Страница 2 от 72

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Фев 24, 2018 11:11
от Doktor-5
Боци, ма ти си пиянде признай! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Фев 24, 2018 14:13
от bat.galin
...Естествен се намира по-трудно
Естествен и продуктивен източник на желатин са телешките опашки и свинските крачета - от край време тези са незаменим източник на желатин при приготвянето на създърма.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Фев 24, 2018 20:55
от Boci
Doktor-5 написа:Боци, ма ти си пиянде признай! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Дегустирам от време на време. Много ли ти се вижда това количество.
:D

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Нед Фев 25, 2018 9:11
от babydoctor
Има една прекрасна френска поговорка, ще я напиша както звучи на български, за неговорящите френски - Поасон сан боасон се дю поазон - риба без напитка е отрова...Е, това в пъти по-силно е валидно за гореописаните вкусотии...

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Вто Фев 27, 2018 20:38
от Boci
Изображение

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Чет Мар 01, 2018 12:36
от Boci
Горна свинска ходова част

Изображение

Изображение


Месото го мариновам със зехтин, червен пипер, сол и соев сос. Печа го с картофите на 220 градуса за 1:30ч в плика. После го запичам за още 10 мин и е готово. Конкретно кокала е от домашно животно.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Нед Мар 11, 2018 20:53
от Boci
Изображение

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Вто Апр 03, 2018 10:11
от dankata
Пропуснал съм я таз тема...
Ето част от продукцията - навита панчета, чоризо, бабек и суджуци:
elda.JPG
elda.JPG (140.01 KiB) Преглеждано 4081 пъти

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Сря Апр 04, 2018 21:35
от bat.galin
изненадата в случая с панчертата е , че по-доброто мезе се получава с по-малко червена съставка ;)
пп . (сърце) - поздрав за администратора на форума.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Май 19, 2018 23:49
от pelikan
Малиии, супер са нещата :D

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Нед Май 27, 2018 15:04
от babydoctor
какво, мамка му е панчерта?

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Пон Май 28, 2018 22:47
от dankata

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Юни 23, 2018 14:01
от Boci
Любимата ми паста е Карбонара, а панчета и гуанчале(пушени свински бузи) са най-подходящите меса за нея. Поздрави за мезетата.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Съб Юни 23, 2018 14:08
от Boci
Бях я позабравил тази тема
Вижте за какво друго освен пърженка става уклея. Първо осолявам, после обезсолявам, за да не е прекалено солен.

Re: Домашни мезета

Публикувано на: Пон Юни 25, 2018 8:56
от Златев
Установката с мрежата и термометъра естрахотно хрумване!