Вкусно от Коце
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Вкусно от Коце
Хахахахах, рекох и аз да спретна една рубрика! Така и така иде сезонът на голямото ядене!
Започваме обаче с лека рецепта!
Пица със смокини
Малко спанак и лук /за предпочитане карамелизиран/
Сиренце /ако е козе, по-добре/
Смокини на 1/4 инч
Риган и балсамова редукция
Разстилате тестото и го мятате да се запече за 4-5 мин на загрята фурна.
След това го намазвате със зехтин и редите:
Печете до готовност...
...и така
Айде, отвам да сипвам бирата!
Започваме обаче с лека рецепта!
Пица със смокини
Малко спанак и лук /за предпочитане карамелизиран/
Сиренце /ако е козе, по-добре/
Смокини на 1/4 инч
Риган и балсамова редукция
Разстилате тестото и го мятате да се запече за 4-5 мин на загрята фурна.
След това го намазвате със зехтин и редите:
Печете до готовност...
...и така
Айде, отвам да сипвам бирата!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
Re: Вкусно от Коце
Их, ш’съ пукна от завист, как ти е дошла наум тая съвършена пица с двете важни пояснения в скоби!
Снимката с блата в междинен етап е голяма благина.
Ся месарите ще настояват за малко пушен беконец върху сиренцето, преди етапа с лука, ама техен си проблем
Мастър клас, Коце! Наздраве!
Снимката с блата в междинен етап е голяма благина.
Ся месарите ще настояват за малко пушен беконец върху сиренцето, преди етапа с лука, ама техен си проблем
Мастър клас, Коце! Наздраве!
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Само ако обичаш истински пицата, тя ще бухне за теб!
Самата рецепта мина като образ пред очите ми, в предаването "Пекарната на Рудолф". После чрез Гугъл Картинки -> Fig Pizza -> цъкаш картинките и излизат рецептите. Тази си я синтезирах по мой вкус. Има няколко варианта, но предимно се придържат към смокини-спанак-козе сирене. За месарите има и вариант с прошуто! На моята и липсваше за завършек карамелът на лука, но другия път! Самите смокини не бяха медените от края на Август, от които тече амброзия! Хареса ми предварителното запичане на тестото. Така не изсушаваш продуктите, още повече, че имаше и спанак!
п.п. Става и с накиснати сушени смокини.
п.п.2. Докато изстиваше, гътнах една мастика с краставички!
Самата рецепта мина като образ пред очите ми, в предаването "Пекарната на Рудолф". После чрез Гугъл Картинки -> Fig Pizza -> цъкаш картинките и излизат рецептите. Тази си я синтезирах по мой вкус. Има няколко варианта, но предимно се придържат към смокини-спанак-козе сирене. За месарите има и вариант с прошуто! На моята и липсваше за завършек карамелът на лука, но другия път! Самите смокини не бяха медените от края на Август, от които тече амброзия! Хареса ми предварителното запичане на тестото. Така не изсушаваш продуктите, още повече, че имаше и спанак!
п.п. Става и с накиснати сушени смокини.
п.п.2. Докато изстиваше, гътнах една мастика с краставички!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- antivik
- Мнения: 348
- Регистриран на: Пон Сеп 20, 2010 10:42
- Риболов: На леко, на тежко, от време на време спининг.
- Местоположение: Кърджали
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 3 пъти
Re: Вкусно от Коце
Коце, види се я съм първия месар, що тези смокини и тази редукция бих ги сменил с ня`къв салам /па да не е прошуто или бекони, а най-проста "кучешка радост"/, а редукцията с доматено пюре и малце црън пиперец и лют цървен .
Гат рибата неще - НЕЩЕ!
Re: Вкусно от Коце
Бира и смокини нещо не ми се връзва Да кажем бяло вино?
Зад всеки успял мъж стои една жена, за която жена му не знае.
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Вкусно от Коце
Коце, доста добре поднесено!
По принцип пицата я схващам солена, а смокините - на конфитюр.
Но това изглежда много интересно! Сладката острота на лука, съчетана със смокините и соленото сирене за контраст.. МММ!
На мой вкус би вървяло със сухо, по-остро винце. Бири има много и най-различни, със сигурност има подходящи.
По принцип пицата я схващам солена, а смокините - на конфитюр.
Но това изглежда много интересно! Сладката острота на лука, съчетана със смокините и соленото сирене за контраст.. МММ!
На мой вкус би вървяло със сухо, по-остро винце. Бири има много и най-различни, със сигурност има подходящи.
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Абе ей, не съм пил бира с пицата, а преди това! И няма никъде маслини!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- Златев
- Мнения: 2184
- Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
- Местоположение: Варна
- дал Браво: 955 пъти
- получил Браво: 179 пъти
Re: Вкусно от Коце
Е, издай с какво върви, де!Коце написа:...не съм пил бира с пицата...
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Re: Вкусно от Коце
Не им казвай с какво, Коце, къде – къде по-чудесно и интересно е, га една пица тъне в загадъчност
http://www.youtube.com/watch?v=2SaFL1ss80k" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Вкусно от Коце
Ми той се издаде преди това бира, дорде се пече мастика и накрая гледай кво стаа
Зад всеки успял мъж стои една жена, за която жена му не знае.
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
Ще загатна - домашно червено вино, с дъх на къпини.
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero
- antivik
- Мнения: 348
- Регистриран на: Пон Сеп 20, 2010 10:42
- Риболов: На леко, на тежко, от време на време спининг.
- Местоположение: Кърджали
- дал Браво: 12 пъти
- получил Браво: 3 пъти
Re: Вкусно от Коце
Коце, земи си признай, че това меню за някоя дама да привлечеш си го сторил с некви благ женски питиета.
Гат рибата неще - НЕЩЕ!
- Коце
- Мнения: 6447
- Регистриран на: Пон Юни 22, 2009 20:04
- Риболов: и бира чадо!
- Местоположение: София
- получил Браво: 9 пъти
Re: Вкусно от Коце
ПЕЛМЕНИ В ГЮВЕЧЕ
Застудя, и се затъжих за Макя Русия...!
Оригинална рецепта /която не спазих, поради калоричност/:
Съставки:
- Пелмени – 1 кг.
- Масло – 4 супени лъжици;
- Мариновани гъби – 1 бурканче;
- Сметана 21% - 400 гр.
- Лук – една средна глава;
- Кашкавал «Российский» – 300 гр.
- Копър – по желание;
Леко се запържват
Гъбите
и лукчето
се задушават с масло и подправки
течната сметана да е истинска
и се почва редене
долях и малко мляко, да покрие леко
за 30 мин във фурната на 180-200 С
Ох, Котьооо...!
Наздраве
Други снимки няма, защото всичко се изяде без много приказки!
Застудя, и се затъжих за Макя Русия...!
Оригинална рецепта /която не спазих, поради калоричност/:
Съставки:
- Пелмени – 1 кг.
- Масло – 4 супени лъжици;
- Мариновани гъби – 1 бурканче;
- Сметана 21% - 400 гр.
- Лук – една средна глава;
- Кашкавал «Российский» – 300 гр.
- Копър – по желание;
Леко се запържват
Гъбите
и лукчето
се задушават с масло и подправки
течната сметана да е истинска
и се почва редене
долях и малко мляко, да покрие леко
за 30 мин във фурната на 180-200 С
Ох, Котьооо...!
Наздраве
Други снимки няма, защото всичко се изяде без много приказки!
Д-р Флекс написа:Jeddi Master Sofianetzo soFidero