Страница 2 от 3
Re: Захранка специално за шаран?
Публикувано на: Чет Мар 31, 2005 14:47
от Spidy
Fenix написа:Ако някои може да ми каже добра захранка за шаран (по вазможност спецално за него
) при домашно условия ще сам му много благодарен
Впреки че сам последния регистриран, реших да не стоя безучастен и да дам моето скромно мнение.
Напълно сам сагласен че царевицата си е класика в улова на шаран, но тука е и тънкия момент аз винаги използвам млечава царевица и си я режа директно на водоема така запазвам изцяло сока и свежеста и.До сега никога не сам използвал стара царевица, тъй като имам достатачно приготвена от миналата година до застъпването на новата реколта
Един съвет след наразването може да добавиш малко анасон за по добър ефект или някоя друга течна добавка в зависимост от навиците на шаранът в твоя край.
НАСЛУКА
шаранско меню
Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 8:48
от svezhen slavov montreal c
никой нищо не казва за ечемика а варения ечемик с малко царевица вътре е нещо на което никой уважаващ себе си шаран не може да устои говорим за риболов на леко разбира се ако е за дъно захранката е по различна скоро ще пусна и снимково доказателство за нейната ефикасност обаче трябва първо да прехвърля снимките на диск че сега нямам много време аиде на слука и се подготвяите че момента на истината наближава Шаро е гладен
Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 9:48
от kriki
1 малък но много ефективен джокер при риболов на шаран на плувка (ваглер) на царевица: Винаги белете зърното от люспата - резултата е невероятен, особено когато се лови на млечната царевица.
Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 17:17
от Dimitar
As ne bi ti predlozil stara zarevica zasto s nea mozes da loves dva do tri dena sled toa sarko shte osete ce tqa hrana ne mu gode i ste si zamine od mestoto.Ako loves na leko naj hubavo ti e vareno zito ili sveza mlecna zarevica.As imam recept i za edna testena hrana maq na makedonski e ako iska nekoi ste napisa mai ne znam dali se shstite imena na sastoikite.Pzdravi!
Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 19:33
от kalinux
Dimitar написа:As imam recept i za edna testena hrana maq na makedonski e ako iska nekoi ste napisa mai ne znam dali se shstite imena na sastoikite.Pzdravi!
Давай колега, чакаме...
Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 20:43
от Гост
3 % parceta od hlab (mesan od sredinata i korata)
2 % stara zarevica melena
1 % corn-flakes
1 % brasno od kartofi (Pire)
1 % brašna od kestena
1 % brasno od konopie
1 % brasno od melen lan
As go namerih tova na ribeiribolov.com i dava uspeh tozi period.
Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 20:47
от Dimitar
Anonymous написа:3 % parceta od hlab (mesan od sredinata i korata)
2 % stara zarevica melena
1 % corn-flakes
1 % brasno od kartofi (Pire)
1 % brašna od kestena
1 % brasno od konopie
1 % brasno od melen lan
As go namerih tova na ribeiribolov.com i dava uspeh tozi period.
Zaboraih da se potpisam
Публикувано на: Нед Апр 10, 2005 23:13
от kalinux
Димитре, тази рецепта като подхранка ли да се използва или да се направи като тесто, с което да се лови? Конопът и ленът пекат ли се или направо се мелят?
Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 10:00
от kriki
забравил си да сложиш и по една нула след процентите, ма се схваща иначе де - разбирай -(%=части)
Нулата се съкращава, много практично
Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 18:12
от Dimitar
kalinux написа:Димитре, тази рецепта като подхранка ли да се използва или да се направи като тесто, с което да се лови? Конопът и ленът пекат ли се или направо се мелят?
As q ispolzvam kato zahranka samo zasto ima golqmi casti kato hlab i corn-flakes i ne moze da se zamese hubavo testo a konpot i lent se meleni kato brasno.Pozelqvam ti uspeh!
Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 21:06
от kalinux
Колеги, рецептата на Димитър много ме заинтересува. Нека някой да обясни как изглеждат Corn-flakes и картофеното и кестеновото брашно откъде могат да се купят. Предполагам, че вместо хляб мога да използвам печена галета.
Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 21:21
от Dimitar
Corn-fleks tova ima v sekoj prehramben magazin tova go ispolzvat i horat za hapvane shsto taka i kartofenoto brasno v Makedoniq go kazvat PIRE a tuk ne znam mai i takova ima v prehramben magazin a za kostenovo brasno ne znam. A mislam ce ti e pohubavo da ispolzvas hlab ima po-golqma efikasnost.
Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 21:33
от kriki
и кестеновото брашно откъде могат да се купят.
Не е кестеново брашно а костно брашно (трупно), което го забраниха попринцип. Все на такива забранени неща кълвът тия риби бе.
Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 22:02
от kalinux
Е, значи съм в играта. От миналото лято се чудя какво да го правя това костно брашно. Ама то много смърди... ъъъ....
Публикувано на: Пон Апр 11, 2005 22:48
от Dimitar
Kolegi mai mislam deto ne sme se razbrali
.Tova brasno za koeto kazvate che e zabraneto i smrdi tova e nekoe drugo brasno,a tova brasno za koeto vi kazvam se pravi od kostan taka go kazvame nie, a na blgarski ne znam kak se kazva,tova e plod raste na drveta i lugeto go ispolzvat za hapvane moze da se vari ili pece.
Shte se razberam s edin kolega koito znae makedonski ste vi pisa kak se kazva.Pozdravi!