Някои от старите рецепти

Пържена, на фурна или скара и каква ли още не, рецепти разни, коя от коя по-вкусна ... ммм ...
vlado59 @ abv.bg

Пържена риба в бира.

Мнение от vlado59 @ abv.bg »

1 кг херинга се почиства и измива.Натриваме я със сол и черен пипер отвън и отвъре.Накисваме я в неварено прасно мляко за около 1 ч.Отцеждаме и я накисваме в бутилка бира-за предпочитане е светлата бираОставяме така още 1 ч след което овалваме в галета и яйца разбити с малко черен пипер и чесън и пържим на умерен огън.Ако случайно ,Ви е останала биричка не му мислете много.
vlado59@abv.bg

шаран с кисело зеле в гювеч.

Мнение от vlado59@abv.bg »

Колеги ако на някой му е останало кисело зеле бих му предложил следната рецепта:

-3-4 кг шаран го измиваме и подсушаваме.Натриваме отвън и отвътре с масло,сол и черен пипер и оставяме така 3/4 ч да ароматизира.Предз това време изстискваме сока на киселото зеле и си го запазваме за зелева чорба оправяща главата след "тежък риболов"и отделяме няколко цели листа.Останалото зеле нарязваме на дребно и го пържим в 6.7 суп.л-ци свинска мас.След като го запържим го разстиламе на дъното на глинен гювеч с вместимост 7-8 л.Заливаме с доматен сок и поръсваме със ситно нарязан чесън,черен пипер и бахар но не повече от две зърна.Шарана се нарязва на порции и се увива със зелевите листа и се оставя върху зелето в гювеча.Капака замазваме с тесто и гювеча слагаме в студена фурна.Печем на не много силна фурна 170-180 градуса около 1,5-2 ч.Такова ястие се консумира бавно с много апетит,и задължително с кана две червено вино Но.....внимание защото се преяжда и препива.На всичкиолеги желая здраве и риболовни успехи по реки и язовири.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да я сготвим?”