Страница 1 от 10

Вкусно от Коце

Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 20:37
от Коце
Хахахахах, рекох и аз да спретна една рубрика! Така и така иде сезонът на голямото ядене!

Започваме обаче с лека рецепта!

Пица със смокини

Малко спанак и лук /за предпочитане карамелизиран/
Изображение

Сиренце /ако е козе, по-добре/
Изображение

Смокини на 1/4 инч
Изображение

Риган и балсамова редукция
Изображение


Разстилате тестото и го мятате да се запече за 4-5 мин на загрята фурна.
След това го намазвате със зехтин и редите:
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Печете до готовност...
Изображение

...и така
Изображение

Изображение

Айде, отвам да сипвам бирата!

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 21:32
от Lemuria
Их, ш’съ пукна от завист, как ти е дошла наум тая съвършена пица с двете важни пояснения в скоби! Изображение Изображение
Снимката с блата в междинен етап е голяма благина. :)
Ся месарите ще настояват за малко пушен беконец върху сиренцето, преди етапа с лука, ама техен си проблем :wink:
Мастър клас, Коце! :D Наздраве! Изображение

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Чет Окт 11, 2012 23:09
от Коце
Само ако обичаш истински пицата, тя ще бухне за теб! :lol:

Самата рецепта мина като образ пред очите ми, в предаването "Пекарната на Рудолф". После чрез Гугъл Картинки -> Fig Pizza -> цъкаш картинките и излизат рецептите. Тази си я синтезирах по мой вкус. Има няколко варианта, но предимно се придържат към смокини-спанак-козе сирене. За месарите има и вариант с прошуто! На моята и липсваше за завършек карамелът на лука, но другия път! Самите смокини не бяха медените от края на Август, от които тече амброзия! Хареса ми предварителното запичане на тестото. Така не изсушаваш продуктите, още повече, че имаше и спанак!

п.п. Става и с накиснати сушени смокини. ;)
п.п.2. Докато изстиваше, гътнах една мастика с краставички! :lol:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пет Окт 12, 2012 7:55
от antivik
Коце, види се я съм първия месар, що тези смокини и тази редукция бих ги сменил с ня`къв салам /па да не е прошуто или бекони, а най-проста "кучешка радост"/, а редукцията с доматено пюре и малце црън пиперец и лют цървен :wink: .

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пет Окт 12, 2012 8:44
от bae
Бира и смокини нещо не ми се връзва 8) Да кажем бяло вино? :wink:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Съб Окт 13, 2012 21:47
от bai ves
А, Коце много добре я е напрявил, ама бира и маслиниииии. :wink:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пон Окт 15, 2012 20:56
от Златев
Коце, доста добре поднесено!
По принцип пицата я схващам солена, а смокините - на конфитюр.
Но това изглежда много интересно! Сладката острота на лука, съчетана със смокините и соленото сирене за контраст.. МММ!
На мой вкус би вървяло със сухо, по-остро винце. Бири има много и най-различни, със сигурност има подходящи. ;)

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пон Окт 15, 2012 21:05
от Коце
Абе ей, не съм пил бира с пицата, а преди това! И няма никъде маслини!

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Окт 16, 2012 7:06
от Златев
Коце написа:...не съм пил бира с пицата...
Е, издай с какво върви, де! :)

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Окт 16, 2012 7:32
от Lemuria
Не им казвай с какво, Коце, къде – къде по-чудесно и интересно е, га една пица тъне в загадъчност :lol:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Окт 16, 2012 8:16
от bae
Ми той се издаде преди това бира, дорде се пече мастика и накрая гледай кво стаа :lol: :lol:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Окт 16, 2012 10:19
от Коце
Ще загатна - домашно червено вино, с дъх на къпини.

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Вто Окт 16, 2012 12:22
от antivik
Коце, земи си признай, че това меню за някоя дама да привлечеш си го сторил с некви благ женски питиета. :wink:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пон Ное 05, 2012 14:24
от Коце
ИзображениеПЕЛМЕНИ В ГЮВЕЧЕ

Застудя, и се затъжих за Макя Русия...! :cry:

Оригинална рецепта /която не спазих, поради калоричност/:

Съставки:
- Пелмени – 1 кг.
- Масло – 4 супени лъжици;
- Мариновани гъби – 1 бурканче;
- Сметана 21% - 400 гр.
- Лук – една средна глава;
- Кашкавал «Российский» – 300 гр.
- Копър – по желание;

Леко се запържват
Изображение

Гъбите
Изображение

и лукчето
Изображение

се задушават с масло и подправки
Изображение

течната сметана да е истинска
Изображение

и се почва редене
Изображение

Изображение

Изображение

долях и малко мляко, да покрие леко
Изображение

за 30 мин във фурната на 180-200 С
Изображение

Ох, Котьооо...!
Изображение

Наздраве
Изображение

Други снимки няма, защото всичко се изяде без много приказки! :lol:

Re: Вкусно от Коце

Публикувано на: Пон Ное 05, 2012 16:07
от Златев
Мале, мале, мале...