Традиционен руски рибник .

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
Аватар
Asio
Мнения: 353
Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
Риболов: спининг
Местоположение: Русе
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 157 пъти

Re: Традиционен руски рибник .

Мнениеот Asio » Чет Окт 16, 2014 23:46

Днес отново изпитах известен натиск върху мен да се вечеря рибник. Извадих отново една от ценно придобитите от мен платики, за да се отдадем за пореден път на това удоволствие.

Рибата която запичах днес беше 1,200 грамова уникална платика. Исках с нея да добавя още нещо важно изпуснато преди. Когато чистите рибата , намерите ли в нея мазнина в коремната кухина около вътрешностите , не я захвърляйте , смело я сложете с лука вътре в рибата. Освен, че подобрява вкуса многократно, тя също така е източник на много силен аромат, стапя се почти изцяло. Това е ценно.
Ето и малко снимки:

Изображение

карамелизирах отново лук за плънката

Изображение

Безупречно втасало тесто, което в последствие след изпичането беше просто унищожено до последия залък.

Изображение

Изображение

Изображение

Този път и при мен не мина всичко гладко, за щастие само на външен вид. Откъм главата в края на изпичането, се отвори лека цепнатина на мястото където запечатвам двата края на тестото. Просто не съм го засукал здраво. Това по принцип не трябва да стряска никого, случва се, важното при рибника е не красивият му външен вид, а добре втасалото тесто, едър екземпляр риба и добре карамелизирана плънка. Външният му вид съществува, като такъв не повече от 1 минута , след което се разрязва и се започва яденето, процес при който никой вече не помни как е изглеждал а колко вкусен е всъщност.

Изображение

Изображение

Изображение

от последните снимки се вижда колко поресто се е получило тестото и колко добре е попило от соковете на рибата

Изображение

Изображение

Всеки приготвен рибник в дома ми , ще бъде отразяван тук, също така и всеки вид риба, запечен по този начин.

Поздрави.

люско
Мнения: 38
Регистриран на: Чет Окт 31, 2013 14:25
Местоположение: Русе
дал Браво: 1 път
получил Браво: 3 пъти

Re: Традиционен руски рибник .

Мнениеот люско » Пет Окт 17, 2014 13:02

:tup: Asio!
Ако не ти е проблем може ли да пуснеш и рецепта за распер?Не че съм хванал качествен екземпляр,но ако знам как да го приготвя може би и това ще стане скоро :D

Аватар
кирил великий
Мнения: 102
Регистриран на: Чет Юли 12, 2012 14:01
дал Браво: 3 пъти

Re: Традиционен руски рибник .

Мнениеот кирил великий » Пет Окт 17, 2014 13:27

Евала ти :tup:
(Там до платиката на едната снимка скилидки чесънче ли има, или така ми се струва? Да турна ли малко счукан чесън в лучеца?).
"Всяка грешка има свои име и фамилия."

Аватар
Asio
Мнения: 353
Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
Риболов: спининг
Местоположение: Русе
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 157 пъти

Re: Традиционен руски рибник .

Мнениеот Asio » Пет Окт 17, 2014 17:52

кирил великий написа:Евала ти :tup:
(Там до платиката на едната снимка скилидки чесънче ли има, или така ми се струва? Да турна ли малко счукан чесън в лучеца?).


Това колеги е домашен кромид, навързан по селски на плитки. Тази година обаче поради проливните дъждове лукът не стана дълготраен, гние и омеква. На снимката е същия домашен лук, само че разчистен от загниващата част, смален вече до тези размери. Въпреки загниването си предпочитам домашния лук до последно, защото е 100% органичен произход и има уникален вкус и сладост.

Чесън не те съветвам да слагаш, адски агресивен аромат е и не се съчетава добре с рибника. Само лук за подслаждане.

Распери имам 3 броя що годе хубави риби 1,400-1,500. Ще помедитирам относно това как да засуча някоя гозба с тях. А и ще пусна и един рибник с распер , но за рибник расперът трябва да е над 2-та килограма, по-малък такъв е много слаб на вкус.
Така да е, тези дни ще завия един распер в тесто за аудиторията.

Поздрави.

Аватар
кирил великий
Мнения: 102
Регистриран на: Чет Юли 12, 2012 14:01
дал Браво: 3 пъти

Re: Традиционен руски рибник .

Мнениеот кирил великий » Нед Окт 19, 2014 13:36

Позволих си следните "отклонения" от рецептата на Asio - червен лук, вместо бял; малко - една пета чаена лъжица настърган джинджифил в лука и малко индийско орехче.

Стана вкусно, изядохме рибника с апетит! Браво на Asio!

Изображение

Изображение

Изображение
"Всяка грешка има свои име и фамилия."

Аватар
Asio
Мнения: 353
Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
Риболов: спининг
Местоположение: Русе
дал Браво: 30 пъти
получил Браво: 157 пъти

Re: Традиционен руски рибник .

Мнениеот Asio » Пон Фев 16, 2015 13:06

Извадих в неделята 2 едри скобара от дълбоко замразено състояние. Нямах търпение да изтествам напълно ново Италианско брашно. Засуках 2 отделни рибника. Ето и малко снимки.

Първият взе да се изяжда и затова побързах да щракна поне втория:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Търсих тлъста ципура, но нямаше точно такава каквато намерих преди седмица. Търсенето продължава, а резултатът ще бъде оповестен тук. Когато намеря ще направя наново подробно описание на приготовлението но този път с изяло нова идея за брашно. Това Италианско брашно меко казано ме смая с текстура и вкусови качества. Перфектно втасване, лимомено жълт цвят, хлебен мирис. Дори преяждането му с хлебно изделие от такъв тип не води до неприятно усещане за подуване. С 2 думи много съм доволен. Както споменах по-горе , когато намеря подходяща ципура , ще каче средиземноморски вариант на рецептата в подробности с новото брашно. Ето го и него : http://asis.bg/p/37/c/223 Поздрави.

Аватар
Златев
Мнения: 2006
Регистриран на: Вто Май 09, 2006 15:17
Местоположение: Варна
дал Браво: 327 пъти
получил Браво: 77 пъти

Re: Традиционен руски рибник .

Мнениеот Златев » Пон Юни 06, 2016 8:59

Рецептата е страхотна! Снощи я пробвахме и въпреки някои мои грешки се получи много вкусно! Благодаря, Asio!
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта