Тънка лятна линия
Публикувано на: Нед Юли 01, 2012 14:15
Остана малко време да сготвя любите ми миди!
Първата рецепта си е моя измислица, но се получи!
Миди ала лук
Продукти:
300 гр сварени миди
2 връзки зелен лук
2 червени чушки
1 чаша ориз
3-4 скилидки чесън
сол
къри
девисил
Запържваме зеленията да омекне
Добавяме ориза, разбъркваме докато стане леко прозрачен
Слагаме подправките
Доливаме вода, в количество в зависимост от вида ориз. Разбърква се и се оставя да се вари. Като изври половината вода се добавят мидите. Пак се разбърква.
Накрая добавям чесън, нарязан на тънки шайби. Слагам го около 2 минути преди да махна тенджерата. Така той успява да омекне, но си запазва силният аромат, който според мен е важен при готвенето на миди!
Накрая сипвам едно узо и "Пуцай куме"!
Първата рецепта си е моя измислица, но се получи!
Миди ала лук
Продукти:
300 гр сварени миди
2 връзки зелен лук
2 червени чушки
1 чаша ориз
3-4 скилидки чесън
сол
къри
девисил
Запържваме зеленията да омекне
Добавяме ориза, разбъркваме докато стане леко прозрачен
Слагаме подправките
Доливаме вода, в количество в зависимост от вида ориз. Разбърква се и се оставя да се вари. Като изври половината вода се добавят мидите. Пак се разбърква.
Накрая добавям чесън, нарязан на тънки шайби. Слагам го около 2 минути преди да махна тенджерата. Така той успява да омекне, но си запазва силният аромат, който според мен е важен при готвенето на миди!
Накрая сипвам едно узо и "Пуцай куме"!