добра смес за хранилка тип пружина

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

добра смес за хранилка тип пружина

Мнениеот vlado_fidera » Пет Юни 19, 2009 9:19

Необходимо ни е един буркан от компот.В него надробяваме тахан халва и 1/2 пакет грис.Сипваме малко водичка и всичко това варим на водна баня.По желание можем да прибавим и няколко капки олио.Така получената смес е отлична за напълване на хранилки-тип пружина или за фидер кошнички когато сме заметнали в по бързо течаща вода.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.

xxl_vn
Мнения: 9
Регистриран на: Пет Авг 07, 2009 4:33
Местоположение: Испания

Мнениеот xxl_vn » Пон Авг 10, 2009 19:32

това приятелю за какъв вид рибка го предлагаш. Дали Шарко ще го хареса :D Смятам да добавя и малко ванилийка па да видим
.....малииииииии

vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

захранки и стръв

Мнениеот vlado_fidera » Вто Авг 11, 2009 9:45

Тази захранка, за която писах най вече я ползвам при риболов на шаранови риби.Да добавката на ванилия е добре и може да има ефект.Успех!
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.

xxl_vn
Мнения: 9
Регистриран на: Пет Авг 07, 2009 4:33
Местоположение: Испания

Мнениеот xxl_vn » Вто Авг 11, 2009 20:00

Приятелю това халвата е велико нещо :shock: имам чуството че още във въздуха ловят куката. Досега съм пробвал какви ли не чуда , теста, курабии, разни хлябове, качемаци, и нам ко още и съм се пребирал с приличен улов, но това снощи надмина многократно очакванията ми :!: Яшно Шарко си пада по нея. Имам още малко да поработя по рецептата и ще я обява. Навит съм даже и на един Fishспаринг срещу прословутите "топчета" :D
.....малииииииии

delig
Мнения: 12
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 20:17

Мнениеот delig » Сря Авг 12, 2009 20:37

Кажете малко по-подробно за рецептата.

До къде пълните буракана с халва?
Колко грама гриз?
Колко вода?
Колко гъста става консистенцията накрая?
На куките какво слагате с тази захранка?

Малко повече инфо моля, че ме зарибихте. :roll: :lol:

vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

относно захранка

Мнениеот vlado_fidera » Сря Авг 12, 2009 21:49

в буркана от компот сипвате около 1/2 пакет царевичен грис, и горе долу същото количество халва на парчета.Капват се 4-5 капки олио.Всичко това се слага в съд на чието дъно сипваме 2 ч.ч.вода и варим на водна баня до получаването на еднородна маса.Оставя се да се охлади и с така получената смес напълваме пружините или фидер хранилките.Успех!
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.

delig
Мнения: 12
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 20:17

Мнениеот delig » Чет Авг 13, 2009 8:50

Кажи поне по-конкретно колко вода наливаш, да не взема да налея много и да стане рядко. :lol:

А във водата (стояща) за колко време се разпада от спиралата?

vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

захранки и стръв

Мнениеот vlado_fidera » Чет Авг 13, 2009 11:58

в буркана се налива не повече от 1/2 чаена чаша вода.Във водата не съм засичал за колко време се разпада от хранилката, но това можеш спокойно да го пробваш и в домашни условия.Пусни хранилката в мивката или в една кофа с вода и гледай за колко време почва да се разтваря.Така по този начин можеш да видиш какво е времето през което цялата захранка от хранилката ще се разтвори.После експериментирай с по гъста и по рядка захранка и ще добиеш представа за това което те интересува. :wink:
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.

vlado_fidera
Мнения: 150
Регистриран на: Пон Мар 21, 2005 22:17
Риболов: най вече практикувам риболв с фидер и пикер
Местоположение: sofia
получил Браво: 4 пъти

какво поставям на куката

Мнениеот vlado_fidera » Чет Авг 13, 2009 12:09

Понеже ме попитахте , обикновено при така приготвената захранка стръвта , която използвам е земен или торен червей, зърно царевица и торен червей, торен бял и отново торен , тесто и бял червей.
"Няма значение къде ще ловиш риба, близо или далеч от дома си, ти ще намериш приятели, които никога няма да забравиш"-Джон Бейли.

xxl_vn
Мнения: 9
Регистриран на: Пет Авг 07, 2009 4:33
Местоположение: Испания

Мнениеот xxl_vn » Чет Авг 13, 2009 18:16

моята рецепта е малко по различна (но не много) просто защото незнаех точната рецепта. При всички случаи наличието на халва в захранката прави чудеса
.....малииииииии

delig
Мнения: 12
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 20:17

Мнениеот delig » Чет Авг 13, 2009 19:38

xxl_vn написа:моята рецепта е малко по различна (но не много) просто защото незнаех точната рецепта. При всички случаи наличието на халва в захранката прави чудеса


Стига ве, ти си нацелил някое място, от което са си заминали преди малко някакви дето са захранили яко и са събрали рибата на мястото.

:lol: :lol: :lol:

xxl_vn
Мнения: 9
Регистриран на: Пет Авг 07, 2009 4:33
Местоположение: Испания

Мнениеот xxl_vn » Пет Авг 14, 2009 16:43

да да така ще е. В интерес на истината тук в Испания шарана се смята за божия риба и не го ловят а за ядене и дума неможе да стане така, че популацията му е завидна. На реката която обикновенно ходя -въпреки че е фрашкана с риба- съм хващал не повече от 2-3 бр. С тая захранка за два часа стигнах до 13. Не са големи ( от 1.200до 3) но пък кефа е несръвним. Има и много интересна таранка - оранжева с много дълги перки. Много е красива и обикновенно децата си пожелават по нещо и я пускат обратно :D Следващия път когато хвана такава ще я снимам и ще пусна снимка за да я видите.
.....малииииииии

delig
Мнения: 12
Регистриран на: Сря Авг 12, 2009 20:17

Мнениеот delig » Пет Авг 14, 2009 17:10

Впечатляващо - за 2 часа 13 броя. :shock:

А я кажи ти как изпълни рецептата. Имаш ли точни пропорции на грамажите за халвата и гриса и милилитрите за водата? Ванилия слага ли?

xxl_vn
Мнения: 9
Регистриран на: Пет Авг 07, 2009 4:33
Местоположение: Испания

Мнениеот xxl_vn » Пет Авг 14, 2009 18:50

нищо особенно. Беше останало около 100г халва и вдъхновен от колегата реших да пробвам. Сложих я в съд на водна баня добавих и 5с.л. вода след като стана на каша добавих и царевично брашно (нямах грис) и една ванилия на прах. Направих го като тесто. Така направеното тесто стана много ронливо и затова на другия ден реших да го префасонирам. Пак на котлона още малко вода, но тоя път добавих пшенично брашно (за жилавост) и една лъжица олио. Стана чудно а и Шарко го хареса. Та това е и наслука на всички.
.....малииииииии

Аватар
butnik
Търговец
Мнения: 1025
Регистриран на: Нед Сеп 24, 2006 9:39
Местоположение: plovdiv
получил Браво: 3 пъти

Мнениеот butnik » Пет Авг 14, 2009 21:10

Колега,къде намери в Испания халва,че на мен като ми се приядеше и се тъпчех само с мацапан/за незнаещите вид испански сладкиш от бадемово брашно/.А ако вместо да слагате халва,рецептата се изпълни със ситно смляно кюспе и малко подсладител.И в Испания шараните не ги ядат заради друго,не,че са божии риби.Не знам в кой край на Испания си ,но под Толедо и в самия град шарана мирише,та чак си запушвам носа докато го откачам.
По-добре шамар от приятел,отколкото целувка от лицемер.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта