Как се готви моруна?

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
KOP
Мнения: 730
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:27
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Как се готви моруна?

Мнение от KOP »

Очаквам сериозни отговори, макар че въпросът ми предразполага към майтап. Вече си признах във форума откъде съм се снабдил с пържоли от такава риба и тъй като никога вкъщи не сме яли моруна, ме е страх да не съсипя ценното месо. Така че - приемам съвети и рецепти всякакви.
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Щом са пържоли и аз съм ял два пъти такова нещо в ресторант. Просто бяха пържени. :oops: Месото беше доста тлъсто, та би трябвало основно на скара да се направи.
6aranski
Мнения: 158
Регистриран на: Пон Яну 16, 2006 10:32

Мнение от 6aranski »

Колега едва ли ште ти е от полза но : :) :) :) :)

http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACT ... GORY_ID=21


Аз съм спец в приготвянето на шарани :wink: :wink: :wink:
Последно промяна от 6aranski на Чет Яну 26, 2006 21:12, променено общо 1 път.
Dai ribo dai.dai ribo dai!!:):)
TRAP
Мнения: 4663
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 23:45
Местоположение: София/Видин/
получил Браво: 1 път

Мнение от TRAP »

И да го изпържиш и да го изпечеш няма да сгрешиш.Ял съм го и по двота начина и супа също съм ял
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
KOP
Мнения: 730
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:27
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Мнение от KOP »

А наистина ли е толкова вкусна, колкото се говори? Просто се чудя дали да си я ям сам или да поканя гости :lol: :lol: :lol:
Аватар
kalinux
Мнения: 3588
Регистриран на: Нед Фев 20, 2005 1:17
Местоположение: Кюстендил
дал Браво: 208 пъти
получил Браво: 261 пъти
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

На мен ми хареса много, защото беше тлъсто, но все пак рибешко.
KOP
Мнения: 730
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:27
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Мнение от KOP »

Адаш, а имаш ли идея какво ще се получи, ако се панира?
Аватар
kriki
Мнения: 1539
Регистриран на: Пон Яну 17, 2005 15:29
Местоположение: София
получил Браво: 3 пъти

Мнение от kriki »

Ами и според мен най-добре е на скара. Поне така съм ял моруна и беше страхотно наистина.
Fish friendly
Аватар
joro_olyмпус
Мнения: 11699
Регистриран на: Съб Окт 08, 2005 21:48
Местоположение: Част от седмицата в София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 9 пъти
Обратна връзка:

Мнение от joro_olyмпус »

А мен, че пуснах темата някой да ме покани?
KOP
Мнения: 730
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:27
Местоположение: София
получил Браво: 1 път

Мнение от KOP »

Тебе ще те поканя да те запозная с ловеца на моруните Стели :lol: :lol: :lol: в началото на юни, когато тръгне скобара. От сега ми пази място на пристанището в Оряхово, мога да говоря за още един човек :lol:
Моруна може да не хванем, но морунаж - гаранция!
Аватар
babydoctor
Мнения: 15953
Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 7:59
Местоположение: София
дал Браво: 46 пъти
получил Браво: 160 пъти

Мнение от babydoctor »

KOP написа:А наистина ли е толкова вкусна, колкото се говори? Просто се чудя дали да си я ям сам или да поканя гости :lol: :lol: :lol:
Най-вкусната речна риба е, в Лом никога не се панираше, за разлика от другите риби, които се валяха в царевично брашно. И печена е добра, и пържена, а в рибената чорба на времето двете задължителни риби бяха някоя чигичка и някой по-едър бибан. Наздраве.
Каква е тая участ бе, народе - какъвто и байрак да се развее, дръжката му все ти е отзад...
Защо винаги бъдещето е светло, а никога настоящето???
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”