Рибешки кюфтаци by koragroup
Публикувано на: Вто Юни 03, 2014 16:48
Рибешки кюфтаци
Омесват се кило смляна риба (скумрия, пангасиус, дунавска разна - демек секва става) с кило кайма. 200-300гр. лук, един настърган картоф, едно яйце, малко кимион, чубрица, повечко черен пипер, сол на вкус и ако обичате девисил. Кюфтаците в размер по желание на готвача, се овалват в смес от царевично брашно и галета и могат да се изпържат в олио на тиган, у фритюрника или да се метнат чрез една тава във фурната. Гарнитура пражени картофели с шарена сол и 3-4 литра бира.
п.с. Колкото е повече рибата, толкова повече рибешки е вкуса. Може и без кайма, ама стават по сухички и се качва разхода на бира .
Омесват се кило смляна риба (скумрия, пангасиус, дунавска разна - демек секва става) с кило кайма. 200-300гр. лук, един настърган картоф, едно яйце, малко кимион, чубрица, повечко черен пипер, сол на вкус и ако обичате девисил. Кюфтаците в размер по желание на готвача, се овалват в смес от царевично брашно и галета и могат да се изпържат в олио на тиган, у фритюрника или да се метнат чрез една тава във фурната. Гарнитура пражени картофели с шарена сол и 3-4 литра бира.
п.с. Колкото е повече рибата, толкова повече рибешки е вкуса. Може и без кайма, ама стават по сухички и се качва разхода на бира .