Нещо ме ударила съчмата на Италианска тематика та днеска си викам що да не врътна две-три пици...
Речено сторено,едната реших да е "Маргарита" а другата Ала Мама.... За мен тестото е 50% от една хубава пица!
Ето и продуктите за целта:
Тестото:
1кг.брашно,2 пакетчета суха мая,прясно мляко около 500 мл,сол,захар.
Пресяваме брашното във дълбок съд подходящ за омесване и му добавяме една чаена лъжица сол и една кафена чашка зехтин ако имате чист по добре,има разлика във аромата!
Във леко загрятото мляко(хладко)Прибавяме маята и една чаена лъжица захар,добавяме и 3-4супени лъжици от брашното разбъркваме хубаво и оставяме да втаса за 20-на минутки!
След като набъбне хубаво изсипваме млякото и маята при брашното като предварително си отделяме малко брашно за разточването!И омесваме сравнително твърдо тесто,ако се получи първоначално много сухо слагам малко мляко и пак меся!Щом се уцели вече го премесвам няколко пъти като периодично поръсвам по малко брашно,и го оставям на отворената врата на печката която включвам на 100-150 за да затопля тестото.Съответно и да втаса по-бързо,след около 30 минути вече трябва да е готово(увеличава обема си два пъти че и малко отгоре)Като го натиснете с пръсти трябва да е меко и пухкаво!
Овкусявам си пасираните домати със малко захар,сол и ч.пипер на вкус!
След около 30 мин тестото вече е станало есктра..
Нарязвам го на око според тавите във който ще правя пица.Със това количество приготвям 2 големи и една средна тава пица!
Разточвам върху напудрената със брашно маса като обръщам и поръсвам периодично от двете страни,разточвам също и от двете страни!Докато придобие формата и размера на тавата,слагам във намазнената със зехтин тава и намазвам финно със пасираните домати.
Първо правя Маргаритата,съответно нареждам отгоре моцарелата и доматите(Принципно я правя със шайби пресни домати между резените моцарела но забравих да си купя )белени от консерва като предварително съм ги отцедил хубаво!Поръсвам със Риган и Босилек и във фурната...
И така наречената АлаМама....
Преди да пъхна пиците да се пекат поръсвам със чист зехтин най отгоре!На Мамата са всички останали продукти по горе+задължителните босилек и риган!
Пък мене си поръсвам със една студена
Ми наздраве и да ви е сладко
Пица!
Re: Пица!
Благодаря за споделяне на мнение
pass4sure pass4sure
Certkiller ccip certification dumps Certkiller ccip certification dumps
Certkiller ccvp certification dumps Certkiller ccvp certification dumps
Certkiller ccip certification dumps Certkiller ccip certification dumps
Certkiller ccvp certification dumps Certkiller ccvp certification dumps
-
- Мнения: 448
- Регистриран на: Съб Окт 20, 2012 14:19
- Риболов: Спининг
- Местоположение: Велико Търново
- дал Браво: 8 пъти
- получил Браво: 3 пъти