Пица!

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
tedy
Мнения: 196
Регистриран на: Вто Май 26, 2009 22:36
Местоположение: София

Пица!

Мнениеот tedy » Нед Яну 15, 2012 22:38

Нещо ме ударила съчмата на Италианска тематика та днеска си викам що да не врътна две-три пици... :D
Речено сторено,едната реших да е "Маргарита" а другата Ала Мама.... :D За мен тестото е 50% от една хубава пица!
Ето и продуктите за целта:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тестото:
1кг.брашно,2 пакетчета суха мая,прясно мляко около 500 мл,сол,захар.
Пресяваме брашното във дълбок съд подходящ за омесване и му добавяме една чаена лъжица сол и една кафена чашка зехтин ако имате чист по добре,има разлика във аромата!


Изображение

Във леко загрятото мляко(хладко)Прибавяме маята и една чаена лъжица захар,добавяме и 3-4супени лъжици от брашното разбъркваме хубаво и оставяме да втаса за 20-на минутки!

Изображение

Изображение

След като набъбне хубаво изсипваме млякото и маята при брашното като предварително си отделяме малко брашно за разточването!И омесваме сравнително твърдо тесто,ако се получи първоначално много сухо слагам малко мляко и пак меся!Щом се уцели вече го премесвам няколко пъти като периодично поръсвам по малко брашно,и го оставям на отворената врата на печката която включвам на 100-150 за да затопля тестото.Съответно и да втаса по-бързо,след около 30 минути вече трябва да е готово(увеличава обема си два пъти че и малко отгоре)Като го натиснете с пръсти трябва да е меко и пухкаво!

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Овкусявам си пасираните домати със малко захар,сол и ч.пипер на вкус!

Изображение

След около 30 мин тестото вече е станало есктра..

Изображение

Изображение

Нарязвам го на око според тавите във който ще правя пица.Със това количество приготвям 2 големи и една средна тава пица!

Изображение

Разточвам върху напудрената със брашно маса като обръщам и поръсвам периодично от двете страни,разточвам също и от двете страни!Докато придобие формата и размера на тавата,слагам във намазнената със зехтин тава и намазвам финно със пасираните домати.

Изображение

Изображение

Първо правя Маргаритата,съответно нареждам отгоре моцарелата и доматите(Принципно я правя със шайби пресни домати между резените моцарела но забравих да си купя :D )белени от консерва като предварително съм ги отцедил хубаво!Поръсвам със Риган и Босилек и във фурната...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И така наречената АлаМама....

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Преди да пъхна пиците да се пекат поръсвам със чист зехтин най отгоре!На Мамата са всички останали продукти по горе+задължителните босилек и риган!
Пък мене си поръсвам със една студена

Изображение

Ми наздраве и да ви е сладко :D

Аватар
apo_fifti
Мнения: 342
Регистриран на: Пет Май 23, 2008 23:15
Местоположение: kardjali
дал Браво: 2 пъти

Re: Пица!

Мнениеот apo_fifti » Съб Мар 03, 2012 23:04

Евала ти бате голям си
Москва не вярва на сълзи

aleena
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Сеп 06, 2013 10:12

Re: Пица!

Мнениеот aleena » Пет Сеп 06, 2013 10:25

Благодаря за споделяне на мнение
pass4sure pass4sure
Certkiller ccip certification dumps Certkiller ccip certification dumps
Certkiller ccvp certification dumps Certkiller ccvp certification dumps

napu
Мнения: 2
Регистриран на: Чет Ное 28, 2013 11:48

Re: Пица!

Мнениеот napu » Чет Ное 28, 2013 15:38

браво , сега като ги погледнах и ми се прииска и аз да си направя :D

Аватар
BornToDrink
Мнения: 407
Регистриран на: Съб Окт 20, 2012 14:19
Риболов: Спининг
Местоположение: Велико Търново
дал Браво: 5 пъти
получил Браво: 2 пъти

Re: Пица!

Мнениеот BornToDrink » Чет Ное 28, 2013 15:40

Ти нямаш сърце..
Сега отивам да взема нещо за хапване, че си олигавих клавиатурата. :lol:

del
Мнения: 17
Регистриран на: Чет Дек 06, 2012 22:28
Риболов: воден

Re: Пица!

Мнениеот del » Сря Дек 11, 2013 20:07

Абе всичко е перфектно .....ама тези кремвирши :x .....нещо беконче, шунка май е по-подходящо.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 2 и 0 госта