Прясно, рибно и вкусно . . .
-
- Мнения: 1309
- Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 9:54
- Местоположение: София
- дал Браво: 148 пъти
- получил Браво: 1012 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Благодаря за подробния отговор!
Продължавай с чудесните рецепти, които споделяш в тази тема .
Продължавай с чудесните рецепти, които споделяш в тази тема .
- zdp
- Мнения: 164
- Регистриран на: Чет Май 26, 2005 10:49
- Местоположение: София
- дал Браво: 56 пъти
- получил Браво: 5 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
До къде стигна процеса на зреене?Asio написа: Ще качвам снимки на цвета му по средата на процеса , и по време на пълната му готовност за употреба. Ще снимам подробно и процеса на разбиване научен от моя род.
- bai ves
- Мнения: 5558
- Регистриран на: Сря Авг 22, 2007 18:53
- Местоположение: Велико Търново
- дал Браво: 1 път
- получил Браво: 15 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Асенка, хайвера- ЧУДЕН! Цялото семейство ти благодарим и всеки го хареса дето баща от риба бяг да опита, че в казармата го натровили с риба и е анатаемосан но каза- УУУУУУУУУ, ЧУДО! Златни да са ви ръцете и на мама и твоите.........
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Утре, най-късно вдругиден, ще щракна снимка на хубаво обедно слънце, за да му блесне добре оранжевия цвят. Не съм забравил. А процеса на разбиване, ще кача при първо гости или друг подобен повод за разбиване.zdp написа:До къде стигна процеса на зреене?Asio написа: Ще качвам снимки на цвета му по средата на процеса , и по време на пълната му готовност за употреба. Ще снимам подробно и процеса на разбиване научен от моя род.
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Пичове, пичове , не съм забравл за зърнистото злато. Насвятках ви едни адски снимки с макро формат, хубаво да се нарадвате на това, що е зрял хайвер на оригинален див Дунавски Шарко. А и като цяло , ако хайверът е подбран в правилният момент максимално близко преди хвърлянето му, на всички риби от семейство шаранови, ще бъде обагрен в такъв красив нюанс при пълното му узряване. Ако след изтичане на срока за узряване цветът не е такъв , значи хайверът е бил "слаб" и с не-пълен състав, тоест далеко от хвърлянето му.
снимка от момента преди да го прибера да зрее във фризера:
ето и снимките от днес :
При случай на гости както споменах , или почерпка с местни колеги Дунавци , ще заснема и самото разбиване.
Изобщо не е скован, въпреки, че температурата му е много ниска. Без усилие се бърка в него с лъжица и се взема желаното количество.
Яко изглежда а ? А какъв вкус има ... ZZzZzzZzzz
Поздрави.
снимка от момента преди да го прибера да зрее във фризера:
ето и снимките от днес :
При случай на гости както споменах , или почерпка с местни колеги Дунавци , ще заснема и самото разбиване.
Изобщо не е скован, въпреки, че температурата му е много ниска. Без усилие се бърка в него с лъжица и се взема желаното количество.
Яко изглежда а ? А какъв вкус има ... ZZzZzzZzzz
Поздрави.
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Умопомрачителен цвят!
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Благодаря на всички за хубавите думи и определения на моите старания. С голямо удоволствие бих ви сготвил нещо рибно при първа възможност. На всички ви.
Чакам поява на точния продукт на пазара , за да драсна два реда за друга моя рибна страст. Яхния от треска с картофи, в сметана .
Поздрави ! Наздраве !
Чакам поява на точния продукт на пазара , за да драсна два реда за друга моя рибна страст. Яхния от треска с картофи, в сметана .
Поздрави ! Наздраве !
-
- Мнения: 361
- Регистриран на: Чет Окт 16, 2008 0:20
- Риболов: спининг
- Местоположение: Русе
- дал Браво: 60 пъти
- получил Браво: 285 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Таман ги изпратих. Русенската ядка спинингисти. Павел Маринов, Павел Павлов , Пламен Милев - Пламбоний и Бисер - зелений. А и не на последно място моята противоречива особа.
Приподобния Пламбоний , под умелото ръководство на безподобния Бисер Зелений, засукал едно соме 5-6 килограма, което беше спешно отзовано, към моя най-нов дълбок италиански тиган, с минерално покритие. И к'ът са почнахме в 19:00, та чак, до'ся. Много смях , много спининг емоции за маса ....
и така : прекрасна рибена чорба, от главата , опашката на сома и глава с опашка на 5 килограмова тлъста бяла мряна, осигурена от Бисер. Каза, ударил я с кила на лодката, като акостирал, и след професионална реанимационна намеса, решил ,че оцеляването е невъзможно та я прибрал.
негово величество сом, скрупольозно транжиран и предварително отлежал 2 дни нежно засолен.
ор'гинално Дунавско кентъки. А класическото , може леко да го подухне пред това тук на снимката..
Неделимият от моята трапеза бит хайверец. Забележете само, каква кремообразна текстура ... макар и малко заслепена от светкавицата.
и преди малко всичко приключи така, минус 2 кила ракия, почти кило бяло вино, това което е видимо на фотоса, 2 галона странично, отделно галон мощна Руска Петербургска бира "Балтика Крепкое 10%" и 4 бутилки сок от дръмбъз, мое лично производство. Всички напуснаха трапезата доста свежи , предвид количеството почерпка, което се изпари. От мен да знаете , който е смесил алкохолите с обилно рибно меню, винаги е прокопсал и се е събуждал усмихнат.
Викам му тъмната страна на партито, разтребването ....... нищо здраве да е.
Айде преди лягане пак едно НАЗДРАВЕ от мен .
Приподобния Пламбоний , под умелото ръководство на безподобния Бисер Зелений, засукал едно соме 5-6 килограма, което беше спешно отзовано, към моя най-нов дълбок италиански тиган, с минерално покритие. И к'ът са почнахме в 19:00, та чак, до'ся. Много смях , много спининг емоции за маса ....
и така : прекрасна рибена чорба, от главата , опашката на сома и глава с опашка на 5 килограмова тлъста бяла мряна, осигурена от Бисер. Каза, ударил я с кила на лодката, като акостирал, и след професионална реанимационна намеса, решил ,че оцеляването е невъзможно та я прибрал.
негово величество сом, скрупольозно транжиран и предварително отлежал 2 дни нежно засолен.
ор'гинално Дунавско кентъки. А класическото , може леко да го подухне пред това тук на снимката..
Неделимият от моята трапеза бит хайверец. Забележете само, каква кремообразна текстура ... макар и малко заслепена от светкавицата.
и преди малко всичко приключи така, минус 2 кила ракия, почти кило бяло вино, това което е видимо на фотоса, 2 галона странично, отделно галон мощна Руска Петербургска бира "Балтика Крепкое 10%" и 4 бутилки сок от дръмбъз, мое лично производство. Всички напуснаха трапезата доста свежи , предвид количеството почерпка, което се изпари. От мен да знаете , който е смесил алкохолите с обилно рибно меню, винаги е прокопсал и се е събуждал усмихнат.
Викам му тъмната страна на партито, разтребването ....... нищо здраве да е.
Айде преди лягане пак едно НАЗДРАВЕ от мен .
- Doktor-5
- Мнения: 3136
- Регистриран на: Пет Юни 09, 2006 15:16
- Местоположение: гр.Бургас
- дал Браво: 187 пъти
- получил Браво: 71 пъти
- Обратна връзка:
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Недей така бе човек, тука има хора с нараними сърца!
.....Ако един състезател участва във всички възможни турнири, то рано или късно, по независими от него причини и обстоятелства, все някога става първи....(Киро Джигита)
КСР ВИДРАКС
КСР ВИДРАКС
- p_zarkov
- Мнения: 939
- Регистриран на: Пет Юли 21, 2006 11:04
- Местоположение: Ruse
- дал Браво: 160 пъти
- получил Браво: 148 пъти
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Гледам , гледам , пак гледам , в платото някое парче рибка останало , ама по стаканите НИЩО !!!!
p_zarkov@abv.bg
0887417618
0887417618
-
- Мнения: 16627
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 21:17
- Риболов: пуристки
- Местоположение: гАбРоВо
- дал Браво: 415 пъти
- получил Браво: 923 пъти
- Обратна връзка:
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Ашколсун!
БОКА НА УЛЪТО.
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
"Огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса" Bate Raiko
СТАРИ ВИДРИ
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
А бе човече сподели за разбиването,че търпение нямам.Перфектен си !!!!
Re: Прясно, рибно и вкусно . . .
Най-хубавият хайвер е от попчета, но и мене не ме бива в разбиването. Ама хич! Пробвал съм по една рецепта, 100 гр. хайвер с 1 л. олио, винарска, както казваше дядо ми, но много се пресича при бъркането и става мазен, със 150-200 гр. отива един хляб и литър вино.
Събиране на вземания, защита от банки, монополи, колектори и по трудови спорове-http://dike.bg/