Тънкости при приготвянето на захранка.

Форум за рибешките манджи и деликатеси.
Аватар
vidinskoribarche
Мнения: 72
Регистриран на: Вто Сеп 13, 2011 17:50
Риболов: На Леко
Местоположение: Видин

Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнениеот vidinskoribarche » Чет Апр 26, 2012 22:53

Колеги, нека всеки един от вас, който знае някои тънкости при забъркването на захранка да ги сподели.
Примерно аз съм чувал, че е хубаво да се прибавя растително олио в приготвянето на храната, понеже спомагало за по лесното храносмилане при рибите.
При риболов с дунавска мамка , някои колеги слагат кутийки от крем , пълни със свинска мас, или пък кофичка с кисело мляко продупчена на няколко места, с цел да се получи като диря един вид.

Надявам се темата да бъде полезна на всеки който иска да научи нещо полезно в приготвянето на захранка.

Аватар
antivik
Мнения: 344
Регистриран на: Пон Сеп 20, 2010 10:42
Риболов: На леко, на тежко, от време на време спининг.
Местоположение: Кърджали
получил Браво: 2 пъти

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнениеот antivik » Пет Апр 27, 2012 10:17

Това за олиото ми се чини малко афиф работа. То си е по-леко от водата и изплува на повърхността. На времето киснехме плочките кюспе в него, но за да се разпадат по-бавно и да карат по-дълго във водата. За млякото има някакъв резон, да направи облак и да събере примерно уклея. По-интересно е видовете аромати в захранката. Те тука едни ще кажат че царевицата привлича повече кога е ванилова, медна, канела/бе всякакви сладости/ други ще скокнат на прокиснала, че даже леко ферментирала. Аз лично карам на пълна импровизация не записвам ни какво ни колко, обикновено мешам какво има или к`во се сетя.
Гат рибата неще - НЕЩЕ!

Аватар
m1tkoo1
Мнения: 35
Регистриран на: Нед Яну 12, 2014 23:07
Риболов: спининг
Местоположение: Русе

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнениеот m1tkoo1 » Сря Яну 15, 2014 0:56

Най важно е ph.Ph на водата предимно е от 6 нагоре цаката е да намалиш стойноста на ph слагай съставки които са с ниско такова примерно ароматизатори лимон,слива, чили и т.к.

Аватар
Plat1ka
Мнения: 5120
Регистриран на: Съб Май 13, 2006 0:39
Местоположение: София
дал Браво: 6 пъти
получил Браво: 81 пъти

Re: Тънкости при приготвянето на захранка.

Мнениеот Plat1ka » Пет Фев 28, 2014 11:29

Темата е малко доста обща. Най-важното според мен е първо да определим какъв вид риба искаме да привлечем. След това на какъв водоем. После какво е дъното и дълбочината на която ще ловим и чак тогава да мислим каква стръв предпочита рибата там за да съобразим захранката с нея и всичко останало което е описано по-горе.


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 1 и 0 госта