Освен, че обичам да ходя за риба, обичам и да готвя. За начало бих предложил един сос, удачен за пържена риба (дребна)
Необходими продукти:
1-2 средно големи глави чесън
1 ч. л. сол
3-4 с. л. олио
3-4 с. л. оцет
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
Начин на приготвяне:
Обеления чесън се счуква заедно със солта, наситнения магданоз и копър до получаването на еднородна каша. След това се прибавя олиото и се разбърква добре, след това прибавете оцета и пожелание 3-4 с. л. вода и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Пресипете в сосиера.
С така получения сос всеки пожелание подправя дребна изпържена риба. Не, че не става и за едра.
ИМА ЛИ КУЛИНАРИ ???
Явно сте повече рибари отколкото кулинари, в което лошо няма. Според мен важното е не само да можеш да ловиш риба но и да я приготвяш, защото и двете неща са майсторлък. И понеже по-горе подхванах темата за сосовете предлагам на вашета внимание една от многото рецепти за сос "Тартар", или поне аз го приготвям по този начин.
Необходими продукти:
200-250 гр. майонеза
2-3 с.л. кисело мляко
2-3 ч.л. горчица
2-3 кисели краставички
черен пипер
сол на вкус
по желание и сока от 1/4-1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Киселите краставички се нарязват на много, ама много ситно.
В дълбок съд се изсипва майонезата, киселото мляко (ако някой се чуди защо се слага киселото мляко то е за омекотяване вкуса на майонезата, и я прави по лека) и горчицата. Всичко това се обърква до получаването на хомогенна смес, към която се прибавят наситнените кисели краставички и черния пипер и отново се разбърква добре.
Получения сос е добре да отлежи поне час на хладно.
С този сос се подправя пържена риба (уклей, дребна бабушка и т.н. вие това го знаете по-добре от мен)
Приятен апетит.
Необходими продукти:
200-250 гр. майонеза
2-3 с.л. кисело мляко
2-3 ч.л. горчица
2-3 кисели краставички
черен пипер
сол на вкус
по желание и сока от 1/4-1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Киселите краставички се нарязват на много, ама много ситно.
В дълбок съд се изсипва майонезата, киселото мляко (ако някой се чуди защо се слага киселото мляко то е за омекотяване вкуса на майонезата, и я прави по лека) и горчицата. Всичко това се обърква до получаването на хомогенна смес, към която се прибавят наситнените кисели краставички и черния пипер и отново се разбърква добре.
Получения сос е добре да отлежи поне час на хладно.
С този сос се подправя пържена риба (уклей, дребна бабушка и т.н. вие това го знаете по-добре от мен)
Приятен апетит.
- Офицер
- Мнения: 42
- Регистриран на: Пет Дек 17, 2004 16:31
- Местоположение: Варна от 01.09.2005 в София
нещо с регването явно имам проблемиAnonymous написа:Явно сте повече рибари отколкото кулинари, в което лошо няма. Според мен важното е не само да можеш да ловиш риба но и да я приготвяш, защото и двете неща са майсторлък. И понеже по-горе подхванах темата за сосовете предлагам на вашета внимание една от многото рецепти за сос "Тартар", или поне аз го приготвям по този начин.
Необходими продукти:
200-250 гр. майонеза
2-3 с.л. кисело мляко
2-3 ч.л. горчица
2-3 кисели краставички
черен пипер
сол на вкус
по желание и сока от 1/4-1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Киселите краставички се нарязват на много, ама много ситно.
В дълбок съд се изсипва майонезата, киселото мляко (ако някой се чуди защо се слага киселото мляко то е за омекотяване вкуса на майонезата, и я прави по лека) и горчицата. Всичко това се обърква до получаването на хомогенна смес, към която се прибавят наситнените кисели краставички и черния пипер и отново се разбърква добре.
Получения сос е добре да отлежи поне час на хладно.
С този сос се подправя пържена риба (уклей, дребна бабушка и т.н. вие това го знаете по-добре от мен)
Приятен апетит.