Въпрос за готвене на охтопод.

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
zz33
Мнения: 2
Регистриран на: Съб Окт 15, 2016 15:08
Риболов: морски , речен , подводен и с каяк
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 2 пъти

Re: Въпрос за готвене на охтопод.

Мнениеот zz33 » Нед Дек 11, 2016 13:26

Благодаря колеги! Ето как ги направих. Първо и най-важно е варенето за да е крехко месото. След това нарязвам охтопода на дребни парченца и го осолявам , нарязвам стар лук и чесън , след което заедно с охтопода запържвам докато лукът почне лекичко да пооранжевява. Тогава сипвам половин бурканче доматено пюре и още продължавам да държа на котлона докато се поизпари водата от пюрето. След които нарязвам отгорре малко магданоз и ... готово. Друга още по-вкусна рецепта се оказа рецептата на valkil . Благодаря за което.

andonov_b
Мнения: 27
Регистриран на: Вто Дек 27, 2011 17:21
Риболов: Любителски
Местоположение: Русе
получил Браво: 1 път
ЛС/Мейл:

Re: Въпрос за готвене на охтопод.

Мнениеот andonov_b » Нед Яну 29, 2017 12:17

За обработката до варенето нищо не мога да кажа. На мен много ми хареса нарязан на хапки и през тигана за 1-2 минути с зехтин и МНООООГО червен пипер

ivopopov
Мнения: 43
Регистриран на: Чет Ное 10, 2016 22:43
дал Браво: 4 пъти
получил Браво: 7 пъти

Re: Въпрос за готвене на охтопод.

Мнениеот ivopopov » Чет Фев 23, 2017 18:26

На мен с масло повече ми допадат.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта