 годинки по баките...Д-р Флекс написа:Алденте, алденте трябва...ох, много добре!!!
Абе Теди, ти някъде на публично място тая професия упражняваш ли я, или ти е просто хоби? Шото, ако не е просто хоби, да взема да те навестя в работно време
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Браво, маестро!
При мен поне, ако прескоча водата, става на бучки ,
може би си иска доволно мазнина или повечко кОпане, знам ли
Ще очакваме още техники и тактики
Това упражнение с каймата е само за виртуози.Каймата като я разбиваме вътре а не предварително с вода!
При мен поне, ако прескоча водата, става на бучки ,
може би си иска доволно мазнина или повечко кОпане, знам ли
Ще очакваме още техники и тактики
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Да ти кажа кОпане му е майката схвана ми се ръката да мачкам с дървената лъжица... Проблема знаеш е че трябва да стане бързо иначе стана на мини кюфтенца играта
- Д-р Флекс
- Мнения: 8722
- Регистриран на: Чет Дек 03, 2009 17:56
- Местоположение: София
- дал Браво: 1378 пъти
- получил Браво: 423 пъти
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Ако позволите на един аматьор в кухнята да сподели свой опит: най-добре задушавам кайма с ориз/зеленчуци за сосове/пълнене в уок, разбърквайки непрестанно с две дървени лъжици/лопатки едновременно...никаква вода, разбира се!
- koragroup
- Мнения: 1435
- Регистриран на: Сря Дек 28, 2005 21:52
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 4 пъти
- Обратна връзка:
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Ауууу...
Утре ще каня баджанака и балдъзата на макароне
П.С. Аз някъде преди домадетите слагам чаша вино и варя соса къде 30минути и става пак добре. Мисля утре да добавя клонка розмарин, която преди финала да извадя.
Утре ще каня баджанака и балдъзата на макароне
П.С. Аз някъде преди домадетите слагам чаша вино и варя соса къде 30минути и става пак добре. Мисля утре да добавя клонка розмарин, която преди финала да извадя.
Красота и спокойствие.
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
http://www.pepelina.com
http://www.starividri.org
"Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Да не пускам отделна тема ще турна нещичко от днеска
Вчера врътнах въпросното талиателе,за целта са ни нужни:
1.Талиателе
2.Пилешко филе
3.Гъби
4.Готварска сметана
5.Топено-пушено сиренце и Пармезан
6.Зехтин
7.Чесън
Грамажи не ви пиша защото винаги готвя на око и според хората който ще хапват!Значи нарязах си филенцето на тънки и дълги жулиенчета и си го овкусих със черен пипер и малко соево сосче(ако имате бял пипер по добре и соевият сос да е светъл)със цел да не потъмнява много манджата но не ефатално!
Загрявам зехтин и пускам вътре чесънчето да го обърна за малко.
Пускам вътре и жулиените да се позадушат за 5 мин и добавям гъбите.
Като са готови и гъбките му турнах топенопушеното сиренце и едно кубче гъбен булион за аромат!НА сол си го глася като му налея сметаната.
През това време съм сложил талиателето да се вари,да знаете не му трябва много сложете го при месото дори леко сурово и го дозгответе вътре ако трябва се добавя по малко водичка от сваряването!
Когато се стопи сиренцето и се позадуши малко му сложих талиятелето да се дозготви за около още 10 минутки!
Следва сметаната която се сгъстява бързо,щом почне да се точи по лъжицата ястието е готово!Иначе ако я оставим да ври повече ще стане малко сухичко на финала.
Талиателето което купих беше със ето такава дебелина но аз предпочитам малко по едро!
И следва чинията и докато е още топло поръсвам със пармезан!
Да ви е сладко... Върви със бяло винце
Вчера врътнах въпросното талиателе,за целта са ни нужни:
1.Талиателе
2.Пилешко филе
3.Гъби
4.Готварска сметана
5.Топено-пушено сиренце и Пармезан
6.Зехтин
7.Чесън
Грамажи не ви пиша защото винаги готвя на око и според хората който ще хапват!Значи нарязах си филенцето на тънки и дълги жулиенчета и си го овкусих със черен пипер и малко соево сосче(ако имате бял пипер по добре и соевият сос да е светъл)със цел да не потъмнява много манджата но не ефатално!
Загрявам зехтин и пускам вътре чесънчето да го обърна за малко.
Пускам вътре и жулиените да се позадушат за 5 мин и добавям гъбите.
Като са готови и гъбките му турнах топенопушеното сиренце и едно кубче гъбен булион за аромат!НА сол си го глася като му налея сметаната.
През това време съм сложил талиателето да се вари,да знаете не му трябва много сложете го при месото дори леко сурово и го дозгответе вътре ако трябва се добавя по малко водичка от сваряването!
Когато се стопи сиренцето и се позадуши малко му сложих талиятелето да се дозготви за около още 10 минутки!
Следва сметаната която се сгъстява бързо,щом почне да се точи по лъжицата ястието е готово!Иначе ако я оставим да ври повече ще стане малко сухичко на финала.
Талиателето което купих беше със ето такава дебелина но аз предпочитам малко по едро!
И следва чинията и докато е още топло поръсвам със пармезан!
Да ви е сладко... Върви със бяло винце
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Гледам си специалист по италианската кухня
Дай някоя вярна рецепта на лазаня
Преди време бях в Италия за 5-6дена и ядох невероятна лазаня,та ако знаеш някоя тайна сподели.
Пробвал съм тук доста модели,но доста далече и в ляво от оригинала
Дай някоя вярна рецепта на лазаня
Преди време бях в Италия за 5-6дена и ядох невероятна лазаня,та ако знаеш някоя тайна сподели.
Пробвал съм тук доста модели,но доста далече и в ляво от оригинала
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Немога да ти помогна,готвенето ми е професия но по италианските манджи не съм специалист както казваш просто си упражнявам хобито със някои рецептички
Re: Пене Ригате със телешка кайма,гъби и доматен сос.
Продължаваме със една идея каъдето ми се въртеше от сума ти и време,или по точно спагети със свинско,гъби,маслинки и ....
Продукти:
1.Спагети(предпочитам по тънки ном:10)
2.Свинско бон филе(може и контра филе)
3.Гъби
4.Обескостени маслини
5.Зехтин,гъбен булион,чесън,пармезан
Режем си филето на тънки жулиенчета,както и гъбките и маслините.
Загравяме си зехтин във тигана и пускаме филето заедн с чесъна да се запържат!
добавям и гъбките заедно със малко соев сос!
Следват маслините
Понеже обичам люто си слагам и доволно чили сос
Соса го оставям почти на мазнина след като е готов добавяме и отцедените спагети!И оттук нататък е само бъркане понеже слагам спагетите леко твърди със цел да поемат от соса във тигана при готвенето си,има доливам от водата във която са се варили във тигана по малко!Лично аз ги обичам по твърди но който иска да са по меки ше си ги бърка и долива по малко докато си ги нагласи на вкус
Малко пармезан отгоре и приятен апетит
Забравих да спомена че си поръсвам порцията със чист зехтин за аромат!
Продукти:
1.Спагети(предпочитам по тънки ном:10)
2.Свинско бон филе(може и контра филе)
3.Гъби
4.Обескостени маслини
5.Зехтин,гъбен булион,чесън,пармезан
Режем си филето на тънки жулиенчета,както и гъбките и маслините.
Загравяме си зехтин във тигана и пускаме филето заедн с чесъна да се запържат!
добавям и гъбките заедно със малко соев сос!
Следват маслините
Понеже обичам люто си слагам и доволно чили сос
Соса го оставям почти на мазнина след като е готов добавяме и отцедените спагети!И оттук нататък е само бъркане понеже слагам спагетите леко твърди със цел да поемат от соса във тигана при готвенето си,има доливам от водата във която са се варили във тигана по малко!Лично аз ги обичам по твърди но който иска да са по меки ше си ги бърка и долива по малко докато си ги нагласи на вкус
Малко пармезан отгоре и приятен апетит
Забравих да спомена че си поръсвам порцията със чист зехтин за аромат!