Страница 1 от 1

Трохи от хляб

Публикувано на: Пон Фев 27, 2012 0:51
от FISH-MAN
Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Пон Фев 27, 2012 10:02
от kalinux
Трохите са предимно от кората и държат с месеци без да им стане нещо, стига да не ги задушиш в съда или да ги намокриш. Чувал от зебло е подходящ за съхранение.

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Пон Фев 27, 2012 11:14
от topsoft
Трохите до колкото знам са два вида - тежки и леки. Леките плуват и са подходящи за река, а тежките седят на дъното. За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Съб Мар 03, 2012 9:56
от Milovan Davidov
topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
А какво има в пулверизатора?

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Съб Мар 03, 2012 10:27
от sharo1
Milovan Davidov написа:
topsoft написа: За да станат тежки един колега ги пръска с пулверизатор и след това ги запича....
А какво има в пулверизатора?
H2O-вода :wink:

Мисля че за съхранение за по дълго време ,трябва да се разстелят и изсушат предварително,щото ще мухлясат.

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Вто Мар 20, 2012 14:03
от FISH-MAN
A как се боядисват..

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Вто Мар 20, 2012 14:29
от Мунчо
Taka:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... =6&t=49315" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Вто Мар 20, 2012 21:46
от FISH-MAN
Мерси мунч..

Re: Трохи от хляб

Публикувано на: Вто Мар 20, 2012 22:11
от Коце
Жоро Слайдера е титан в целата околия!
FISH-MAN написа:Здр. колеги.Имам едно питане относно трохите от хляба-понеже имам възможност и вземам отпадъчни трохи от рязането на хляба във една фурна...Та въпросът ми е трябва ли трохите да се препекът пак за да станат по трайни за съхранение.И ако се препекът дали ще станат по ароматни и т.н..Какво е вашето мнение...мерси.
За дълго съхранение не трябва да има никаква влага. Във фурната гледай да не ги изгориш, че ще придобият аромат на въглен. Като ги извадиш ги остави няколко дни в сухо помещение, по възможност на тънък слой. Колегата Венци72 по темите е показвал многократно как им се бае да не мухлясат.
За овкусяване може да слагаш във водата от течните ароматизатори, които се продават в ампули по рибарските магазини. Не са скъпи.