Страница 2 от 3

Re: Захранка специално за шаран?

Публикувано на: Чет Мар 31, 2005 14:47
от Spidy
Fenix написа:Ако някои може да ми каже добра захранка за шаран (по вазможност спецално за него :D ) при домашно условия ще сам му много благодарен :lol:
Впреки че сам последния регистриран, реших да не стоя безучастен и да дам моето скромно мнение. :o Напълно сам сагласен че царевицата си е класика в улова на шаран, но тука е и тънкия момент аз винаги използвам млечава царевица и си я режа директно на водоема така запазвам изцяло сока и свежеста и.До сега никога не сам използвал стара царевица, тъй като имам достатачно приготвена от миналата година до застъпването на новата реколта :D Един съвет след наразването може да добавиш малко анасон за по добър ефект или някоя друга течна добавка в зависимост от навиците на шаранът в твоя край. :D :D :D НАСЛУКА

шаранско меню

Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 8:48
от svezhen slavov montreal c
никой нищо не казва за ечемика а варения ечемик с малко царевица вътре е нещо на което никой уважаващ себе си шаран не може да устои говорим за риболов на леко разбира се ако е за дъно захранката е по различна скоро ще пусна и снимково доказателство за нейната ефикасност обаче трябва първо да прехвърля снимките на диск че сега нямам много време аиде на слука и се подготвяите че момента на истината наближава Шаро е гладен

Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 9:48
от kriki
1 малък но много ефективен джокер при риболов на шаран на плувка (ваглер) на царевица: Винаги белете зърното от люспата - резултата е невероятен, особено когато се лови на млечната царевица. 8)

Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 17:17
от Dimitar
As ne bi ti predlozil stara zarevica zasto s nea mozes da loves dva do tri dena sled toa sarko shte osete ce tqa hrana ne mu gode i ste si zamine od mestoto.Ako loves na leko naj hubavo ti e vareno zito ili sveza mlecna zarevica.As imam recept i za edna testena hrana maq na makedonski e ako iska nekoi ste napisa mai ne znam dali se shstite imena na sastoikite.Pzdravi!

Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 19:33
от kalinux
Dimitar написа:As imam recept i za edna testena hrana maq na makedonski e ako iska nekoi ste napisa mai ne znam dali se shstite imena na sastoikite.Pzdravi!
Давай колега, чакаме... :D

Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 20:43
от Гост
3 % parceta od hlab (mesan od sredinata i korata)
2 % stara zarevica melena
1 % corn-flakes
1 % brasno od kartofi (Pire)
1 % brašna od kestena
1 % brasno od konopie
1 % brasno od melen lan

As go namerih tova na ribeiribolov.com i dava uspeh tozi period.

Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 20:47
от Dimitar
Anonymous написа:3 % parceta od hlab (mesan od sredinata i korata)
2 % stara zarevica melena
1 % corn-flakes
1 % brasno od kartofi (Pire)
1 % brašna od kestena
1 % brasno od konopie
1 % brasno od melen lan

As go namerih tova na ribeiribolov.com i dava uspeh tozi period.
Zaboraih da se potpisam :lol:

Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 23:13
от kalinux
Димитре, тази рецепта като подхранка ли да се използва или да се направи като тесто, с което да се лови? Конопът и ленът пекат ли се или направо се мелят?

Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 10:00
от kriki
забравил си да сложиш и по една нула след процентите, ма се схваща иначе де - разбирай -(%=части)
Нулата се съкращава, много практично :idea: :wink:

Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 18:12
от Dimitar
kalinux написа:Димитре, тази рецепта като подхранка ли да се използва или да се направи като тесто, с което да се лови? Конопът и ленът пекат ли се или направо се мелят?
As q ispolzvam kato zahranka samo zasto ima golqmi casti kato hlab i corn-flakes i ne moze da se zamese hubavo testo a konpot i lent se meleni kato brasno.Pozelqvam ti uspeh!

Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 21:06
от kalinux
Колеги, рецептата на Димитър много ме заинтересува. Нека някой да обясни как изглеждат Corn-flakes и картофеното и кестеновото брашно откъде могат да се купят. Предполагам, че вместо хляб мога да използвам печена галета.

Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 21:21
от Dimitar
Corn-fleks tova ima v sekoj prehramben magazin tova go ispolzvat i horat za hapvane shsto taka i kartofenoto brasno v Makedoniq go kazvat PIRE a tuk ne znam mai i takova ima v prehramben magazin a za kostenovo brasno ne znam. A mislam ce ti e pohubavo da ispolzvas hlab ima po-golqma efikasnost.

Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 21:33
от kriki
и кестеновото брашно откъде могат да се купят.
Не е кестеново брашно а костно брашно (трупно), което го забраниха попринцип. Все на такива забранени неща кълвът тия риби бе.

Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 22:02
от kalinux
Е, значи съм в играта. От миналото лято се чудя какво да го правя това костно брашно. Ама то много смърди... ъъъ....

Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 22:48
от Dimitar
Kolegi mai mislam deto ne sme se razbrali :) .Tova brasno za koeto kazvate che e zabraneto i smrdi tova e nekoe drugo brasno,a tova brasno za koeto vi kazvam se pravi od kostan taka go kazvame nie, a na blgarski ne znam kak se kazva,tova e plod raste na drveta i lugeto go ispolzvat za hapvane moze da se vari ili pece.

Shte se razberam s edin kolega koito znae makedonski ste vi pisa kak se kazva.Pozdravi!